Περί “έντιμου συμβιβασμού” -του Χάρη Ζάβαλου

0

ΑΞ

Έντιμο συμβιβασμό θα σου πει κι ο ΓΑΠ ότι έκανε.
Εκεί που δανειζόμασταν με 8-9% τα ‘κανε κολλεγιά με τον Στρος Καν κ δανειστήκαμε με 0,5. Δεν “χρεοκωπήσαμε”.
Για να διατηρήσουμε την “αξιοπρέπεια” της χώρας θα σου πει και ο Σαμαράς ότι πήρε τα επίπονα αυτά μέτρα που ήταν απαραίτητα για να ορθοποδήσει .
Υπέγραψε γιατί στέγνωσαν τα ταμεία και πώς αλλιώς θα έδινε συνταξεις και μισθούς.
Γενικά έννοιες όπως “αξιοπρέπεια” και “εντιμότητα” πρέπει να προσέχουμε πώς τις χρησιμοποιούμε γιατί είναι πολύ σχετικές.
Και ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει πολυ με αοριστίες τις οποίες και κανει λάστιχο για να χωρέσουν εντός των μικροπολιτικών του παιχνιδιών.
“Δημιουργική ασάφεια” εδώ δεν χωράει.Πόσο ασαφής μπορεί να είναι ένας “αξιοπρεπής” άνθρωπος.
Είτε ζεις με την αξιοπρέπεια σαν πυξίδα στην ζωή σου, είτε κάνεις εκπτώσεις σε αυτή. Αν όμως κάνεις σκόντο στην αξιοπρέπεια, ονόμασέ τη “διπλωματία”.
Ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω.
Όταν στριμώχνεις λοιπόν τέτοιες λέξεις κατά το δοκούν, είναι πολύ επικίνδυνο στο τέλος αυτές οι ίδιες να σε φάνε αμάσητο.
Γιατί αλλιώς ερμηνεύω εγώ την “αξιοπρέπεια”, αλλιώς ο κάθε Πανούσης, αλλιώς ένας φιλελές, αλλιώς οι κάτοικοι στις Σκουριές που πολεμάνε πια θεούς και δαίμονες για να ζήσουν με “αξιοπρέπεια”.
Και όποιος παίζει με την φωτιά στο τέλος γίνεται παρανάλωμα.Και μια φωτιά ποτέ δεν ειναι έντιμη.Καίει ό,τι ακουμπήσει.

Και πάντα καίει ‘’αξιοπρεπέστατα’’.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Χάρης Ζάβαλος

Δήμαρχος της καρδιάς σας, Πιονγιάνγκ, Αθηναίων κ Πάσης Ελλαδος, περνάει τον χρόνο του ανάμεσα σε πάρτυ, ψάρεμα, διαλογισμό και κυνοδρομιες. Ζει στο Μονακό κ στον Βοτανικο. Τρολλαρει στα σοβαρα και σοβαρευει στα αστεία, ειναι ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στο αλεύρι. Γιατί Ζαβαλος είστε εσείς.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

20 + 5 =

Simple Share Buttons