Η Ελλάδα θα σώσει τη Μέση Γη;

2

Frodo

Το μόνο που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο φόβος –
Ρούζβελτ, 1933

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

“Κοίτα τι γίνεται”, μου λέει ο Κώστας. “Όλος ο κόσμος ασχολείται πάλι με την Ελλάδα. Στη Ρωσία συμβαίνουν κοσμογονικές αλλαγές, στη Μέση Ανατολή οι τζιχαντιστές αλωνίζουν κι όλοι ασχολούνται με μια κουτσουλιά χώρα.”

“Η Ελλάδα είναι σαν τον Φρόντο”, του λέω και γελάμε.

~

Πράγματι. Η Ελλάδα είναι ένα μικρό χόμπιτ. Τριγύρω της πολεμιστές και βασιλιάδες, τέρατα και ξωτικά και μάγοι.

Κι όμως. Αυτό το μικρό πλάσμα, φαινομενικά αδύναμο, ανέλαβε να καταστρέψει το δαχτυλίδι και να σώσει τη Μέση Γη, ίσως και τη Μεσαία Τάξη.

~

Μπορεί να είμαστε μικροαστοί κι οπισθοδρομικοί, προγονολάτρες κι ατομικιστές, και μύρια άλλα κακά, αλλά δείτε τι συνέβη σήμερα, στις 25 Γενάρη, στην άκρη της Ευρώπης.

Οι Έλληνες πολίτες, ο Ελληνικός λαός, είναι ο πρώτος που αντιτίθεται με την ψήφο του στον άκρατο νεοφιλελευθερισμό.

Δώσαμε το σύνθημα, ότι δεν μπορούμε πλέον να ζούμε σαν τα ζώα, ίσα να επιβιώνουμε.

Δεν είμαστε αριθμοί στα τεφτέρια των πολυεθνικών και των τραπεζών, είμαστε άνθρωποι, με αξιοπρέπεια και οικογένεια κι αγάπη για την ελευθερία, αγάπη για τη ζωή.

Είμαστε ένα έθνος που υπάρχει μέσα στους αιώνες, εν μέσω τυράννων και καταστροφών, και θα συνεχίσει να υπάρχει.

Η Ελλάδα, αυτό το μικρό χόμπιτ, έδωσε το σύνθημα για όλους τους ανθρώπους: “Θέλουμε να ζούμε, όχι να επιβιώνουμε”.

~~{}~~

Τα χόμπιτ αγαπάνε τη ζωή κι οι Έλληνες το ίδιο.

Ίσως να φταίει ο ήλιος, ίσως ο καιρός, ίσως αυτός ο τόπος ο ιερός, όπου κάτω από κάθε πέτρα κρύβεται ένας ποιητής, ένας ήρωας κι ένας νεκρός.

Αυτά τα πρόσωπα δε βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο.

Σήμερα το έδειξαν, ξαφνιάζοντας τους δημοσκόπους, τους πολιτικούς αναλυτές και τους πατριάρχες.

Το μήνυμα απευθύνεται σ’ όλους τους πολιτικούς της χώρας:
Όχι μόνο αριστερά, όχι δεξιά, μόνο μπροστά.
Κι ανθρώπινα, πολύ ανθρώπινα.

~~{}~~

Είναι η αρχή της επικής τριλογίας. Το χόμπιτ έχει πολύ δρόμο να διανύσει, πολλά τέρατα και προδότες ν’ αντιμετωπίσει.

Όμως τόσοι άνθρωποι, τόσοι Έλληνες, κατάφεραν να νικήσουν το “φόβο της επόμενης μέρας”.

~

Κάπως έτσι ξεκινάνε όλες οι ωραίες ιστορίες: Μ’ έναν άνθρωπο που νικάει τον φόβο.

Ή ένα χόμπιτ.

~~~~~~~~~~

Γελωτοποιός http://sanejoker.info/

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Γελωτοποιός

Διαδικτυακό ψευδώνυμο ενός εγγονού της Πηνελόπης Δ. Μπλογοτέχνης και ελεύθερος στοχαστής, αυτοδίδακτος και άνεργος, αγνωστικιστής ένθεος, ανένταχτος και άνευ πεποιθήσεων. Πίνει μόνο κρασί.

2 Comments

 1. Πολυ εξυπνο κειμενο!
  Εχεις αντιληυθει τους συμβολισμους του τολκιν και ετσι καταφερες να κανεις την συνδεση με την παρουσα κατασταση! Ετσι και αλλιως οταν ο Τολκιν εγραφε την ιστορια, χωρες ειχε στο μυαλο του!¨)

 2. George Spanoudakis on

  ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
  Η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και ευρύτερα η ανθρωπότητα έχει άμεση και επιτακτική ανάγκη από ένα δημοκρατικό νόμο για την κατάργηση και ποινικοποίηση της διεθνούς τοκογλυφίας και όχι απλώς την απαλοιφή χρεών ή σεισάχθεια.
  Πως μπορεί να επιτευχθεί η επείγουσα και αναγκαία ενοποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας, όλων αρχικά των χωρών με κοινό νόμισμα το ευρώ, για να πάψουν να είναι οικονομικά εχθρικές και παράλογα καταστροφικές μεταξύ τους; Μπορεί να αναδειχθεί στις μέρες μας η νομοθεσία του μεγάλου Αθηναίου νομοθέτη Σόλωνα;

  Όποια χώρα μέλος δεν συμφωνεί μπορεί να φύγει …!

  Η Ελλάδα έχει επίσης επιτακτική ανάγκη την κατάργηση της ληστρικής
  τοκογλυφίας των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών εις βάρος των
  υπερχρεωμένων πολιτών με 1,2 -1,8% μηνιαίο επιτόκιο !

  O ΑΡΧΑΪΚΟΣ ΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

  Ποιούς φοβίζει ο αρχαϊκός τελεστικός χαιρετισμός από τις τελετές των αρχαίων μυστηρίων ( Archaic Praise Exaltation) τον οποίο αντέγραψαν με έπαρση οι ρωμαίοι κατακτητές ως “salute” και κατάντησε ο πιο απάνθρωπος χαιρετισμός στα μάτια και στις ψυχές όλου του κόσμου από τους φασίστες και ναζί;

  Τους νεοφασίστες φοβίζει, αυτούς που προωθούν την παγκοσμιοποίηση παραλλαγμένοι μέσα στο χάος της για να παραμείνουν αλώβητοι, να υποτάξουν και να κυριαρχήσουν στην ανθρωπότητα. Τους εμπνευστές του οικονομικού ολοκαυτώματος δια της χρεωκρατίας και της ληστρικής εκμετάλλευσης
  των λαών που προωθεί ο “ιθύνον νους” των οικονομικών δολοφόνων, ασφαλής ως αφέντης της fed με όμηρο την αμερικανική οικονομία και μαριονέτα τη δημοκρατία της φίλης χώρας.
  Ώ καιροί ώ ήθη..!

  Ίσως έτσι να εξηγείται το γιατί δεν μπορούμε να αντιδράσουμε ως χώρα στον οικονομικό ευρωπαϊκό εμφύλιο που προωθούν οι τοκογλύφοι και δεν κάνουμε απολύτως τίποτε γι’ αυτό..!
  Μας κατάφεραν ίσως να πιστέψουμε ότι είμαστε ανίκανοι να αντιδράσουμε στη «στημένη και χάρις στη ανοχή μας και την ανικανότητα μας ελληνική οικονομική κρίση» διότι η καλοπέραση σε συνδυασμό με την υποβαθμισμένη παιδεία αποχαυνώνει και σκοτώνει το όραμα της δημιουργίας.

  Αντί οι πολιτικοί μας να ερευνήσουν ως οφείλουν την ουσία των προβλημάτων και να προτείνουν πιθανές λύσεις με πρώτο βήμα τη ορθολογική ενημέρωση, του λαού περιορίζονται να δαιμονοποιούν μόνον τους νταήδες της Χρυσής αυγής που λένε και σωστά πράγματα αλλά κρίνουν άκομψα και ενεργούν καμιά φορά ηλίθια.
  Οι περισσότεροι και κατώτεροι των περιστάσεων πολιτικοί του ελληνικού κηνοβουλίου προπαγανδίζουν ασύστολα το ηθικό και πατριωτικό έργο τους, ενώ χωρίς ντροπή και με χυδαία επιχειρήματα ξεπουλάνε τη χώρα και τη ζωή των παιδιών μας στους χαχάμηδες μεγαλοτραπεζίτες.
  Ασφαλείς ίσως με τον αισχρό νόμο του Μπενιζέλ περί μη ευθύνης των υπουργών, παρουσιάζουν στον δήθεν ελεύθερο τύπο και τα χειραγωγημένα τηλεοπτικά μέσα μόνο τα αρνητικά της Χρυσής Αυγής επειδή έτσι επιτάσσουν οι διεθνείς τοκογλύφοι, διότι μάλλον τους προκαλεί φόβο. Μεγαλοποιούν και τα απαράδεκτα θύματα από τις δράσεις της Χ.Α. ενώ κωφεύουν για την ευθύνη τους προς τους περισσότερους από 8 χιλιάδες συμπολίτες μας που εξ αιτίας τους οδηγήθηκαν απελπισμένοι στην αυτοχειρία, χωρίς ευτυχώς να πάρουν κανένα προδότη μαζί τους και μας κάνουν ευρωπαϊκό..Ιράκ.!
  Είναι λάθος να κάνουν μόνο τη Χ.Α. αποδιοπομπαίο τράγο της οικονομικής, ηθικής και θεσμικής κρίσης της χώρας. Υπάρχει ο κίνδυνος η αρνητική διαφήμιση να τους κάνει ακόμα και δεύτερο ..πολιτικό κόμμα στο ούτως ή άλλως κατώτερο των περιστάσεων, εκφυλισμένο και ανίκανο να αντιδράσει κηνοβούλιο !

  Η άμεση δημοκρατική διακυβέρνηση χωρίς το νόμο περί ευθύνης υπουργών και η ενεργοποίηση των πολιτών για τη ψήφιση νόμου για τη διάλυση όλων των υπαρκτών πολιτικών κομμάτων και η απαγόρευση δια παντός των κομματαρχών να συμμετέχουν στην πολιτική ζωή της χώρας όταν η αποχή στις επικείμενες εκλογές ξεπεράσει το 60+ %. είναι η μόνη ελπίδα της Ελλάδος.

  Κάθε άποψη είναι ευπρόσδεκτη. 12-1-2015 μ.Χ.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

13 + twenty =

Simple Share Buttons