Πολεμικός ανταποκριτής… εσωτερικού ο κ. Μητσοτάκης

0

mitsotakis-kyriakos-660_26

Άντα Ψαρρά

Επανήλθε δριμύτερος χθες το πρωί σε φιλικό του ραδιόφωνο ο Κ. Μητσοτάκης. Αφού ανέλυσε τη γνωστή ακροδεξιά ατζέντα περί λαθρομετανάστευσης στρατοπέδων και Ομόνοιας, όλα φυσικά με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ, στράφηκε στο προσφιλές ζήτημα των κουκουλοφόρων που δίνουν εντολές στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Απαρίθμησε μάλιστα τα αιτήματα των απεργών πείνας και τα άρθρα του νομοσχεδίου λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα ικανοποιεί ένα ένα.

Το επιχείρημα αυτό θα μπορούσε όμως να χρησιμοποιηθεί και αντίθετα, ειδικά για την εποχή που το κόμμα του Κ. Μητσοτάκη υιοθετούσε ένα ένα τα αιτήματα των ναζιστών της Χρυσής Αυγής: κλείσιμο παιδικής χαράς στον Αγ. Παντελεήμονα (επί Κακλαμάνη), τυφλή σκούπα κατά μεταναστών (Ξένιος Ζευς), κουκουλονόμος, εκκρεμοδικία αποκλειστικά για όσους κατηγορούνται για τρομοκρατία, ανεξέλεγκτη δράση χωρίς καμία σύλληψη ταγμάτων εφόδου (μέχρι τη δολοφονία Φύσσα), αναίρεση του νόμου για την ιθαγένεια, άρνηση ψήφισης και «συμπίεση» του αντιρατσιστικού νόμου, μη υιοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια, άρνηση κατασκευής τεμένους και πλήθος άλλων αιτημάτων της Χρυσής Αυγής, που με εντολή Σαμαρά έγιναν πολιτική τής τότε κυβέρνησης. Η ίδια η Χρυσή Αυγή μάλιστα καμάρωνε που συρόταν η Ν.Δ. στα δικά της πολιτικά προτάγματα.

Οπως ακριβώς, όμως, ένας τέτοιος ισχυρισμός μπορεί να θεωρηθεί κακόβουλος και ακραίος για το κόμμα της Ν.Δ. το ίδιο ακριβώς θα πρέπει να ισχύει και με τον ισχυρισμό του φερόμενου ως διαδόχου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θυμίζουμε προς άρση πάσας αμφιβολίας και του πλέον κακόπιστου οπαδού ή σχολιαστή ότι όλα τα άρθρα του σημερινού νομοσχεδίου αποτελούν δεσμεύσεις όχι μόνο προεκλογικές και πλήρως διατυπωμένες από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το ίδιο ισχύει και για τις τροπολογίες, πλην εκείνης για την προφυλάκιση συγγενών. Στην περίπτωση όμως αυτή υπήρχε πράγματι ένα νομικό κενό δεδομένου ότι στον υπάρχοντα νόμο, που αναφέρεται στον τρόπο αντιμετώπισης καταδικασμένων λόγω πράξεων που απορρέουν από μια συγγένεια, δεν υπάρχει διάταξη για όσους προφυλακίζονται για παρόμοιες πράξεις.

Η τελευταία δε αποστροφή του Κ. Μητσοτάκη, «ο πρωθυπουργός μού δίνει την εντύπωση ενός άβουλου ανθρώπου, ο οποίος προσπαθεί να διαχειριστεί με τρόπο αντιφατικό καμιά φορά τις διάφορες συνιστώσες», θα μπορούσε κάλλιστα να αναφέρεται και σε κάποιον πρώην πρωθυπουργό, αρκεί βέβαια η λέξη «συνιστώσες» να αντικατασταθεί με τη λέξη… τάσεις!

efsyn.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

4 − 4 =

Simple Share Buttons