Ρατσιστικό μίσος από τις σελίδες του σχολικού βοηθήματος “Κοινός Νους”

3

κοινοσ λογος

Καλά που δεν έπεσε στις Πανελλαδικές το θέμα ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.
Τα περισσότερα γραπτά θα ήταν προσβολή στους νεκρούς και ζωντανους πρόσφυγες οπου γης. Από το «Κοινός Νους» (!) ,σχολικό βοήθημα για το μάθημα Έκθεση – Έκφραση Γ” Λυκείου.

Αρνητικές συνέπειες της εγκατάστασης μεταναστών/προσφύγων. Γ” τόμος, σελ.279 Συνειδητοποιούμε το βαθμό ρατσιστικού μίσους που ζέχνει από τις σελίδες;

προσφυγες

Ποιά ψεύδη, ποιό βιασμό της αλήθειας να σχολιάσεις πρώτα; Τελικά μένει η εντύπωση των επικίνδυνων, βίαιων, εγκληματιών (φορέων επιδημιών) ξένων που απειλουν τους φιλειρηνικούς νοικοκυραίους.

 

Α,ναι μωρέ, και μας κάνουν οι αλλοδαποί, να αυτοδικούμε και να ψηφίζουμε τη ΧΑ που είναι ένας μικρουλης λεκές στη αγία δημοκρατία μας, γιατί περιορίζουν λιγάκι την ελευθερία του ατομου τα χρυσαυγουλα.

προσ

Πηγή: fb Κωνσταντίνος Λαγιόκαπας

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

3 Comments

 1. Δάφνη Χρονοπούλου on

  Απέραντι αηδία
  για τούτη την πλύση εγκεφάλου που λειτουργεί και ως άλλοθι.

  Ποιοι τα γράφουν αυτά, ποιοι τα εγκρίνουν;
  Δεν πρέπει να αλλάξουν αυτά τα σχολικά εγχειρίδια;

 2. Πόσο αστείο και υποκριτικό να είναι άραγε η άκριτη δημιουργία εντυπώσεων μεσά απο δύο φωτογραφίες και ενα post στο ίντερνετ.
  Η χρήση μόνο δυο φωτογραφιών που σκιαγραφούν τα αρνητικά του μεταναστευτικού ρεύματος ενώ ακριβώς πιο πανω στις ίδιες φωτογραφίες παρουσιαζονται τα θετικά ( ξερίζωμα ξενοφοβιας, εκπαίδευση και κατάρτιση των μεταναστών για σωστή ένταξη στο κοινωνικό σύνολο).

  Ας κρεμασουμε λοιπόν τον συγγραφέα στην ομόνοια..
  Αυτό προϋποθέτει όμως και το κλείσιμο των ματιών μας για αλλη μια φορά στο διεγνωσμενό πρόβλημα.

  *ας μην κατηγορηθώ για χρυσαυγιτης παρακαλω.

 3. Αντωνακάκης Δημήτρης on

  Τι σκατά σας πείραξε πια; Μα είστε με τα καλά σας; Δηλαδή όπου σηκώνετε πέτρα βρίσκετε λόγο να προσβληθείτε; Τι είπαν που να δικαιολογεί το να το παρουσιάζετε ως παραλλήρημα “ρατσιστικού μίσους”; Οτι ‘θα υπάρξει εκμετάλευση των προσφύγων/ μεταναστών ως φτηνά εργατικά χέρια’; Δεν παροτρίνει την εκμετάλλευση, την αναγνωρίζει ως γεγονός.

  Η υπερευαισθησία σας έχει πλέον μπει στη σφαίρα του γελοίου.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

19 − 16 =

Simple Share Buttons