Πρεμιέρα πανελλαδικών – by To Skouliki Tom

1

πανελληνιεςΜε το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκίνησαν και φέτος οι πανελλήνιες που κανονικά δε λέγονται πανελλήνιες αλλά πανελλαδικές, αφού δε δίνονται από όλους τους Έλληνες αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, η έκθεση είχε θέμα “Προστασία και αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς” – πιο ναφθαλίνη πεθαίνεις -, οπότε καταλαβαίνουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας έβαλε στόχο οι μαθητές να μισήσουν για πάντα την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας και να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους σε μουσείο. Κάθε χρόνο και χειρότερα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 60% των μαθητών γράφουν κάτω από τη βάση στην Έκθεση κι αυτό είναι πολύ λογικό, αφού πρέπει να είσαι ιδιοφυΐα για να αναπτύξεις σε 600 λέξεις θέματα στα οποία έχουν μείνει μεταξεταστέες όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Από την άλλη, αν σκεφτεί κανείς ότι όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης έκαναν τομές στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν οι άθλιες πανελλαδικές, δεν είναι να απορεί κανείς που αυτή η χώρα πάει κατά διαόλου.

Μετά από 12 χρόνια σπουδών, οι μαθητές καλούνται να παπαγαλίσουν μαλακίες που έχουν μάθει σε φροντιστήρια τα οποία έχουν πληρώσει χρυσά, διαβάζουν σαν ρομπότ από το πρωί μέχρι το βράδυ παθαίνοντας κρίσεις πανικού κι όλα αυτά για να διαλέξουν στην τύχη το επάγγελμα που είναι πολύ πιθανό να σιχαίνονται στα 30 τους.

Βέβαια, αυτό δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία, αφού είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα αν δεν είσαι ρουφιάνος, γλείφτης και κάθαρμα, δεν πρόκειται να κάνεις ποτέ καριέρα, οπότε συμβουλεύω τους μαθητές να μην παίρνουν και πολύ στα σοβαρά τις πανελλαδικές, όπως και τίποτα άλλο σε αυτή τη χώρα.

Πάντως, αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά της αριστείας, θα μπορούσε να βγάλει ανακοίνωση και να πει ότι θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά 90% στο εισόδημα των οικογενειών των μαθητών που θα γράψουν πάνω από 10, ώστε να πατώσουν όλοι και να έχουν ίσες ευκαιρίες εισαγωγής στην Ιατρική, τη Νομική και το Πολυτεχνείο.

Δεν είναι σωστό σε ένα κομμουνιστικό καθεστώς να υπάρχουν άνθρωποι που ξεχωρίζουν.

Σε μια καλή σοβιετία η μόνη σωστή κουλτούρα είναι η κουλτούρα του Κόμματος.

Εύχομαι σε όλους τους μαθητές καλή λευτεριά και καλά μπάνια!

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Επειδή είμαι πολύ δαιμόνιο σκουλήκι είχα γράψει από πέρσυ σχετικά με το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει τις πανελλαδικές, το οποίο θα μείνει στα χαρτιά, όπως και το υπόλοιπο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης: Η Φαντασία στην Παιδεία.)

(Ανήθικο δίδαγμα no. 2: Οι πανελλαδικές είναι σαν το Final 4 της Ευρωλίγκας. Γαμιέσαι όλη τη χρονιά, παίζεις ομίλους, μετά ξανά ομίλους, μετά playoff και τελικά τα πάντα κρίνονται σε ένα ματς. Αλέξη, θέλουμε σύστημα ΝΒΑ σην Ευρωλίγκα. Με το εκπαιδευτικό κάνε ό,τι καταλαβαίνεις.)

Κάντε την πρεμιέρα σας στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Τhe Τhree Μooges

Σαν να μην έφταναν στο διαδίκτυο όλης της γης οι κολασμένοι που διατηρούν μπλογκ και γκρινιάζουν επί παντός επιστητού, εμφανιστήκαμε κι εμείς –της Μέσης Γης οι κολασμένοι- για να προσθέσουμε στη ζωή σας και τη μπλογκόσφαιρα ακόμη ένα τέτοιο μπλογκ.

1 Comment

  1. maria tsara on

    Το όλο σύστημα είναι έτσι φτιαγμένο που δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξεις ένα πράγμα και να λειτουργήσει σωστά. Αν καταργήσεις τις παννελαδικές θα έχεις χιλιάδες άνεργους καθηγητές οι οποίοι εργάζονται από ανάγκη σε φροντιστήρια. Μετά, θα επιλέγουν τα παιδιά τη σχολή της αρεσκείας τους που σημαίνει ότι κάποιες σχολές θα πρέπει να κλείσουν λόγω ελάχιστης ζήτησης. Κατόπιν θα πρέπει να έχεις αγορά εργασίας η οποία να ανταποκρίνεται στις σπουδές που προσφέρουν τα πανεπιστήμια και επιλέγουν τα παιδιά, συν σοβαρό επαγγελματικό προσανατολισμό όχι αποκλειστικά εστιασμένο στις σπουδές, οι σπουδές είναι έτερον εκάτερον, δεν είναι επαγγελματικός αυτοσκοπός. Επίσης από την αρχή σχεδιασμό του γυμνασίου και του λυκείου ώστε να μην είναι προπαρασκευαστικοί θάλαμοι εισαγωγής αλλά φορείς πραγματικής παιδεία με γενικές γνώσεις σε υψηλό επίπεδο. Συν θέσεις εργασίας για τόσους καθηγητές/φροντιστές συν συν συν. Ποιός θα καθήσει να επανασχεδιάσει όλο αυτό με οργάνωση και μεθοδικότητα στις λεπτομέρειες του; Και ποιός θα το χρηματοδοτήσει; Από τη βασική εκπαίδευση πρέπει να ξεκινήσουμε πριν να μιλήσουμε για κατάργηση πανελλαδικών. Αλλά αυτό προυποθέτει και καθηγητές οι οποίοι έχουν ένα υψηλότερο επίπεδο γνώσεων. Γιατί αν θυμηθώ εγώ καθηγητές στο Λύκειο, όχι ότι φταίνε αποκλειστικά αυτοί, αλλά δεν είχανε βασικές γενικές γνώσεις, πολλές φορές ούτε καν ειδικές στον τομέα τους. Άρα πρέπει να χρηματοδοτήσεις εκ νέου και την διαρκή μετεκπαίδευση των εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες. ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

two × five =

Simple Share Buttons