Άκου τον Παύλο

0

Aπό το Πρόβατο όχι Αρνί

“Stay, cause I need you to

 help me to find my way

Stay, in the middle of

the night I ‘m so afraid…”

Μη φεύγεις. Τι άλλο πρέπει να κάνω για να σε κρατήσω; Πόσα ακόμη deadlines να βάλω στην αξιοπρέπειά μου; Μείνε. Δες τα χέρια μου πώς τρέμουν. Τ’ άγγιξες λίγο πριν. Αν κρατούσα μολύβι για να γράψω, η μύτη του θα ήταν η ακίδα καρδιογράφου σε εξέταση εφήβου. Αν κρατούσα μολύβι για να βαφτώ, η μύτη του θα ήταν η αιτία του μόνιμου σκοταδιού μου από εκεί κι έπειτα. Κοίτα με στα μάτια! Δυο μαύρες τρύπες. Της πυκνότητας του εσωτερικού τους κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει. Εσύ πώς το κάνεις; Σε ποιας αλλόκοσμης φυσικής τους νόμους υπόκειται η ύπαρξή σου; Γιατί κάθε βράδυ μου λες καληνύχτα και φεύγεις; Μείνε. Όλη μου η μέρα περνάει περιμένοντάς σε. Waiting just for you..” Σκέψου το!

Αξίζει, λένε, να ζεις αν έχεις μια όμορφη ιστορία να διηγηθείς. Ε, αυτή είναι η δικιά μου όμορφη ιστορία. Η αναμονή μου ενέχει κάθε ακραίο συναίσθημα που έχει νιώσει άνθρωπος. Οι σκέψεις μου, τότε, είναι η προβολή κάθε απίστευτης έλλογης εμπειρίας. Σκέψου με! Τι βαδίζεις πάλι προς τα έξω; Πρέπει κι απόψε να μείνω ώρες στην πόρτα συλλέγοντας ό,τι έμεινε στον αέρα από εσένα; Ένας δικός μου, άλλου τύπου άρρωστος φιλοτελισμός. Το άρωμά σου, η ακροτελευταία λέξη σου, το  μαύρο των ρούχων σου σαν πεφταστέρι στην περιφερειακή μου όραση. Κι όλα στη γλώσσα μου. Φιλί κι υγρασία για να κολλήσουν στο άλμπουμ της -και απόψε- μοναξιάς μου… Μείνε. Μείνε σου λέω. Μείνε γαμώτο! Stay..”  Άκου τον Παύλο..

 

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Πρόβατο όχι αρνί & Ma[t]ita Colorata

Το Πρόβατο όχι Αρνί γεννήθηκε στη Λευκάδα. Έχει ένα σκυλάκι (τη Μάρκα) και μια χελώνα (την Κούλα). Η Ma[t]ita Colorata ζει στη Θεσσαλονίκη. Σχεδιάζει το χώρο κι αποδίδει ιστορίες με μορφές και χρώματα. Ο Ποντικός Μάρτιν γράφει την ιστορία τους και σχεδιάζει τη ζωή τους.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

15 + 2 =

Simple Share Buttons