1000 Σύροι πρόσφυγες θα πετάνε καθημερινά προς τον Καναδά

0
aircanada

Η Καναδική κυβέρνηση του Τριντό κανει την κίνηση που καμια ευρωπαϊκή χώρα δεν μπόρεσε να κανει. Στέλνει αεροπλάνα στην Ιορδανια και με τρεις πτήσεις την ημέρα σχεδιάζει να μεταφέρει 1000 Σύριους πρόσφυγες καθημερινά. Μέχρι το τέλος της χρονιάς εχει στόχο να έχουν εγκατασταθεί σε καναδικό έδαφος 25.000 πρόσφυγες.

Με βάση τις κυβερνητικές και δημοσιογραφικές αναφορές, το σχέδιο φαίνεται να περιέχει τα ακόλουθα στοιχεία: Αναγνώριση – Όλοι οι πρόσφυγες θα καταγραφούν πριν από την άφιξη τους στον Καναδά. 10.000 πρόσφυγες έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για να μεταβούν στον Καναδά. Υγειονομικοί έλεγχοι – Αυτοί θα πραγματοποιούνται στις χώρες υποδοχής των προσφύγων. Η κυβέρνηση σκοπεύει να οργανώσει περιορισμένες και προσωρινές παροχές υγείας προς τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο.

Έλεγχος ασφαλείας – Αρχικοί έλεγχοι ασφαλείας θα διεξάγονται σε μία πρώτη φάση και θα ολοκληρώνονται αφού οι πρόσφυγες εγκατασταθούν στον Καναδά. Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Ralph Goodale επιβεβαίωσε ότι ορισμένοι έλεγχος ασφαλείας θα διεξαχθεί στο καναδικό έδαφος. Μεταφορές – Τρεις καθημερινές πτήσεις από το Αμμάν της Ιορδανίας θα μεταφέρουν κάθε μέρα 1.000 πρόσφυγες από τη Συρία στο Τορόντο, το Μόντρεαλ, το Έντμοντον και τη στρατιωτική βάση στο Trenton, Οντάριο. Η Air Canada προσέφερε τη βοήθειά της στην αερομεταφορά των προσφύγων από τη Συρία.

Χορηγίες – Οι 25.000 Σύροι πρόσφυγες θα γίνουν δεκτοί με άμεση κυβερνητική χορηγία και οι περισσότεροι πρόσφυγες θα φτάσουν στον Καναδά αφού τα έξοδα τους θα καλυφτούν από ιδιώτες χορηγούς.

Ένταξη – Οι πρόσφυγες θα μένουν για τουλάχιστον 3 μήνες σε «Ενδιάμεσους σταθμούς Lodging» ως μέρος της διαδικασίας της «κοινοτικής ολοκλήρωσης». 6.000 από αυτούς αναμένεται να μετεγκατασταθούν στο Κεμπέκ.

kar.org.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

14 + eighteen =

Simple Share Buttons