Στο ΣτΕ ο Δήμος Φιλαδέλφειας για το Ρυθμιστικό

2

ΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε την Παρασκευή ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας εναντίον του νέου ρυθμιστικού σχεδίου Αθήνας – Αττικής (Ν. 4277/2014), που αποχαρακτηρίζει  δασική έκταση του άλσους Φιλαδέλφειας.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε την Παρασκευή ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας εναντίον του νέου ρυθμιστικού σχεδίου Αθήνας – Αττικής (Ν. 4277/2014), που αποχαρακτηρίζει  δασική έκταση του άλσους Φιλαδέλφειας.

Ο δρόμος για την προσφυγή άνοιξε στο τελευταίο επεισοδιακό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς, που αποφάσισε με πλειοψηφία 18 ψήφων (και 5 αποχές) να εξουσιοδοτήσει «τον δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υπεράσπιση των συμφερόντων του δήμου».

Το Συμβούλιο εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση της διεύθυνσης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής («Τροποποίηση – Επικαιροποίηση της μελέτης με τίτλο “Προστασία, Διαχείριση και Ανάπλαση Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας”», αριθ. πρωτ.  2008/03.11.2014), που απορρίπτει δημοτική μελέτη ανάπλασης του άλσους με την επίκληση του νέου ρυθμιστικού σχεδίου. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη διοικητική πράξη κατ’εφαρμογή του νέου ρυθμιστικού.

Με την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Δήμος στρέφεται εναντίον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και του υπουργείου Περιβάλλοντος, ζητώντας να ακυρωθεί η εν λόγω απόφαση.

«Ισχυριζόμαστε ότι ο νέος ρυθμιστικός νόμος αντιτίθεται στο άρθρο 24 του Συντάγματος για την προστασία των δασών, στη δασική νομοθεσία και γενικότερα στην πολεοδομική νομοθεσία. Είναι πολιτικό μας καθήκον να υπερασπιστούμε τη δημόσια περιουσία και το πράσινο, συνεχίζοντας την παράδοση παλαιότερων δημοτικών αρχών. Διεκδικούμε το δικαίωμα του δήμου να διαχειρίζεται το άλσος στην ολότητά του και να διαφυλάξει το δασικό χαρακτήρα του. Το γήπεδο της ΑΕΚ μπορεί και πρέπει να γίνει με απόλυτη προστασία του άλσους, στα όρια του παλιού  παραχωρητηρίου των 26,6 στρεμμάτων. Δεν γίνεται να μην έχει λόγο ο δήμος σε μια σειρά βασικών παραμέτρων, όπως η συγκοινωνιακή παράμετρος, η περιβαλλοντική, η χωροταξική, το ύψος γηπέδου. Δεν έγινε καμία ουσιαστική συζήτηση με την τοπική κοινωνία για το σχέδιο του γηπέδου, δεν αναζητήθηκαν εναλλακτικές λύσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση της πόλης. Λέμε ναι στο γήπεδο, αλλά με σεβασμό στην πόλη και την τοπική κοινωνία», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Βαγγέλης Κουμαριανός.

left.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

2 Comments

  1. ΣΗΦΗΣ on

    ΟΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ, ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑΧΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΑΧΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ…..
    ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
    http://www.enwsi.gr/podosfairo-aek/i-simmetochi-ton-dimon-sta-nea-evropaika-gipeda/

  2. Ένας ανίκανος δήμος που χρόνια ολόκληρα έχει καταστρέψει το δάσος με απορριματοφόρα,λίμνη διαλυμένη, τουριστικό περίπτερο για κλάματα παρά της εισπράξεις, που έχει καταπατήσει αλσύλλια για να κτιστούν πολυκατοικίες λόγω εισπράξεις λες και δεν θα έχει ανάλογα κέρδη, μάλλον αντιδρά μήπως εισπράξει περισσότερα αλλά και κάτω από το τραπέζι.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

nineteen − 14 =

Simple Share Buttons