Τσίπρας: Πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την επιμονή των θεσμών

0

29_1757_TSIPRAS_MAXIMOU_thumb

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκαθαρίζει με δήλωσή του προς την «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κάνει τις αναγκαίες υποχωρήσεις ούτως ώστε να επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές, αλλά δεν πρόκειται να προχωρήσει σε επίθεση εναντίον των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων, περικόπτοντας περαιτέρω τις συντάξεις.

Η δήλωση του πρωθυπουργού έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά και την άκαρπη συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Αναλυτικά ο κ. Τσίπρας αναφέρει στο μήνυμά του:

«Μόνο πολιτική σκοπιμότητα μπορεί κανείς να διακρίνει στην επιμονή των θεσμών για νέες περικοπές στις συντάξεις μετά από πέντε χρόνια λεηλασίας από τα μνημόνια.

Η ελληνική κυβέρνηση προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με σχέδιο και με τεκμηριωμένες αντιπροτάσεις. Θα περιμένουμε υπομονετικά, έως ότου οι θεσμοί προσχωρήσουν στον ρεαλισμό.

Αν όμως κάποιοι εκλαμβάνουν ως αδυναμία την ειλικρινή μας επιθυμία για λύση και τα βήματα που έχουμε κάνει για να καλύψουμε τις διαφορές, ας αναλογιστούν:

Δεν κουβαλάμε μόνο μια βαριά ιστορία αγώνων.

Κουβαλάμε στις πλάτες μας την αξιοπρέπεια ενός λαού, αλλά και την ελπίδα των λαών της Ευρώπης. Είναι πολύ βαρύ το φορτίο για να το αγνοήσουμε.

Δεν είναι ζήτημα ιδεολογικής εμμονής. Είναι ζήτημα δημοκρατίας.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να θάψουμε την ευρωπαϊκή δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε».

tvxs.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

fourteen − thirteen =

Simple Share Buttons