Παρασκευόπουλος: Η πολιτεία τύφλωσε το Σάββα Ξηρό – Αντίδραση Μητσοτάκη

0

nikos-paraskevopoulos-e1424277602548-1728x800_c

Η ρύθμιση για την αποφυλάκιση εξαιτίας βαριάς αναπηρίας που συμπεριλαμβάνεται στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τις φυλακές δεν είναι «φωτογραφική» για τον Σάββα Ξηρό υποστήριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Όπως ανέφερε ο υπουργός η διάταξη αρχικά αφορούσε τρεις κρατούμενους, εκ των οποίων ένας είναι ο Σάββας Ξηρός και ένας βαριά καρκινοπαθής, ωστόσο πριν από λίγες ημέρες έφυγε από την ζωή ο τρίτος έγκλειστος.

«Οι συνθήκες που προσέφερε η πολιτεία στον Σάββα Ξηρό τον τύφλωσαν», σημείωσε ο Νίκος Παρασκευόπουλος αναφερόμενος υπέρ της ρύθμισης που προβλέπει ότι όσοι έχουν πάνω από 80% αναπηρία και έχουν εκτίσει τουλάχιστον 10 χρόνια φυλάκισης, θα μπορούν να αποφυλακίζονται και να παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε για καλύτερες συνθήκες στις φυλακές, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν μπορούμε κάτω από τις παρούσες συνθήκες να επιτρέψουμε την κατάσταση αυτή που προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήριζε την συγκεκριμένη διάταξη ως «φωτογραφική» για τον Σάββα Ξηρό λέγοντας ότι «η αναπηρία του προκλήθηκε από αυτοτραυματισμό την ώρα που σκόπευε να βάλει βόμβα και να σκοτώσει αθώους ανθρώπους» και απευθυνόμενος προς τον Ν. Παρασκευόπουλο «δώστε του εκείνες τις συνθήκες που θα του επιτρέψετε να έχει έναν αξιοπρεπή εγκλεισμό στις φυλακές».

Εκπροσωπώντας την οργάνωση θυμάτων τρομοκρατίας «Ως Εδώ» ο Γιώργος Μομφεράτος κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο να αποσύρει τη διάταξη γιατί «εκτρέφει το τέρας του εξτρεμισμού».

Όπως είπε «στεκόμαστε απέναντί σας με αξιοπρέπεια χωρίς καταλήψεις και επεισόδια και ζητούμε να μην υποχωρήσει η Δημοκρατία μπροστά στην τρομοκρατία». Και πρόσθεσε για τον Σάββα Ξηρό ότι «δικαιούται κάθε ιατρική περίθαλψη από την πολιτεία στο μέγιστο βαθμό αλλά μέσα στη φυλακή», ζητώντας από τον υπουργό Δικαιοσύνης να μην προάγει τον ανθρωπισμό μέσω των αποφυλακίσεων.

topontiki.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

4 × 1 =

Simple Share Buttons