Σε δίκη για τα πόθεν έσχες και τις off shore ο Καρατζαφέρης

2

karatzaferhs

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών θα δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες και συμμετοχή σε δύο off shore εταιρίες

Σε δίκη για δύο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος παραπέμπεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών θα δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για: ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες την τριετία 2010-2012 (η αρχική δίωξη ήταν κακούργημα) και συμμετοχή στις off shore εταιρίες Catalina Ltd και Homeric TCI (με νόμο του 2010 απαγορεύεται συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρίες).

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο κ. Καρατζαφέρης, στις άνωθεν δηλώσεις πόθεν έσχες που υπέβαλε ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής:

α) Δεν δήλωσε 6,6 εκατ. δολάρια, ποσό σε λογαριασμό της Καταλίνα,

β) Δεν δήλωσε 1,65 εκατ. ευρώ που είχε λάβει με τρία εμβάσματα σε λογαριασμό της Καταλίνα από εταιρία που εμπλέκεται στην έρευνα για τις αμαρτωλές προμήθειες των εξοπλιστικών και

γ) δεν δήλωσε διαμέρισμα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μετατροπή σε πλημμέλημα έγινε διότι φέρεται να μην προέκυψε ίδιον όφελος από εκμετάλλευση της θέσεως του ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής. Ανθρωποι του περιβάλλοντός του υποστηρίζουν ότι δεν προέκυψε δωροδοκία από τα εξοπλιστικά.

Ο κ. Καρατζαφέρης δεν παραπέμπεται για ακίνητα αξίας περίπου 20 εκατ. ευρώ, τα οποία σύμφωνα με την ποινική δίωξη δεν είχαν δηλωθεί.

Με το ίδιο βούλευμα διατάσσεται η συνέχιση της έρευνας για:

α) Λίρες που βρέθηκαν σε θυρίδα του Γ.Καρατζαφέρη και ο ίδιος υποστηρίζει ότι ανήκουν στον εγγονό του,

β) Μετοχές της City Press, για τις οποίες φέρεται να υπάρχει διαδοχική αγοραπωλησία.

left.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

2 Comments

  1. Leontios Alexandrou on

    Δικαίωση για τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ κύριο ΚΑΡΑΤΖΑΦΈΡΗ.Κατεπεσε η σκευωρια!

  2. KLARA-FENIA-KOLAGONOY on

    Το ΙΑ Τριμελεs Πλημμελειοδικειο τηs Αθηναs επεβαλλε στον προεδρο του ΛΑΟΣ Γιωργο Καρατζαφερη”που κριθηκε ενοχοs για ανακριβη δηλωση ποθεν εσχεs”που αφορα ποσον 1.650.000 εκ ευρω που κατειχε μεσω εξωχωριαs του (offshore)!!!!!!!!!!!!!
    Ενα χρονο φυλακη με τριετη αναστολη προστιμο 10.000 χιλ ευρω και ΣΤΕΡΗΣΗ των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ για 18 ΜΗΝΕΣ!!!!!!!!!!Τα Πουμα με τουs Ελικεs Γδερνουν Βασανιστικα τον Φωτισμενο ηγετη του ΛΑΟΣ!www.vice.com
    Υ.Γ πληρη δικαιωση για τον βαψωμαλλια παρ’ολιγον διγαμο…κατα κοσμον η κομανεντσι του φουρλοποταμου

Αφήστε Ένα Σχόλιο

four × one =

Simple Share Buttons