Αλληλεγγύη θέλουν οι λαοί όχι προστάτες – από το Χάρη Ζάβαλο

1

αλληλεγγυη

Αυτό που έγινε σήμερα στο Σύνταγμα, με την συλλογή αγαθών για τους πρόσφυγες ήταν τουλάχιστον συγκλονιστικό.Ένα μικρό βουνό από τα υλικά που ζητήθηκαν δημιουργήθηκε σε όλη την πλατεία ενώ η συμμετοχή του κόσμου ήταν τεράστια.

 

Χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν και άφησαν από μια τσάντα ή ξεφόρτωσαν τα πόρτ μπαγκάζ τους από πάνες, βρεφικά γάλατα, τρόφιμα, σκηνές και ότι άλλο ζητήθηκε από τις δράσεις που βοηθάνε καθημερινά τους πρόσφυγες.

 

Σε μια χώρα που έχει γονατίσει από την πολιτική λιτότητας όσο καμία, η πλειοψηφία του κόσμου έδωσε από το κονιορτοποιημένο υστέρημα του, προκειμένου να σταθεί δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη.

 

Η πλειοψηφία του λαού έφτυσε κατάμουτρα τις ευρωπαϊκές ανάλγητες επιταγές και έδειξε ότι δεν έχει καμία σχέση τόσο με τον ευρωπαϊκό σκοταδισμό των Βρυξελλών, όπου ο κάθε τυχάρπαστος διορισμένος Ντόναλντ Τούσκ στέλνει μηνύματα να μην έρχονται της γης οι κολασμένοι στο κατά φαντασίαν τσιφλίκι του, όσο και την ανυπαρξία κυβερνητικής πολιτικής βούλησης στην βοήθεια αυτών των ανθρώπων που έρχονται από εμπόλεμες ζώνες στις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση είτε υποστήριξε, είτε με την απάθεια της νομιμοποίησε.

 

Τέλος απέδειξε στην πράξη τη διαφορά της φιλανθρωπίας του κάθε Πατουλοβραδινογιάννη και του κάθε δέσποτα που μοίραζαν ψίχουλα προχτές στους πρόσφυγες στον Πειραιά προκειμένου να κάνουν δημόσιες σχέσεις και για να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες, και της αλληλεγγύης, που ακόμα και μπροστά στην πλήρη οικονομική διάλυση, είναι παρών εκεί που υπάρχει ζητείται η συνδρομή.
Χωρίς να λαμβάνει κανείς υπόψιν του ούτε την καταγωγή, ούτε το χρώμα, ούτε την πίστη, που είναι κατασκευασμένα με σκοπό να χωρίζουν, ενώ υπάρχουν μόνο πράγματα που μας ενώνουν.

 

Παρά μόνο το χρέος να σταθεί δίπλα σε αυτόν που πολεμάει για ένα καλύτερο και ασφαλές αύριο, για τον ίδιον αλλά και για τα παιδιά του.

 

Στα μάτια των προσφύγων, είδαμε το ζοφερό μέλλον που κάποιοι μας επιφυλάσσουν.
Και όπως είπε κάποιος καλός φίλος χθές “Δεν πρόκειται να φύγουμε νύχτα και ήσυχα από εδώ”.

 

Ένα ηχηρό «χαστούκι» στο ρατσισμό που το σύστημα προσπάθησε να επιβάλει μέσα από ψευτοεπιτροπές κατοίκων, οι οποίες κάθε φορά αποδεικνύονται κομματικοί εγκάθετοι νεοναζιστικών μορφωμάτων.

 

Σήμερα ένα τεράστια δυναμικό κομμάτι του ελληνικού λαού έδειξε ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και έχει καταλάβει ακριβώς ότι οι πρόσφυγες προφανώς δεν είναι ο εχθρός, αλλά ο συνοδοιπόρος στον οικονομικό και πολιτικό πόλεμο που διεξάγεται παγκοσμίως.

 

Για πολλοστή φορά οι λαοί δείχνουν στην πράξη ότι είναι πολύ πιο μπροστά από ότι μπορούν να καταλάβουν οι ανίκανες κυβερνήσεις οι οποίες δρουν με μόνο χαρακτηριστικό τα μικροπολιτικά τους παιχνίδια.

 

Αλληλεγγύη θέλουν οι λαοί όχι προστάτες.

 

 

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Χάρης Ζάβαλος

Δήμαρχος της καρδιάς σας, Πιονγιάνγκ, Αθηναίων κ Πάσης Ελλαδος, περνάει τον χρόνο του ανάμεσα σε πάρτυ, ψάρεμα, διαλογισμό και κυνοδρομιες. Ζει στο Μονακό κ στον Βοτανικο. Τρολλαρει στα σοβαρα και σοβαρευει στα αστεία, ειναι ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στο αλεύρι. Γιατί Ζαβαλος είστε εσείς.

Simple Share Buttons