Σακελλαρίδης: Tα μέτρα είναι σκληρά , η Κυβέρνηση δίνει μάχη

0

gabriel_0_1

Είναι ζήτημα χρόνου να υπάρξει συμφωνία δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, ενώ παραδέχθηκε ότι στην ελληνική πρόταση περιλαμβάνονται σκληρά μέτρα

«Υπάρχει πλήρης συναίσθηση ότι υπάρχουν σκληρά μέτρα στην πρόταση, όμως ο προσανατολισμός των μέτρων δεν αφορά αυτούς που έχουν πληρώσει τα προηγούμενα διαστήματα. Ακόμα και στα φορολογικά έχουμε δώσει μάχη για τα φάρμακα και τις ΔΕΚΟ, η εστίαση να παραμείνει στο 13%, τα ξενοδοχεία να μείνουν κι αυτά στο 13% και να υπάρξουν τρεις συντελεστές» είπε σχετικά και συμπλήρωσε ότι «είναι μία μάχη που δίνει η ελληνική κυβέρνηση, ελπίζω ότι οι δανειστές θα το αποδεχτούν, όπως φαίνεται». ανέφερε σε εκπομπή του ANT1 σχολιάζοντας το τοπίο που διαμορφώνει η ελληνική πρόταση,
Κληθείς να σχολιάσει και να ξεκαθαρίσει το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά, είπε ότι «ο Πρωθυπουργός έθεσε το θέμα των νησιών κι επειδή ακριβώς υπάρχει επιχείρημα θεμελιωμένο για τα νησιά, ευελπιστούμε ότι θα έχουμε θετική κατάληξη και τα νησιά θα παραμείνουν στο ειδικό καθεστώς. Το θέμα δεν έχει λήξει».
Μάχη ωστόσο παραδέχτηκε πως είναι σε εξέλιξη ως προς τα τρόφιμα για τα οποία ανέφερε πως η κυβέρνηση αγωνίζεται να μείνουν αυτά τα προϊόντα στον χαμηλό συντελεστή. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα εργασιακά και το θέμα των συλλογικών συμβάσεων, οι οποίες θα νομοθετηθούν άμεσα, καθώς και στα κλειστά επαγγέλματα, στα οποία η κυβέρνηση «προσπαθεί να δώσει λύσεις» ώστε να μην πληγούν άλλο όσοι επλήγησαν από την κρίση.
Αναφορικά με το χρέος σχολίασε ότι δεν είναι «κομμάτι της συμφωνίας», αλλά θέμα που θέτει η ελληνική πλευρά, τονίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός το έβαλε σε όλες τις συναντήσεις του και ανέφερε ότι υπάρχουν διάφορες αντιδράσεις, αλλά όλοι αντιλαμβάνονται ότι αυτό που ζητά η ελληνική κυβέρνηση είναι κάτι ρεαλιστικό.
Ο κ. Σακελλαρίδης τέλος  σημείωσε ότι αφού υπάρξει συμφωνία, θα ενημερωθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Είπε ακόμη ότι προφανώς χωρίς την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και τη δεδηλωμένη, η συμφωνία δεν περνάει», αν και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δεν θα φτάσουμε στο σημείο» να μην συγκεντρωθούν οι απαραίτητες ψήφοι από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης. Αν όμως συμβεί κάτι τέτοιο, «η μόνη επιλογή, θα ήταν η προσφυγή στις κάλπες και στο λαό», πρόσθεσε.

thepressproject.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

two × 4 =

Simple Share Buttons