Ανακοίνωση ΔΣ Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων σχετικά με την υπόθεση της Ηριάννας Β.Λ

0

 

Ανακοίνωση ΔΣ Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων σχετικά με την υπόθεση της Ηριάννας Β.Λ.

 

Για ακόμα μια φορά γινόμαστε θεατές μιας προκλητικής σκευωρίας σε βάρος ενός νέου ανθρώπου, ολοφάνερα κατασκευασμένης εξολοκλήρου στα κεντρικά της ΕΛ.ΑΣ. και της αντιτρομοκρατικής, βγαλμένη από τις πιο σκοτεινές εποχές της σύγχρονης ιστορίας. Για ακόμα μια φορά φαίνεται ξεκάθαρα πως η δήθεν «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη στην πραγματικότητα είναι υπέρ το δέον φιλική και προστατευτική απέναντι σε τραπεζίτες, βιομηχάνους, μεγαλοκαναλάρχες και πολιτικούς εκπρόσωπους αυτού του συστήματος, ενώ απέναντι στους «από κάτω», στον καθέναν και καθεμιά από εμάς, απέναντι στη μάχη που δίνουμε για τις ζωές και τα όνειρά μας, είναι εκδικητική, πετώντας αδιάφορα το κλειδί του παρόντος και του μέλλοντός μας στα σκουπίδια.

 

Μια νέα κοπέλα βρίσκεται εδώ και έναν μήνα φυλακισμένη, γιατί ερωτεύτηκε πρώτου κάνει έλεγχο για το παρελθόν και τις κοινωνικές συναναστροφές του συντρόφου της (ο οποίος φυσικά αθωώθηκε αμετάκλητα). Μια αθώα κοπέλα βρίσκεται έγκλειστη εδώ και έναν μήνα, γιατί θεώρησε αυτονόητο, πως το δείγμα DNA που έδωσε οικειοθελώς στην αντιτρομοκρατική δεν θα χρησιμοποιόταν για να κατασκευαστούν ψεύτικα στοιχεία εναντίον της. Μια από εμάς βλέπει να της στερούν τον δρόμο για το μέλλον της, γιατί θεώρησε δεδομένο, ότι η ανυπαρξία επιβαρυντικών στοιχείων, μαρτύρων κατηγορίας ακόμα και επαρκούς ποσότητας δείγματος DNA, ώστε να γίνει επανεξέταση από ειδικούς διεθνείς εμπειρογνώμονες, θα οδηγήσει στην απαλλαγή της από κάθε χαλκευμένη κατηγορία. Μια νέα κοπέλα βρίσκεται στις φυλακές, γιατί πίστεψε πως η αθωότητά της αρκεί…

 

Πλέον η ποινικοποίηση δεν αφορά πράξεις, αλλά ενδείξεις συμμετοχής ή ακόμα φιλικές και κοινωνικές σχέσεις με φερόμενους ως μέλη αντάρτικων οργανώσεων. Ακόμα και η ποινική δίωξη με βάση το λόγο είναι πλέον ζήτημα δικαστικής νομολογίας και στα όρια της σημερινής «αντι»-τρομοκρατικής νομοθεσίας. Στο ίδιο μήκος κλίματος είναι και η ειδική μεταχείριση των πολιτικών κρατουμένων και

  • κατάφωρος περιορισμός των δικαιωμάτων τους ως κρατούμενοι για χρήση 5ήμερων αδειών ή για εξόδους για λόγους σπουδών κλπ.

 

Είναι προφανές, ότι αυτή η νομοθεσία έχει διασταλτικό χαρακτήρα, ανάλογα με τις ορέξεις της εκάστοτε κυβέρνησης και, αν όχι αυτής, τότε των μηχανισμών του βαθέως κράτους, που έτσι κι αλλιώς έχουν τη δυνατότητα να την υποκαθιστούν όταν παραστεί ανάγκη. Ως εκ τούτου η κυβέρνηση Τσίπρα, ας μην παριστάνει την αθώα περιστέρα. Αν κλαψουρίζει για την περίπτωση της Ηριάννας, δεν έχει παρά να καταργήσει την άθλια «αντι»-τρομοκρατική νομοθεσία, που δίνει το δικαίωμα στο βαθύ κράτος, να στήνει τις σκευωρίες του ή να ρίχνει τις τριπλές ποινές σε έναν πολιτικό του αντίπαλο, την ώρα που χαϊδεύει τα κυκλώματα των ποινικών και ενίοτε των παρατρεχάμενων της εξουσίας και των ευυπόληπτων καπιταλ-η-στών που λυμαίνονται συστηματικά και κατ’ επανάληψη την δημόσια περιουσία.

 

Είμαστε εδώ δίπλα σε όλους όσοι διώκονται. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, εκτιμάμε πως είναι επιτακτικό να βαθύνουν οι δεσμοί επικοινωνίας, κοινής δράσης και συντονισμού όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που επιδιώκουν να πρωτοστατήσουν στον αγώνα για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες της νεολαίας και του λαού. Οαγώνας για την απελευθέρωση της Ηριάννας είναι αγώνας καθενός και καθεμίας από εμάς, γιατί ακριβώς όλοι εμείς είμαστε η Ηριάννα.

 

  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ, ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΗΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ – ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
  • Καλούμε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη δίκη την Δευτέρα 17/7 στις 09:00 στο Εφετείο Αθηνών

 

Πρόεδρος: Καρβέλας Αντώνιος

 

Αντιπρόεδρος: Αρσλάνογλου Νικόλαος

 

Γενικός Γραμματέας: Πολίτη Ειρήνη

 

Ειδικός Γραμματέας: Μαρινάκης Ευάγγελος

 

Ταμίας: Κορφιάτης Ανδρέας

 

Μέλος ΄Α: Σπίνος Σπύρος

 

Μέλος ΄Β: Τοπιντζής Κωνσταντίνος

 

 

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος ΠΕΔιΣ,

 

  • Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου, Καρβέλας Αντώνιος

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

nineteen − 11 =

Simple Share Buttons