Φρανκφούρτη: Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομικών στις εκδηλώσεις κατά της λιτότητας

0

frankfurt

Ολοήμερες εκδηλώσεις κατά της λιτότητας πραγματοποιούνται στην Φρανκφούρτη με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΕΚΤ. Ενώ το απόγευμα έχει προγραμματιστεί διαδήλωση στο κέντρο της πόλης. Στις κινητοποιήσεις καλούν το κίνημα blockupy, αριστερές οργανώσεις και φορείς.    Από νωρίς το πρωΐ ξεκίνησαν τα επεισόδια στην Φρανκφούρτη, οι διαδηλωτές έκαψαν ένα περιπολικό, ενώ οι δυνάμεις καταστολής απαντούν με χημικά και καπνογόνα. Το σύνθημα που επικρατεί στις τάξεις των ακτιβιστών είναι «οι άνθρωποι πάνω από τις τράπεζες».
Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή γύρω από το κτήριο της ΕΚΤ με κιγκλιδώματα, ενώ έχουν παρατάξει πολλές διμοιρίες στους γύρω δρόμους.

 

frankfurt 1

Μεγάλη διαδήλωση κατά της λιτότητας θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης στη Φρανκφούρτη, με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα οποία κόστισαν 1,3 δις. ευρώ. «Ο κύριος λόγος της κινητοποίησης είναι ότι η ΕΚΤ είναι μέρος της τρόικας, κι η τρόικα είναι υπεύθυνη για τις πολιτικές λιτότητας που έσπρωξαν τόσους πολλούς στη φτώχεια», δηλώνει ο Ούλριχ Βίλκεν, εκ των διοργανωτών της διαδήλωσης. «Δεν έχουν εκλεγεί δημοκρατικά, αλλά πιέζουν συνεχώς τις κυβερνήσεις για να λαμβάνουν αποφάσεις», τόνισε ο Βίλκεν, αναφερόμενος στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, και πρόσθεσε: «Το είδαμε ξανά αυτό στον τρόπο με τον οποίο έκαναν πολύ πιο σκληρούς τους όρους προκειμένου η Ελλάδα να αντλεί χρηματοδότηση μετά τις εκλογές».  Οι διοργανωτές αναμένουν ότι περίπου 3.000 άνθρωποι θα μεταβούν στη Φρανκφούρτη από άλλες χώρες για να συμμετάσχουν στη διαδήλωση, ενώ υπολογίζουν ότι θα κινητοποιηθούν 7.000 άνθρωποι στη Γερμανία.

 

stokokkino.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

18 − six =

Simple Share Buttons