2010-2014: 360 εκατ. ευρώ εισέπραξε σε τόκους η Γερμανία από την Ελλάδα

0

GREECE GERMANY DIPLOMACY

Σύμφωνα με στοιχεία του Γερμανικού υπουργείου οικονομικών, η Γερμανία έχει εισπράξει από το 2010 συνολικά 360 εκ. τόκους από την Ελλάδα. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του υπουργείου σε ερώτηση του κόμματος της γερμανικής αριστεράς, αναφέρει σήμερα σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα του Ντίσελντορφ “Rheinischen Post”.

“Η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα  KfW (Kreditanstalt für Wiederaufbau) κατέβαλε στο ομοσπονδιακό ταμείο εισπραχθέντες τόκους ύψους 360 εκ. ευρώ  μεταξύ 2010 και 2014” αναφέρει η εφημερίδα από το κείμενο που έχει στα χέρια της.

“Για  τα επόμενα χρόνια η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ασήμαντα ποσά για τον γερμανικό προϋπολογισμό ύψους 20 εκ. ευρώ. ετησίως.”

Η 20σέλιδη απάντηση στον κατάλογο των ερωτημάτων που υπέβαλλε η κοινοβουλευτική ομάδα της γερμανικής αριστεράς, περιέχει ένα πλήθος από στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν την διαδικασία οικονομικής συρρίκνωσης στην Ελλάδα κατά τα παρελθόντα έτη. Ετσι ο όγκος των μη εξυπηρετουμένων δανείων μεταξύ 2012 και 2014 αυξήθηκε από 46 σε 78 δις ευρώ.

Ο αριστερός πολιτικός Αντρέι Χούνκο αξιολογεί το γεγονός αυτό ως απόδειξη ότι η πολιτική της κρίσης της Ε.Ε. “έχει αποτύχει  παταγωδώς”

Πηγή

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

two × four =

Simple Share Buttons