Αντιπολεμικές κινητοποιήσεις το Σάββατο 16-1-2016

0

antipolemiko

Είμαστε απλοί πολίτες που δραστηριοποιούμαστε στον τομέα της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες εδώ και αρκετούς μήνες. Στις μέρες μας ζούμε το μεγαλύτερο κύμα μετακίνησης πληθυσμών στην περιοχή μας από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Ολόκληροι λαοί ζουν σε πρωτόγνωρες συνθήκες βίας και πολέμων, ακραίας φτώχειας και καταδίωξης. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην άλλη μεριά της Μεσογείου έχουν ήδη αφανιστεί από τις βόμβες, τις ασθένειες, την πείνα και την καταστροφή.

 

Ως αποτέλεσμα των άθλιων και απάνθρωπων συνθηκών που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την ακεραιότητά τους, αναπτύσσεται ένα τεράστιο μεταναστευτικό και προσφυγικό κύμα. Το κύμα αυτό θα διευρύνεται όσο θα γενικεύονται και θα εξαπλώνονται οι πόλεμοι και η φτώχεια.

 

Ο ιμπεριαλισμός και το κεφάλαιο, με την απόλυτη στήριξη κρατών και διεθνών οικονομικών και στρατιωτικών οργανισμών δε διστάζουν να αιματοκυλήσουν περιοχές ολόκληρες, δημιουργώντας πολεμικές συγκρούσεις, ευνοώντας φυλετικούς και θρησκευτικούς ανταγωνισμούς, καθώς και φασιστικές οργανώσεις, με στόχο την εκμετάλλευση των περιοχών αυτών για την τόνωση της κερδοφορίας τους. Σε ολόκληρο τον πλανήτη τα σύνορα χαράζονται με το αίμα των λαών, τα κέρδη της πολεμικής βιομηχανίας αυξάνονται, σφαίρες επιρροής ξαναμοιράζονται, φυσικοί πόροι χωρών λεηλατούνται. Αντιδραστικές πολιτικές προβάλλονται σαν «λύση», τοίχοι υψώνονται, άνθρωποι διαλέγονται… φόβος…

 

Σπάμε το φόβο, καλούμε σε αντιπολεμικές κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο με αρχή το Σάββατο 16-1-16. Η αλληλεγγύη στους ανθρώπους αυτούς δεν είναι από μόνη της η λύση, αν δεν συνοδεύεται από αγώνα ενάντια σε όλα αυτά που γεννάνε τον πόλεμο και οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπων στην προσφυγιά. Να απαιτήσουμε να σταματήσουν τώρα οι πόλεμοι, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς. Να σταματήσουμε τον πόλεμο που παράγει κέρδη για αυτούς και θύματα για εμάς. Ο μόνος «πόλεμος» που μας αφορά είναι αυτός που πρέπει να δοθεί για να μπορέσουν όλοι οι άνθρωποι να ζουν με αξιοπρέπεια εκεί όπου αυτοί επιλέγουν.

 

Συνυπογράφουν : Εθελοντές Κιλκίς Πρόσφυγες Ειδομένη, Αλληλεγγύη για Όλους, Κοινωνικός χώρος “Οικόπολις”, Colors-Open Kitchen, Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών “ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ”, Ομάδα Υποστήριξης Προσφύγων Πολυκάστρου, Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία για τους Πρόσφυγες, Εθελοντές Θεσσαλονίκης-Αγάπη Χωρίς Σύνορα, Ομάδα Αλληλεγγύης Σερρών για τους Σύρους Πρόσφυγες, Ομάδα Στήριξης Προσφύγων Γιαννιτσών, Ομάδα Αλληλεγγύης Δημοτών Χαλκηδόνας για τους Πρόσφυγες

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

5 + 14 =

Simple Share Buttons