Το είχε ζητήσει ο Πρετεντέρης. Ασκήθηκε δίωξη για συνδικαλιστική δράση στον Πανεπιστημιακό Παναγιώτη Σωτήρη.

0

σωτηρης

Στις 30/10/2014 φοιτητές έκαναν παρέμβαση στην σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθήνας για τα προβάλλουν τα προβλήματά τους. Το γεγονός αυτό προβλήθηκε με προβοκατόρικο τρόπο σε όλα σχεδόν τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων. Αυτό που έδωσε «ρέστα» ήταν το MEGAλο προπαγανδιστικό κανάλι της κυβέρνησης και ο Πρετεντεράκος.

 

Αφού λοιπόν προβλήθηκε ένα άθλιο σχετικό ρεπορτάζ με έμφαση στα λεγόμενα του Λοβέρδου και στην ανακοίνωση του πολιτικού μορφώματος του Σ. Θεοδωράκη, ανέλαβε ο Πρετεντέρης να μας παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα.

 

Ο «έγκυρος» δημοσιογράφος ανακάλυψε ότι οι φοιτητές έβρισαν και έδειραν (!!!) τον πρύτανη Φορτσάκη έβαλε στο στόχαστρο του «έναν κύριο, ασκεπή μάλιστα» (προσπάθεια για ειρωνεία λόγω φαλάκρας;) –εννοώντας τον πανεπιστημιακό Παναγιώτη Σωτήρη που ζήτησε απ’ τον Φορτσάκη να έχει διάλογο με τους φοιτητές.

 

Και όσο συνηθισμένο και αναμενόμενο είναι να βγάζει μ’ αυτό τον τρόπο του το παντεσπάνι του ο Πρετεντέρης δεν πρέπει να θεωρούμε το ίδιο αναμενόμενο να ασκηθεί ποινική δίωξη για την συνδικαλιστική δράση του πανεπιστημιακού Παναγιώτη Σωτήρη κάτι που ζήτησε έμμεσα o μεγαλοδημοσιογράφος του ΔΟΛ.

 

Από την ιστοσελίδα «Εκτός Γραμμής» αντιγράφουμε.

 

Δήλωση του Π. Σωτήρη για τη δίωξη της συνδικαλιστικής του δράσης:

 

‘Πληροφορήθηκα ότι έγγραφο της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, σε εκτέλεση σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ζητά από την ΠΟΣΔΕΠ τα στοιχεία μέλους της με το «όνομα ή επώνυμο ‘Σωτήρης’ το οποίο εισέβαλε στην αίθουσα της Συγκλήτου την 30-10-2014».
Δεν χρειάζεται να με αναζητούν.

Στις 30-10-2014 βρέθηκα στην αίθουσα της Συγκλήτου, με την ιδιότητα του μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ και του εκπροσώπου της Συνάντησης Πανεπιστημιακών Δασκάλων. Προφανώς και δεν «εισέβαλα». Άλλωστε, πώς θα μπορούσα να «εισβάλω» σε χώρο που είχε πόρτες ανοιχτές και πλήρη δυνατότητα πρόσβασης;

Βρέθηκα εκεί για να απευθυνθώ με την ιδιότητα του συνδικαλιστικού εκπροσώπου του κλάδου στον κ. Πρύτανη του ΕΚΠΑ και τα μέλη της Συγκλήτου κάνοντας έκκληση να διαλέξουν το δρόμο του διαλόγου με τους φοιτητές για να μπορέσει να μπει τέλος στην κρίση που αντιμετώπιζε το ΕΚΠΑ, κάνοντας σαφές ότι ο αυταρχισμός δεν ταιριάζει σε πανεπιστημιακούς δασκάλους και δη σε μέλη Πρυτανικών Αρχών.

Έπραξα δηλαδή αυτό που όριζε η συνδικαλιστική και η ακαδημαϊκή μου ευθύνη και η υπεράσπιση του δημόσιου και δημοκρατικού πανεπιστημίου απέναντι σε αυτό που από πολλές πλευρές καταγγέλθηκε ως αυταρχική εκτροπή του τότε Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και σημερινού βουλευτή της ΝΔ κ. Φορτσάκη.

Στάθηκα στο πλευρό του δικαιώματος των φοιτητών να αντιμετωπιστούν ως ισότιμο τμήμα της πανεπιστημιακής κοινότητας και υπερασπίστηκα την ανάγκη να έχουμε ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό στις συλλογικές διεκδικήσεις και όχι ένα αυταρχικό και περικυκλωμένο από τις δυνάμεις καταστολής εκπαιδευτήριο.

Τις ίδιες θέσεις υπερασπίζομαι και σήμερα και τις ίδιες θα επαναλάβω όσες φορές κι αν με καλέσουν στην Κρατική Ασφάλεια. Ούτε με πτοούν, ούτε με φοβίζουν τέτοιες πρακτικές, που θυμίζουν άλλες εποχές.
Το θέμα, όμως, δεν είναι ατομικό.

Σήμερα, που έχει αλλάξει η κυβέρνηση, που συνάδελφος με ιστορία στο πανεπιστημιακό κίνημα είναι Υπουργός Παιδείας και που συνάδελφοι Πανεπιστημιακοί προΐστανται των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, δικαστικές και αστυνομικές αρχές απεργάζονται την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης εντός των πανεπιστημίων. Αυτό είναι κάτι που μάλλον συνιστά από μόνο του σοβαρό πολιτικό ζήτημα.”

 

Πηγή:Βαθύ Κόκκινο

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

two × 2 =

Simple Share Buttons