Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ 9 δημοσιογράφοι για την παραπληροφόρηση και τρομοκράτηση στο δημοψήφισμα

0
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να καλέσει τους πρωταγωνιστές των τηλεοπτικών σταθμών που πρωτοστάτησαν την περασμένη εβδομάδα στη μαζική επιχείρηση τρομοκράτησης των πολιτών – Νέες καταγγελίες ότι, την ώρα που συνεδρίαζε το Συμβούλιο, τα τηλεοπτικά κανάλια επιχείρησαν να διαγράψουν από τις web πλατφόρμες τα επίμαχα βίντεο.
esiea1_25

Την κλήση 9 δημοσιογράφων, που πρωτοστάτησαν την περασμένη εβδομάδα στη μαζική προσπάθεια της παραπληροφόρησης και της τρομοκράτησης των πολιτών, προκειμένου να ελεγχθούν για το αν τήρησαν τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας ή όχι, αποφάσισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες κλήσεις αφορούν στους Όλγα Τρέμη, Γιάννη Πρετεντέρη, Μαρία Σαράφογλου και Μανώλη Καψή από το Mega, Σταμάτη Μαλέλη και Νίκο Κονιτόπουλο, αρχισυντάκτη της εκπομπής του Κώστα Μπογδάνου που δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, Άρη Πορτοσάλτε και Δημήτρη Οικονόμου από το ΣΚΑΙ και Μαρίας Χούκλη από τον ΑΝΤ1.

 

Στο μεταξύ, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, το οποίο έβλεπε βίντεο από τις επίμαχες τοποθετήσεις των παραπάνω δημοσιογράφων και διάβαζε τις επώνυμες καταγγελτικές επιστολές πολιτών, σύμφωνα με πληροφορίες, τα τηλεοπτικά κανάλια επιχείρησαν να διαγράψουν από τις web πλατφόρμες τα επίμαχα βίντεο.

 

Παράλληλα, η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να συνεχιστεί η έρευνα με προσκόμιση αποδεικτικών βίντεο για δημοσιογράφους τους οποίους κατήγγειλαν ονομαστικά πολίτες.

 

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός και από την ΕΣΗΕΑ, ανάλογη για το ρόλο των εκπομπών γίνεται από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, αλλά και από την Εισαγγελία για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας.

 

 

Πηγή:left.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

two × 2 =

Simple Share Buttons