«Αγαπητέ φίλε από την Ανατολή, βρέθηκες στη φιλόξενη πόλη των Τρικάλων, σε καλωσορίζουμε …»

1

Με μία ανοιχτή επιστολή, γραμμένη στα ελληνικά και στα αραβικά, σε μορφή εφημερίδας, υποδέχεται ο δήμος Τρικκαίων τους Σύρους πρόσφυγες, που φιλοξενούνται στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο. Η πρωτοβουλία του δήμου στοχεύει στην καλύτερη επικοινωνία των ντόπιων με τους Σύρους πρόσφυγες και στη καλύτερη διευθέτηση του όποιου προβλήματος ανακύπτει από τα νέα δεδομένα στην περιοχή.

Η επιστολή στα ελληνικά:
«Αγαπητή Φίλη και Φίλε από την Ανατολή,
 
Στο δύσκολο και μακρινό ταξίδι προς τον προορισμό σου, βρέθηκες στην πόλη μας. Στη φιλόξενη πόλη των Τρικάλων, που βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας.
 
Οι κάτοικοι της πόλης, ο Δήμος και οι Αρχές της, σε καλωσορίζουμε και σου υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η παραμονή σας εδώ να είναι ασφαλής, να έχετε τις καλύτερες συνθήκες υγιεινής, να έχετε τα γεύματά σας με επάρκεια και σύντομα να σας αποχαιρετήσουμε με χαμόγελο για τη συνέχεια του ταξιδιού σας.
 
Σε παρακαλούμε να σεβαστείς την προσπάθειά μας, η οποία πηγάζει από την καρδιά των κατοίκων με αγάπη, τη στιγμή που κι εμείς εδώ βιώνουμε τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων πενήντα ετών.
 
Σε παρακαλούμε να μην σπαταλάς το νερό και τα τρόφιμα που σου προσφέρουμε και να προσπαθείς μαζί μας να κρατάς τους χώρους καθαρούς.
 
Να μαζεύεις και να πετάς στους κάδους ό,τι δεν χρειάζεσαι.
 
Να ρωτάς τους υπευθύνους του χώρου για ό,τι χρειάζεσαι και να μας δίνεις λίγο χρόνο για να σου το παρέχουμε.
 
Να σέβεσαι τους συνταξιδιώτες σου, να είσαι υπομονετικός και να αλληλοβοηθιόμαστε στις καθημερινές δουλειές (καθάρισμα των τραπεζιών μετά το φαγητό, συλλογή μικρών σκουπιδιών από τους κοινόχρηστους χώρους).
 
Για τα παιδιά σου φροντίζουμε να υπάρχουν εθελοντές που να τα ψυχαγωγούν, προσφέροντάς τους ένα μικρό χαμόγελο στα χείλη τους και λίγη χαρά στα μάτια τους.
 
Πρέπει να γνωρίζεις ότι όλοι εμείς που σας φροντίζουμε, είμαστε εθελοντές και το κάνουμε μέσα από την καρδιά μας, γιατί θέλουμε πραγματικά να σας συμπαρασταθούμε σ’ αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο της ζωής σας.
 
Όταν με το καλό -ευχόμαστε πολύ σύντομα- φτάσεις στον προορισμό σου, στείλε μας ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: contact@trikalacity.gr ή μέσω του facebook του Δήμου μας https://facebook.com/dimostrikkaion/.
 
Ειλικρινά, θα χαρούμε πολύ αν μάθουμε ότι έφθασες με ασφάλεια στον προορισμό σου και υγιής, γιατί έτσι θα ξέρουμε ότι οι ευχές μας που σε συνόδεψαν πραγματοποιήθηκαν!
 
Καλή παραμονή και καλό ταξίδι!
 
Ο Δήμαρχος και οι κάτοικοι της πόλης των Τρικάλων».

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

1 Comment

  1. Crazyfoxsakoulenios on

    1. Τα ψιλά από την όλη υπόθεση ποιος θα τα πάρει;
    2. Δεν μου λες βρε Δήμαρχε όταν αυτοί εγκατασταθούν μονοιμα σε αυτή τη πόλη γιατί εκεί το πάνε οι κυβερνώντες και όλα αυτά ταρεμαλια αρχίζουν και κάνουν ότι έκαναν στην Ευρώπη στις γυναίκες και στις κόρες των τρικαλινων εσύ θα είσαι εδώ να τους πεις για αυτές της μπούρδες που γραφείς ή θα την κανείς όπως και άλλοι πολλοί .γιατί είναι σαν ταικρα σκυλακια χαριτωμένα σε μια γωνία μόλις αρχίσουν όμως και πάρουν τα πάνω τους και αρχίσουν να δαγκώνουν θα τους πεταξεται στο δρόμο και οποίον πάρει ο χάρος όπως κάνουν και οι φιλοζωοι . Όταν γίνουν έτσι τα πράγματα όπως γράφω μην την φυγεται εσείς που τώρα κανεται τους λυπημένος φιλοζωους να εισασται εδώ να κάνετε περιπολίες στο δρόμο για να σώζεται της κόρες και της γυναίκες σας . Σας λυπάμαι γιατί για τα ευρώ ξεπουλατε αυτήν την όμορφη πόλη

Αφήστε Ένα Σχόλιο

four + nineteen =

Simple Share Buttons