Στο δρόμο για μια καλύτερη ζωή: Συγκλονιστικό ρεπορτάζ Έλληνα φωτογράφου για τους μετανάστες στα σύνορα

0

Ο Γιάννης Μπεχράκης κατέγραψε με τον φακό του τις προσπάθειες δεκάδων ανθρώπων να περάσουν τα σύνορα της Ελλάδας και να βρεθούν στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Δεκάδες άνθρωποι μετανάστες από την Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τις χώρες της Αφρικής και της Ασίας, προσπαθούν καθημερινά να διασχίσουν τα Ελληνικά σύνορα προς τα Βαλκάνια με προορισμό τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Η γη της επαγγελίας που ακούει στο όνομα Ευρώπη είναι για αυτούς η μόνη ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, μακρυά από τους πολέμους, τους βομβαρδισμούς, την βία και την φτώχεια. Το χωριό Ειδομένη στο Κιλκλίς είναι ο τελευταίος σταθμός τους πριν ξεκινήσουν το μακρύ ταξίδι για τις χώρες τις Βόρειας Ευρώπης, καθώς το χωρίο βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Πολλοί δεν θα τα καταφέρουν. Οι φύλακες των συνόρων της ΠΓΔΜ θα τους ξαναγυρίσουν πίσω.

Ο φωτογράφος Γιάννης Μπεχράκης κατέγραψε για το Reuters με τον φακό του τις προσπάθειες δεκάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων να φύγουν από την Ελλάδα με στόχο την αναζήτησης μια καλύτερης ζωής για αυτούς.

left.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

thirteen − 4 =

Simple Share Buttons