Αποζημίωση 150.000 ευρώ στους μετανάστες που βασανίστηκαν στο ΑΤ Ομονοίας το 2007

0

metanstes

Το βίντεο από το ΑΤ Ομόνοιας κατά το οποίο αστυνομικός χτυπάει με μία ξύλινη ράβδο μετανάστες και τους υποχρεώνει να χαστουκίζουν ο ένας τον άλλο, ενώ αυτογελοιοποιούνται με βρισιές, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων το 2007, όταν είδε το φως της δημοσιότητας. Οκτώ χρόνια μετά, η δικαιοσύνη απεφάνθη, επιδικάζοντας στα θύματα των βασανιστηρίων 150.000 αποζημίωση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση το ελληνικό δημόσιο οφείλει να καταβάλει 70.000 ευρώ με τους νόμιμους τόκους για κάθε θύμα. «Τα όργανα της τάξης θα πρέπει να σέβονται τους κατηγορουμένους, να τους μεταχειρίζονται με άψογο τρόπο αποφεύγοντας  κάθε μορφή βίας και να διασφαλίζουν τα δικαιώματά τους ανεξαρτήτως αν το ζητούν ή όχι οι κατηγορούμενοι»,  ήταν το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την έκταση που είχε πάρει η υπόθεση του βίντεο της ντροπής, ο «νταής» αστυνομικός του ΑΤ Ομόνοιας είχε ζητήσει συγγνώμη. Η ΕΛ.ΑΣ. είχε διατάξει ΕΔΕ, στο πόρισμα της οποίας αναφέρει  ότι ο αστυνομικός υπέβαλε σε βασανιστήρια  με μεθοδικότητα τους  δυο αλλοδαπούς για περίπου πέντε λεπτά.

tvxs.gr

 

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

4 − 3 =

Simple Share Buttons