#‎gdtrial: Μάγδα Φύσσα: Μη λέτε το παιδί μου θανόντα, δολοφονημένος είναι

0

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής, με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Παύλου Σεϊρλή. Ο φίλος του Παύλου Φύσσα ήταν «παρών» στη στυγερή δολοφονία το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 και την περασμένη Δευτέρα κατέθεσε όλα όσα γνώρισε στο δικαστήριο.

Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις για τη δίκη των νεοναζί από το Golden Dawn Watch και από το #‎gdtrial‬.

Η δήλωση της Πολιτικής Αγωγής σχετικά με την απαγόρευση των τεχνικών μέσων η οποία κατατέθηκε νωρίτερα:

——————-

Την έντονη αντίδραση της μητέρας του Παύλου Φύσσα προκάλεσαν οι ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης προς τον φίλο του 34χρονου μουσικού, Παύλο Σεϊρλή, ο οποίος καταθέτει για όσα συνέβησαν το βράδυ της δολοφονίας, όταν οι συνήγοροι αποκάλεσαν τον γιο της «θανόντα».

«Σας παρακαλώ, μην τον λέτε θανόντα, όχι άλλη φορά θανόντα. Είναι δολοφονημένος», φώναξε με έντονο ύφος η μητέρα του Παύλου Φύσσα.

Εκείνη τη στιγμή, το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να ζητεί από τους παρευρισκόμενους να κάνουν ησυχία.

Κατά την κατάθεση του μάρτυρα, ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιώργου Ρουπακιά δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου πως τον θεωρεί αναξιόπιστο, λέγοντας πως μπορεί να ήταν μέλος της παρέας του Παύλου Φύσσα, αλλά δεν είδε τι έγινε τη μοιραία στιγμή.

———————

Ενημέρωση από Εφημερίδα των Συντακτών:

Με την έναρξη της σημερινής 21ης συνεδρίασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η Πολιτική Αγωγή προέβη στην εξής δήλωση:

«Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για προβολή και αξιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού. Το αίτημα αυτό, όπως και εκείνο για φωνοληψία και τήρηση πρακτικών, απορρίφθηκε. Η πολιτική αγωγή διαπιστώνει ότι η ολοένα και στενότερη ερμηνεία του νόμου εμποδίζει τη βαθύτερη και αποτελεσματικότερη έρευνα του δικαστηρίου προς απόδειξη της πραγματικής αλήθειας. Προσφέρει προσχήματα στις προσπάθειες που καταβάλλονται για περιορισμούς στη συνταγματικά κατοχυρωμένης δημοσιότητας της δίκης».

Θυμίζουμε ότι το δικαστήριο απέρριψε την προβολή οπτικοακουστικού υλικού από τη δικογραφία της δολοφονίας Φύσσα κατά τη διάρκεια εξέτασης των μαρτύρων. Το υλικό αυτό θα προβληθεί κατά την ανάγνωση των εγγράφων.

Στη συνέχεια άρχισε να υποβάλλει ερωτήσεις στον Παύλο Σεϊρλή ο δικηγόρος του Γιώργου Ρουπακιά:

Υπεράσπιση Ρουπακιά: Καταλογίσατε ότι στόχος ήταν η παρέα σας και ότι είδατε στο πίσω μέρος του ΙΧ δύο γυναίκες. Πώς δικαιολογείτε την πρόθεση για δολοφονία με το ότι στο πίσω κάθισμα κάθονταν δύο γυναίκες;

Μάρτυρας: Ο πελάτης σας έχει δηλώσει ήδη υπεύθυνος για τη δολοφονία Δεν έχω άποψη γι’ αυτό που ρωτάτε.

Υπεράσπιση: Είδατε το ΙΧ στην Παναγή Τσαλδάρη αντίθετα. Είχε κίνηση;

Μάρτυρας: Εκείνη την ώρα δεν είχε κίνηση.

Υπεράσπιση: Ένας επαγγελματίας δολοφόνος θα κινείτο αντίθετα στο ρεύμα; Θα χρησιμοποιούσε μαχαίρι αντί για όπλο; Θα ρίσκαρε σώμα με σώμα την επαφή με κάποιον ψηλότερο και πιο εύρωστο;

Πρόεδρος: Τι ερωτήσεις είναι αυτές;

Υπεράσπιση: Γύρω γύρω πρέπει να πάμε.

Πρόεδρος: Γύρω γύρω για να φτάσετε πού;

Υπεράσπιση: Δεν είδε τίποτα ο μάρτυρας, όπως είπε, ούτε τη συμπλοκή. Οι ερωτήσεις μου κατατείνονται στο ότι δεν είναι αξιόπιστος. Αποκλείεται να ήταν τυχαία η συμπλοκή χωρίς στόχο τον Φύσσα;

Πρόεδρος: Προχωρήστε σε άλλη ερώτηση.

Υπεράσπιση: Ο Παύλος Φύσσας δέχτηκε τρεις μαχαιριές, η μία στο μηρό. Πώς μπορείτε να σκεφτείτε ότι ένας επαγγελματίας δολοφόνος χτυπάει στον μηρό;

Μάρτυρας: Χτυπάει τη μηριαία αρτηρία.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

eleven − seven =

Simple Share Buttons