Αλληλεγγύη- μισανθρωπισμός σημειώσατε 1!

0

στεγ

Από τη Μαρία Παρέντη

Παραφράζοντας την αριστοτελική ρήση, ο άνθρωπος μπορεί να είναι με ένα μόνο τρόπο καλός, μα με χιλιάδες τρόπους κακός. Η κακία είναι οδός εύκολη..

Στα Εξάρχεια , στο 26 της οδού Νοταρά τα παιδιά έχουν καιρό τώρα επιλέξει δρόμο. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν νιώσει ζεστασιά και αδελφοσύνη, χιλιάδες έχουν νιώσει τι θα πει να είσαι ένα με αυτόν που σε καλοδέχτηκε γνωρίζοντας καλά πως τυχαία δεν είναι εσύ, ή μάλλον είναι εσυ!

Στο 26 της οδού Νοταρά, όλοι δρουν σαν να είναι ένας άνθρωπος. Αποφάσεις παρμένες από κοινού, εξαιρετικές συνθήκες διαβίωσης. αγάπη , ζεστασιά και γέλια παιδιών χαρακτηρίζουν τη Στέγη Προσφύγων και Μεταναστών. Μια Στέγη που δε στεγάζει απλώς, ενσωματώνει, αγκαλιάζει κι ανακουφίζει.

Με αγάπη κι αυτοθυσία, με τη συνδρομή όλων και τη στήριξη απλών πολιτών σε μια γειτονιά που έχει καιρό αποδεδειγμένο τον ανθρώπινο της χαρακτήρα, γεννήθηκε και στήθηκε κάτι εξαιρετικά σπουδαίο.

Εχθές τα ξημερώματα δυο ζευγάρια χέρια-ρημάδια πυρπόλησαν  την αποθήκη της Στέγης. Ξημερώματα γίνονται όλες οι πράξεις μίσους, στα μουλωχτά. Κάηκαν στρώματα, παιχνίδια  μωρών, παιδικά βιβλία..επικίνδυνα πράγματα για τους μισανθρώπους.

Δυο ζευγάρια χέρια-ρημάδια που νομίζουν πως φόβισαν αλληλέγγυους και πρόσφυγες! Τόσοι δα είστε, τόσοι όση και η ψυχή σας!

Η Στέγη καθαρίζεται ήδη κι όσο κι αν προσπαθείτε θα γίνεται αυτή πιο όμορφη κι οι Αλληλέγγυοι πιο πεισματάρηδες!

Ελάτε μαζί μας σήμερα στις 5.

*Η Σελίδα της Στέγης

ρεφ

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Μαρία Παρέντη

Η Μαρία Παρέντη ζει και εργάζεται στην Αθήνα.Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και Νομικά στην Κομοτηνή.Ονειρεύεται έναν κόσμο στον οποίο οι δικηγόροι θα περιττεύουν και θα διδάσκει λογοτεχνία.Προς το παρόν μάχεται για το δίκιο

Αφήστε Ένα Σχόλιο

2 × four =

Simple Share Buttons