Όλοι στους δρόμους, καμία εφαρμογή του νέου Μνημονίου!

0

δραση

Ο λαός με την ηχηρή του απάντηση στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη, έδειξε την αντίστασή του στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην λιτότητα των μνημονίων, που έχουν φτωχοποιήσει τις πλατειές μάζες του, καταποντίζοντας το βιοτικό του επίπεδο.

 

Το Όχι της προηγούμενης Κυριακής είναι η άρνηση των εκμεταλλευόμενων και των καταπιέσμενων, τόσο στις προτάσεις των δανειστών, όσο και συνολικότερα στην συνέχεια της μνημονιακής πολιτικής. Αυτό το ΟΧΙ του λαού, η κυβέρνηση το ερμήνευσε αυθαίρετα σαν ένα ακόμα χαρτί στην διαπραγμάτευση, πιστεύοντας οτι όντως μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Η κυβέρνηση λοιπον μέσα στις αυταπάτες που προπαγάνδησε στο λαό για μια λύση εντός της ΕΕ, μέσα στο ευρώ, δηλαδή του εγκλωβισμου σε μια κατασταση όπου η αυτοτελής άσκηση νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής καθίσταται αδύνατη, πάντα σε υποταγή των οδηγιών της ΕΕ και της φυλακής της ΟΝΕ και δίχως την αναγκαία αντεπίθεση στα συμφέροντα και τα προνόμια του κεφαλαίου που χτίστηκαν τόσα χρόνια εις βάρος της εργατικής ταξης, αφού παραχάραξε τη ρητή λαϊκή εντολή για άρση της καταστροφικής πολιτικής που ασκείται επί 5 χρόνια στη χώρα και έχει διαλύσει κάθε έννοια κοινωνικής συνοχής, τώρα φέρνει ένα νέο ληστρικό μνημόνιο ανάλογο των προηγούμενων, χτυπώντας και πάλι τα εργατικά και λαϊκά στρώματα και υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο το βιοτικό επίπεδο του λαού.

 

 

Τώρα είναι καιρός τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα να βγουν στο προσκήνιο και να εκφραστεί επιτέλους η θέληση του λαού για έναν νέο δρόμο ανάπτυξης. Αρχικά πρέπει ο λαός να αντισταθεί σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα για να μην εφαρμοστούν στην πράξη τα μνημονιάκα μέτρα μέσω της ψήφισης εφαρμοστικών νόμων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος που θα εξαθλιώσουν τους μισθωτούς, θα τελματώσουν τους συναξιούχους, θα θάψουν τη μικρομεσαία αγροτιά και θα καταποντίσουν τους ανέργους. Μέτρα που θα ολοκληρώσουν το αρχινισμένο με περίσσια επιμέλεια ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και της αξιοπρέπειας του λαού.

 

Πάνω σε αυτές τις βάσεις, είναι επιτακτικά αναγκαίο και επίκαιρο όσο ποτέ, να υπάρξει ένα νέο ανασυνταξιακό σχέδιο που θα ανακουφίσει τα συμφέροντα των πολλών. Σχέδιο που θα βασίζεται στην κρατίκοποιηση των τραπεζών, στην φορολόγιση του πλούτου, στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, την επαναδημιουργια του συστήματος δικαιοσύνης που θα πηγάζει από τη λαϊκή βούληση και τα εργατικά συμφέροντα και θα εξυπηρετεί αυτήν και μόνο, για όλους όσους τόσα χρόνια καταλήστευσαν την δημόσια περιουσία, στο άνοιγμα νέων επιχειρήσεων και την επαναλειτουργια όσων έκλεισαν όπως τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, το εργοστάσιο παραγωγής ζάχαρης και άλλα, υπό δημόσιο και εργατικό έλεγχο.

 

Να περάσουν στα χέρια του λαού τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι σιδηρόδρομοι, οι ακτοπλοϊκές γραμμές, το οδικό δίκτυο, η ύδρευση, οι εκμεταλλευόμενες και.μη πηγές ενέργειας της χώρας. Να επιστραφούν οι δημόσιες συχνότητες στη λαϊκή κυριότητα μιας και τα ΜΜΕ συνεχώς τρομοκρατούν εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των δανειστών και της ντόπιας αστικής τάξης.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-12 7μμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

 

Κομμουνιστική Ομάδα Λαϊκή Αντεπίθεση

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

nineteen − 7 =

Simple Share Buttons