Στον δρόμο το αυτοκίνητο της Google που κινείται μόνο του

0

early-vehicle-loresΑυτό είναι το “το πρώτο ολοκληρωμένο πρωτότυπο για πλήρως αυτόνομη οδήγηση”

Μέσα στον επόμενο μήνα, η Google προτίθεται να ξεκινήσει τη δοκιμή του αυτοκινήτου που κινείται μόνο του, για πρώτη φορά, σε δημόσιο δρόμο.

Τους τελευταίους επτά μήνες και μετά από χρόνια δοκιμών με αυτοκίνητα που είχαν υποστεί τις απαραίτητες μετατροπές, η Google έχει κατασκευάσει μια σειρά από πρωτότυπα οχήματα, δοκιμάζοντας διαφορετικές πτυχές του σχεδιασμού: Από το σύστημα διεύθυνσης και πέδησης, μέχρι τους αισθητήρες και το λογισμικό που ουσιαστικά έχει τον οδηγικό έλεγχο. Το αποτέλεσμα, όπως λέει ο γίγαντας του λογισμικού και των διαδικτυακών υπηρεσιών, είναι “το πρώτο ολοκληρωμένο πρωτότυπο για πλήρως αυτόνομη οδήγηση”.

Οπτικά, το αποτέλεσμα μπορεί να μην ενθουσιάζει τους φανατικούς της οδήγησης και να θυμίζει αυτοκίνητο βγαλμένο από κάποια ιστορία κινουμένων σχεδίων, όμως το σίγουρο είναι ότι αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Σε αντίθεση με την προοδευτική προσέγγιση για την αυτόνομη οδήγηση που ακολουθούν αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Audi, η Mercedes-Benz, και η General Motors, η Google κινείται – όπως εξάλλου συνηθίζει – πολύ πιο επιθετικά.

Στα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια, σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα αυτοκίνητο που δεν θα χρειάζεται οδηγό και μάλιστα δεν θα διαθέτει καν τιμόνι ή πεντάλ. Οι χειριστές του θα έχουν “προσωρινό χειροκίνητο έλεγχο” και θα είναι σε θέση να αναλάβουν δράση σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Πηγή

p.s: Join the dark side…we have cookies

 

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Lord Vader

Jedi, Sith, παρεξηγημένος μπαμπάς και τώρα αρθρογράφος. Μετά την κατάρευση της αυτοκρατορίας, ο Lord Vader άφησε πίσω του τα συντρίμια του Death Star, τα φωτόσπαθα και τον Obi Wan και έπιασε την πένα. The force is strong with this one...

Αφήστε Ένα Σχόλιο

10 + four =

Simple Share Buttons