Στην Αθήνα πάνω από 4.000 μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής [ΒΙΝΤΕΟ]

0

metalloruxoi_madata_750281172

Με συνολικά 82 λεωφορεία, πάνω από 4000 μεταλλωρύχοι από τα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής, κατέφτασαν στην Αθήνα. Στόχος τους είναι, σύμφωνα με τα όσα έχουν δηλώσει, να συναντήσουν τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και κατόπιν θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή, όπου και έχουν προαναγγείλει ότι θα κατασκηνώσουν έως το βράδυ.

Οι μεταλλωρύχοι θέλουν τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι η επένδυση στα μεταλλεία χρυσού θα συνεχιστεί και θα κρατήσουν τις δουλειές τους.

Οι διαδηλωτές κρατούν σημαίες που γράφουν: «Ναι στην ανάπτυξη – Ναι στα μεταλλεία».

Το «παρών» στη διαδήλωση υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας των μεταλλείων θα δώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στο μεταξύ πορεία στα Προπύλαια και πορεία διοργανώνει στις 18.00 το απόγευμα, η Επιτροπή Αλληλεγγύης Αττικής στη Χαλκιδική σε ένδειξη συμπαράστασης στους κατοίκους  που ζητούν να σταματήσει η εξόρυξη χρυσού.

Λόγω των δύο συγκεντρώσεων ήδη βρίσκονται σε επιφυλακή οι δυνάμεις της Αστυνομίας, που σχεδιάζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μη συναντηθούν οι δύο κινητοποιήσεις και να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που έγιναν πριν από μερικές ημέρες στη Χαλκιδική.

tvxs.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

five × four =

Simple Share Buttons