Στο ανακριτή διαφθοράς ο Μελισσανίδης

0

melissanidis41-290x2181381130323

 

Στον ανακριτή Διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, που χειρίζεται τη δικογραφία με τους 16 κατηγορούμενους παράγοντες του ποδοσφαίρου, κατέθεσε ο ισχυρός της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης

Η υπόθεση, για την οποία, μεταξύ άλλων αδικημάτων, έχει απαγγελθεί κατηγορία για εγκληματική οργάνωση, έφτασε στο ανακριτικό γραφείο έπειτα από μεγάλη πολύμηνη έρευνα που διενήργησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αριστείδης Κορέας, για διαφθορά στο ποδόσφαιρο.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, με πολυσέλιδο πόρισμα που παρέδωσε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, τον περασμένο Δεκέμβριο, ανέφερε την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, η οποία φέρεται να δρούσε από το 2011 έως το 2013.

Απάτη, εκβίαση, δωροδοκία…
Η δίωξη, που ασκήθηκε με βάση τα ευρήματα του κ. Κορέα, περιλαμβάνει πλην της κατηγορίας για εγκληματική οργάνωση που βαρύνει επτά από τους 16 κατηγορούμενους, αδικήματα όπως αυτά της απάτης σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, απόπειρας εκβίασης και δωροδοκίας και δωροληψίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα.

Στους κατηγορούμενους, τα ονόματα των οποίων δεν είχε δημοσιοποιήσει η Εισαγγελία, περιλαμβάνονται τρία μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ) και δύο προέδρους ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας.

Ο κύκλος των καταθέσεων που λαμβάνει ο ανακριτής για την υπόθεση αναμένεται να ολοκληρωθεί με την κατάθεση του Αλέξη Κούγια που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη. Αμέσως μετά, ο ανακριτής θα αρχίσει να καλεί σε απολογία τους πρώτους κατηγορούμενους στην υπόθεση.

Φεύγοντας από το ανακριτικό γραφείο, ο κ. Μελισσανίδης δεν θέλησε να κάνει δήλωση.

 

thepressproject.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

seven − four =

Simple Share Buttons