Όταν ο φεμινισμός έγινε αστείος

11

Dr Matt Taylor

Ο Matt Taylor είναι ο άνθρωπος που έγινε γνωστός τις τελευταίες μέρες όχι επειδή προσεδάφησε ένα robot  σε ένα κομίτη (ένα απίστευτα δύσκολο κατόρθωμα) αλλά γιατί “προκάλεσε” το φεμινιστικό κίνημα. Ο Matt Taylor είναι ένας από τους επικαφαλής του προγράμματος Rosetta της Ευρωπαικής Υπηρεσίας Διαστήματος  που έιχε σαν σκοπό να προσεδαφήσει ένα robot στον κομίτη 67P/ Churyumov-Gerasimenko. Στις 12/11/2014 και ώρα 18:05 (έξι και πέντε το απόγευμα) μια ανθρώπινη κατασκευή (το robot), για πρώτη φορά στην ιστορία (δηλάδη δεν έχει ξαναγίνει), προσεδαφίστηκε (ακούμπισε στην επιφάνεια) πάνω σε έναν κομίτη (τεράστιος βράχος που τρέχει σαν το beep-beep στο διάστημα). Hooray!

Και τι κακό έκανε αυτός ο επιστήμονας δηλαδή?

Για 10 χρόνια λοιπόν, ο Matt Taylor εργάστηκε σκληρά με την ομάδα του, πέτυχε το ακατόθοτο, έγραψε ιστορία αλλά στην συνεντευξη τύπου…έβαλε το λάθος πουκάμισο. Αυτό ήταν αρκετό για να ξεκινήσει μια απίστευτων διαστάσεων φεμινιστική κατακραυγή από όλες τις κατευθύνσεις και με μίσος που θυμίζει κινήματα άλλου τύπου. Το αποτέλεσμα ήταν να αναγκαστεί ο άνθρωπος αυτός να απολογηθεί δημόσια ξεσπώντας σε λιγμούς. Άλλη μια τεράστια νίκη για το ιστορικό αυτό κίνημα και κάθε χαζογκόμενα μπορεί πλέον να περπατά με ψηλά το κεφάλι. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε πόσο προκλητικό ήταν τελικά το πουκάμισο που φόρεσε ο Matt Taylor δείτε την ακόλουθη φωτογραφία:

awb1d74_700b

Μπορεί η αντίδραση αυτή να ακούγεται αστεία αλλά ο φεμινισμός πλέον ξεπέρασε τα όρια και έγινε φανατισμός. Και ο φανατισμός είναι επικίνδυνο πράγμα. Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ θα κλείσω με το ακόλουθο επικό μήνυμα προς τα κορίτσια:

matt-taylor-21

Τα υπόλοια μπορείτε να τα διαβάσετε από την πανέμορφη κόρη μου στο Πολιτική ορθότητα και τα μυαλά στα πλυντήρια ρούχων

p.s: I find your luck of science disturbing…

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Lord Vader

Jedi, Sith, παρεξηγημένος μπαμπάς και τώρα αρθρογράφος. Μετά την κατάρευση της αυτοκρατορίας, ο Lord Vader άφησε πίσω του τα συντρίμια του Death Star, τα φωτόσπαθα και τον Obi Wan και έπιασε την πένα. The force is strong with this one...

11 Comments

 1. Νάγια Κουλοχέρη on

  Αγαπητέ Lord Vader,
  σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω με το γεγονός ότι ο φεμινιστικός φανατισμός μπορεί να γίνει -τουλάχιστον- βαρετός. Τόσο βαρετός που να θέλεις να κάνεις απολέπιση με ανοιγμένη κονσέρβα τόνου, κρατσανίζοντας ωμή μελιτζάνα. ΑΛΛΑ:
  1) το γεγονός ότι κάποιος είναι καταξιώμενος επαγγελματικά, με κατάρτιση και λαμπρό μυαλό, δε σημαίνει ότι μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει. Εάν εκείνος που ανακάλυπτε τη θεράπεια για τον καρκίνο, έσκαγε μύτη με χαλαρη μπλούζα τύπου χιπστερ και μια ανέμελη σβάστιγγα, θα λέγαμε δε βαριέσαι μωρέ;
  2) Βεβαια, δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη θα μου πεις. Σύμφωνοι. Αλλά δείχνει ότι όλοι είμαστε μέλη μια κοινότητας, τα μέλη της οποίας έχουν διαφορετικούς κώδικες. Ο Τέιλορ ανήκει σε μια επιστημόνικη ομάδα/κοινότητα, στην οποία ανήκουν και πολλές γυναίκες, τις οποίες με τη σείρα τους μπορεί και να προσέλαβε το εν λόγω πουκάμισο. Ισως να κατάλαβε ότι προσέβαλε συναδέλφισες του που έχουν φάει ψωμι και αλάτι μαζί, και στη δεύτερη συνέντευξη μάζεψε καλούμπα όσο δεν πάει.
  3) Το σχόλιο της τελευταίας εικόνας είναι μία εξαιρετική γενίκευση δεδομένου ότι υποθέτει ότι όσες γυναίκες ενοχλήθηκαν δεν ήταν του ίδιου επιστημονικού βεληνεκούς με τον Τέιλορ. Οπως, προείπα, γενίκευση. Ας κάνουμε μια ποσοτική έρευνη με γυναίκες από διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους με σημαντική συμβολή στην ανθρωπότητα και θα έχουμε preliminary evidence.
  4) Θα πρέπει κάποια γυναίκα να είναι highly- qualified επιστημόνισα για να εκφράσει το πώς θέλει ν΄αντιμετωπίζεται το φύλο της;
  5) Η μπλούζα αυτή δίνει αφορμή για γενικότερη συζήτηση για το πώς προβάλλεται το γυναικείο σώμα/ πρόσωπο στα κόμιξ. Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για το ανδρικό. Δεν έχω δει υπερ-ήρωα με μπυροκοίλι.
  6) Η εικόνα ενός δημόσιου προσώπου μπορεί να γίνει αντικείμενο σχολιασμού και αντιδράσεων. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Εάν εγω σκάσω μύτη μ’ ένα πουκάμισο με φαλλούς, θα είμαι απλώς κακόγουστη και κανείς δε θ’ασχοληθεί με την πάρτυ μου (χμμ, μπορεί και όχι). Ο Τέιλορ πήγε σε συνεντευξη τύπου και ήξερε ότι τα ρούχα του θα είναι – ενδεχομένως κακώς γιατί χάνουμε το δάσος- statement.
  7) Τέλος, το γεγονός ότι ένας άνθρωπος έχει κόλπο δεν τον φέρει σε πιο πλεονεκτική θέση από κάποιον άνθρωπο που έχει πέος. Προφανώς. Και ούτε ο άνθρωπος με τον κόλπο θα πρέπει να επιθυμεί κάτι τέτοιο. Οι περισσότεροι άνθρωποι με κόλπο ισότητα θέλουν. Και το γεγονός ότι έχουν κόλπο τους δημιουργεί ‘εμπόδια’ στην κάτακτηση ακριβώς αυτού του απλού (;) πράγματος.

 2. Lord Vader
  Lord Vader on

  Αγαπητή Νάγια,

  1) Εξερετικά ατυχής σύγκριση εκτός και αν θεωρείς οτι αυτά τα δύο είναι κοντά.

  2) Και η εκκλησία δεν θέλει να φοράω t-shirts από Slayer γιατι προσβάλλεται το ποίμνιο. Και αυτή τον κωδικά της έχει. Και αυτοί μέλη της κοινωνίας είναι.

  3) Να γράψουμε και 3 papers.

  4) Nope. Το fail είναι θεμελιώδες δικαίωμα.

  5) Προφανώς δεν έχεις δει τον Thing και τον Mr. Incredible. Δεν έχουν μπυροκοιλιά αλλά είναι τσουποτοί.

  6) Θα ήσουν πολύ κακόγουστη.

  7) Εδώ έχεις απόλυτο δίκιο. Η ισότητα μεταξύ πέους και κόλπου απειλείται σοβαρά από τέτοιου είδους πουκάμισα.

  Με εκτίμηση,
  Lord Vader

  p.s: Δεύτε λάβετε force…

 3. Δάφνη Χρονοπούλου on

  Προσωπικά βρίσκω γελοία την κατακραυγή, όπως γελοίο βρίσκω και το πουκάμισο)
  όμως στο άρθρο σας θα διαφωνήσω λιγάκι.

  Πρώτον: συνήθως η ‘χαζογκόμενα’ δε νοιάζεται για φεμινισμό (αν και καταλαβαίνω ότι τη λέξη την επιλέξατε σαν κόκκινο πανί, σα να φορούσατε κι εσείς το εν λόγω πουκάμισο).
  Δεύτερον: Μπορεί κάποιος να είναι σημαντικότατος επιστήμων, πανέξυπνος, άριστος σε όλα και όμως να δέρνει τη γυναίκα του ή να καταπιέζει την κόρη του για λόγους ‘τιμής’. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο δυστυχώς.

  Ο Φεμινισμός ατυχώς έγινε F word λόγω υπερβολικών αντιδράσεων μα μήπως το ίδιο δε γίνεται και με την Πολιτική Ορθότητα ή το κυνήγι μαγισσών από φόβο Παιδοφιλίας; Ας μην τα βάζουμε με το Φεμινισμό αλλά μονάχα με τς υπερβολές κάποιων φεμινιστριών.

  ________
  και κάτι άσχετο: *λυγμός

 4. Δάφνη Χρονοπούλου on

  Υ.Γ.
  Με την ‘πανέμορφη κόρη’ συμφωνώ ναι τώρα και συνήθως.

 5. Θα συμφωνήσω με τις προηγούμενες συν-σχολιάστριες, ένας άνθρωπος που πάει να δώσει συνέντευξη τύπου να αναγγείλει ένα τόσο σοβαρό επιστημονικό επίτευγμα, ανοίγει την ντουλάπα του και βγάζει να φορέσει ένα πουκάμισο με ημίγυμνες καρτουνίστικες γυναίκες είναι α) σίγουρα κακόγουστος β) σε επίπεδο στοιχειωδων κανόνων κοινωνικής ευπρέπειας παίρνει κάτω από τη βάση. Μπορεί να είναι και σεξιστής αλλά το πουκάμισο από μόνο του δεν στοιχειοθετεί την κατηγορία. Το επιχείρημα “αυτός ο άνθρωπος προσεδάφισε ένα ρομπότ σε ένα κομήτη, μπορεί να φοράει ότι θέλει, το μόνο που εσύ έκανες είναι να γεννηθείς με κόλπο” έχει την ίδια σημασιολογική βαρύτητα με το “ο Χάιντεγκερ άλλαξε το πρόσωπο της φιλοσοφίας του 20ου αιώνα, μπορεί να είναι όσο ναζιστής θέλει, το μόνο που έκανες εσύ είναι να γεννηθείς εβραίος”.

  • Leia Organa Solo on

   Ο άνθρωπος πήγε να δώσει συνέντευξη τύπου και φόρεσε ένα πουκάμισο που έφτιαξε και του έκανε δώρο μια φίλη του. Φόρεσε κάτι που τον αντιπροσωπεύει. Όπως τον αντιπροσωπεύουν και τα τατουάζ του. Τα περί κακογουστιάς είναι άτοπα καθώς το γούστο είναι υποκειμενικό.
   Ο άνθρωπος δεν φοράει κοστούμια στη δουλειά του. Αν δεις φωτογραφίες στο τουίτερ του θα παρατηρήσεις ότι πάει πάντα ντυμένος casual. Πριν δώσει συνέντευξη τύπου ήταν στη δουλειά του κάτι ώρες. Προφανώς και θα ήθελε να είναι άνετος.
   Οι γυναίκες συνάδελφοί του, πάντως δεν είχαν κανένα μα κανένα πρόβλημα μαζί του. Κι αυτό εμένα μου λέει ότι δεν είναι σεξιστής.

 6. Lord Vader
  Lord Vader on

  Της χαζής της έδειχναν τον ήλιο και εκείνη κοίταγε το δάχτυλο.

  p.s: Dan dan dan dandadan dandadan…

  • Δάφνη Χρονοπούλου on

   ‘Της Χαζής’;
   Δυσκολεύομαι να καταλάβω σε ποια από τις δυό αναφέρεται με το γνωστό ρητό ο Lord Vader αλλά αν πέσαμε σε χαρακτηρισμούς i.q. μάλλον δεν έχει σημασία.

   Λυπάμαι όμως διότι μου είχε αρέσει το ότι έκανε τον κόπο να απαντά σεβόμενος τη διαδραστικότητα του μέσου.

   • Lord Vader
    Lord Vader on

    Όντως το επίπεδο έχει πέσει πολύ…Να με συγχωράτε. Θα σας παραπέμψω λοιπόν στην Espresso που δεν κάνει χαρακτηρισμούς i.q

    p.s: And then he said “beep beep beepbeepbeepbeep beep beepbeep”. Hahaha…I love this little guy! (*heavy breathing)

 7. Κελλυ on

  To πουκαμισακι δεν δειχνει και τιποτα το ιδιαιτερο. Αν τα ειχε τατουαζ αυτα οι Φεμ θα ηθελαν να βγαλει την πετσα του δηλαδη;. Δεν δειχνει γυναικεια οργανα και αυτο παει για την κυρια που ειπε αν βγει φορωντας φαλους. Δειχνει πιν απ sci-fi τυπακια. Μια χαρα. Αυτο που εκανε του εδωσε καμια σας σημασια; Το λεω ως γυναικα φτιαγμενη με την αστρονοφυσική. Επιπλεον στο γκρουπακι Βαιντερ-Λεα πρεπει να προστεθει ASAP ο Kylo Ren….βρειτε τον.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

2 − 1 =

Simple Share Buttons