Ο Νίκος Ρωμανός κι οι άλλοι – by To Skouliki Tom

10

romanos-nikos-greek-13-700x418_0Τις τελευταίες μέρες λαμβάνουμε αρκετά μηνύματα από οργισμένους φίλους του μπλογκ οι οποίοι μας δηλώνουν την αγανάκτησή τους για τα κείμενα μίσους που γράφονται κατά του Νίκου Ρωμανού και την έκπληξή τους για το γεγονός ότι τα κείμενα αυτά βρίσκουν πάρα πολλούς υποστηρικτές.

Δεν καταλαβαίνω προς τί η αγανάκτηση κι η έκπληξη. Τον Νίκο Ρωμανό περιμέναμε για να καταλάβουμε πόσο σαθρή είναι η ελληνική κοινωνία; Τί περιμένατε δηλαδή; Να βγουν οι νοικοκυραίοι και να δώσουν συγχαρητήρια στον Νίκο Ρωμανό για τον δίκαιο αγώνα που δίνει;

Ξεχνάτε τί γραφόταν το Φλεβάρη του 2013 μετά τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό; Ξεχνάτε πόσοι άνθρωποι σταύρωναν επί μέρες τους “τρομοκράτες” και τις οικογένειές τους; Αν ξεχνάτε, θα σας το θυμίσω εγώ: “Εμείς (κι) οι τρομοκράτες“.

Πολλοί μάλιστα εκπλήσσονται επειδή τα κείμενα αυτά γράφονται από δηλωμένους “φιλελεύθερους” ή “κεντρώους”. Θα σας πω κάτι. Δεν υπάρχουν φιλελεύθεροι και κεντρώοι στην Ελλάδα. Νεοφιλελεύθεροι ναι, φιλελεύθεροι σκέτο όχι. Και σίγουρα όχι κεντρώοι.

Οι αυτοαποκαλούμενοι “φιλελεύθεροι” στην Ελλάδα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα σινάφι 20, το πολύ 30, τάχα ελιτιστών και διανοούμενων που τραυλίζουν ακατάληπτες ανοησίες σε τελειωμένα έντυπα που δεν αγοράζει κανείς, κάτι τιποτένιοι που αλληλοσυγχαίρονται και γράφουν διθυραμβικά κείμενα ο ένας για τον άλλον σε φρη πρέσες.

Από την άλλη, οι “κεντρώοι” είναι μια χούφτα επαγγελματίες επικοινωνιολόγοι με υψηλές γνωριμίες που ενώ δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω κι έχουν άποψη για όλα, δήθεν εμπεριστατωμένη και γεμάτη μετριοπάθεια, – έτσι διαφημίζουν τις μπίζνες τους -, τώρα έχουν βγάλει τον σκασμό για τον Νίκο Ρωμανό. Τσιμουδιά. Άχνα δεν έχουν βγάλει μην τυχόν και δυσαρεστήσουν την πελατεία τους.

Όλοι αυτοί έχουν συνήθως 5.000 φίλους στο facebook κι άλλους τόσους followers κι είναι πάντα πρόθυμοι, με αυτό το υπεροπτικό στυλάκι που τους διακρίνει, να σε βάλουν στη θέση σου αν τολμήσεις να φέρεις αντίρρηση σε όσα γράφουν, μέχρι να σε βγάλουν από τα ρούχα σου και να σε κατασπαράξουν μαζί με τους χειροκροτητές τους, πάντα σε δημόσια θέα και πάντα προς τέρψιν τους φιλοθεάμονος κοινού τους.

Αυτό που εκπλήσσει εμένα είναι ότι βλέπω φίλους οι οποίοι μπαίνουν στη διαδικασία να ανοίξουν διάλογο μαζί τους στα σχόλια κάτω από τα σκουπιδένια κείμενα που αναρτούν. Σας συνιστώ να μην το κάνετε. Δεν πρόκειται να καταφέρετε τίποτα. Αφήστε τους να τα λένε μεταξύ τους και να χαίρονται. Είναι τόσο μόνοι τους οι καημένοι, τόσο απελπιστικά πουθενάδες.

Δε γίνεται να δίνουμε απαντήσεις σε ερωτήματα όπως “γιατί ο Νίκος Ρωμανός πέρασε σε σχολή διοίκησης επιχειρήσεων αφού είναι αναρχικός;”, “γιατί δεν υπογράφει μια δήλωση μετάνοιας να τελειώνουμε;”, “μήπως θέλει τις άδειες για να αποδράσει;”, “θα δείχναμε την ίδια ευαισθησία αν στη θέση του βρισκόταν ένας χρυσαυγίτης;”, “γιατί να μην εφαρμοστεί πάνω του η αναγκαστική σίτιση ώστε να σωθεί;”, “μήπως αυτό που του λείπει είναι αγάπη και στοργή από τους δικούς του;”.

Δε γίνεται να απαντάμε συνεχώς στα αυτονόητα.

Γιατί τέτοια είναι τα ερωτήματα που απαντώνται μέσα σε αυτά τα απάνθρωπα κείμενα. Έχουν ντυθεί όλοι γιατροί, ψυχολόγοι, δικαστές κι εισαγγελείς και παίζουν τα παιχνίδια τους εις βάρος του Νίκου Ρωμανού που κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να πεθάνει από ανακοπή.

Αγνοήστε τους. Στόχος τους δεν είναι ο Ρωμανός αλλά όλα όσα εκφράζει. Όλα όσα δεν είναι και δε θα γίνουν ποτέ αυτοί.

Η χθεσινή πορεία ήταν η καλύτερη απάντηση που θα μπορούσαμε να δώσουμε στην αποπροσανατολιστική προπαγάνδα που κάνουν. Οι γιατροί των νοσοκομείων, οι εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ, όλο το υγιές κομμάτι της κοινωνίας είναι με το μέρος μας. Ο Νίκος Ρωμανός δεν περιμένει τίποτα από κανέναν άλλον. Δεν περιμένει τις ευλογίες κανενός. Δεν περιμένει τίποτα από κανέναν.

Το είχε γράψει καλύτερα κι ο ίδιος στο κείμενο του λίγο πριν ξεκινήσει την απεργία πείνας: “Προς όλους τους «αγωνιστές» των σαλονιών, τους επαγγελματίες ανθρωπιστές, τις «ευαίσθητες» προσωπικότητες της διανόησης και του πνεύματος: προκαταβολικά στα τσακίδια.”

Α, και προς κάτι “αναρχικούς” που λένε ότι αν πεθάνει ο Ρωμανός θα τα κάνουν όλα πουτάνα: Χαλαρώστε, πατσαβουρίτσες, μην πάθετε κανά εγκεφαλικό. Είδαμε πόσο πουτάνα τα κάνατε όλα αυτά τα χρόνια. Αφήστε να ζήσει το παλικάρι που τον θάψατε ήδη και μετά κάντε ό,τι θέλετε. Δε χρειάζεται να γίνεστε επαναστάτες με ξένα αρχίδια.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Μετά από 24 μέρες απεργίας πείνας κι ακόμα ψαχνόμαστε αν ο Νίκος Ρωμανός δικαιούται ή όχι τις εκπαιδευτικές άδειες. Ορίστε λοιπόν τί λέει ο Νόμος σε απλά νομικά:

1. Ο Ρωμανός είναι σπουδαστής του ΤΕΙ Αθηνας, δηλαδή ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και για αυτό δικαιούται να λάβει εκπαιδευτική άδεια.
2. Η ωφέλεια την οποία αντλεί από τις σπουδές του είναι προφανής και αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο εξέτασης από το όργανο που κρίνει το αίτημά του για χορήγηση άδειας. Συνεπώς δικαιούται να λάβει εκπαιδευτική άδεια.
3. Ο Ρωμανός δεν κρατείται, ούτε μπορεί να κρατηθεί σε κατάστημα τύπου Γ αφού κηρύχθηκε αθώος για την παράβαση του άρθρου 187 ΠΚ , και συνεπώς δεν εμπίπτει στην εξαίρεση του αρθρ. 54 παρ. 3 και συνεπώς δικαιούται να λάβει εκπαιδευτική άδεια.
4. Ο Ρωμανός δεν έχει κάνει κακή χρήση άδειας, αφού δεν έχει λάβει ποτέ έως σήμερα και συνεπώς δικαιούται να λάβει εκπαιδευτική άδεια.
5. Ο Νόμος δεν παρέχει κανενός είδους ευχέρεια στο Συμβούλιο της φυλακής ή στον εισαγγελέα να κρίνει διαφορετικά, πολλώ δε μάλλον αυθαίρετα, παρότι συντρέχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις. Συνεπώς ο Ρωμανός δικαιούται να λάβει εκπαιδευτική άδεια.
6. Τα πολιτειακά όργανα που καλούνται να κρίνουν αίτηση ενός πολίτη, ο οποίος ζητά να ασκήσει δικαίωμα που του παρέχεται από το Νόμο και πληροί όλες τις ΝΟΜΙΜΕΣ προυποθέσεις για την ενάσκηση του ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ. Σε αυτή την κρίση δεν μπορούν να λάβουν υπόψη τους κανένα άλλο στοιχείο εξατομίκευσης παρά μόνο τον ίδιο τον Νόμο.
7. Συνεπώς στην περίπτωση Ρωμανού τα αρμόδια πολιτειακά όργανα παραβαίνουν την κύρια υποχρέωσή τους, δηλαδή την υποχρέωση εφαρμογής του Νόμου. ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΜΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ – ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.

Ευχαριστώ πολύ τη Μαρία Παρέντη.)

Η σελίδα μας είναι facebook.com/TheThreeMooges

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Τhe Τhree Μooges

Σαν να μην έφταναν στο διαδίκτυο όλης της γης οι κολασμένοι που διατηρούν μπλογκ και γκρινιάζουν επί παντός επιστητού, εμφανιστήκαμε κι εμείς –της Μέσης Γης οι κολασμένοι- για να προσθέσουμε στη ζωή σας και τη μπλογκόσφαιρα ακόμη ένα τέτοιο μπλογκ.

10 Comments

 1. Αν είναι να τα κάνεις «πουτάνα», πιο σημαντικό είναι να τα κάνεις για να μην πεθάνει κάποιος και όχι αφού πεθάνει. Εφ’ όσον βέβαια έχεις χρόνο αντίδρασης πριν το θάνατο, όπως στην περίπτωση του αγωνιστή Ν. Ρωμανού.

  Όταν ένας άνθρωπος επιλέγει αναγκαστικά την έσχατη λύση αγώνα, εσύ που έχεις ακόμα επιλογές αντίστασης, αναλαμβάνεις ευθύνη μεγάλη.

  Αν πεθάνει ο Νίκος Ρωμανός, θα είναι πολλοί οι φονιάδες του, όχι μόνο μερικοί.

 2. Χήρος Μήτσης on

  “Οι αυτοαποκαλούμενοι “φιλελεύθεροι” στην Ελλάδα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα σινάφι 20, το πολύ 30, τάχα ελιτιστών και διανοούμενων που τραυλίζουν ακατάληπτες ανοησίες σε τελειωμένα έντυπα που δεν αγοράζει κανείς, κάτι τιποτένιοι που αλληλοσυγχαίρονται και γράφουν διθυραμβικά κείμενα ο ένας για τον άλλον σε φρη πρέσες.”
  Ρε μεγάλε μου βγήκε η κόκα κόλα απ’τη μύτη, αυτό ακριβώς γίνεται.Το πιο ωραίο είναι που παίρνουν και συνεντεύξεις ο ένας απ’τον άλλον σα να μη γνωρίζονται καθόλου.

 3. Γιώργος on

  Δεν έχει καταδικαστεί για τρομοκρατία με το άρθρο 187 Α. Σίγουρα δεν έχει καταδικαστεί για εγκληματική οργάνωση ; Το ζητούμενο πάντως είναι ότι βρίσκεται σε φυλακές τύπου Γ, όπου δεν επιτρέπεται καμία άδεια. Το πρόβλημα είναι οι νέες φυλακές τύπου Γ. Ποιος γνωρίζει ακριβώς πώς καταδικάστηκε και αν έχει άλλες δίκες μπροστά του ;

 4. Ναταλια on

  Δυστυχώς εγώ τουλάχιστον πέφτω συνέχεια σε αυτή την λούμπα, αλλά δεν μπορώ να μην απαντήσω στα ας πρόσεχε, πολύ ασχοληθήκαμε, επιλογή του αν θα φάει η θα πεθάνει, ειδικά όταν προέρχονται από νέους ανθρώπους. Όλο αυτό το μένος δεν το καταλαβαίνω. Η προηγουμένη γενιά επικρατούσε την 17 Νοέμβρη, η δικιά μας με όλα αυτά που ζει πως γίνεται να μην επικροτεί τους ελάχιστους που ορθώνουν ανάστημα; Πώς;

 5. Βλέπετε το δέντρο κ χάνετε το δάσος! Βλέπετε έναν 20χρονο που κανει απεργία πείνας κ όχι ποιος ειναι ο 20χρονος που κανει την απεργία πείνας!
  Να θυμίσω ότι πρόκειται για το παιδι των βορείων προαστίων- γονο γνωστής οικογένειας- που πήρε τους κολλητούς του κ τραβήχτηκε σ ενα χωριό της Κοζάνης με καλασνικοφ να κανει ληστεία! Σίγουρα δεν ξέρουν όλοι οι 20χρονοι να χρησιμοποιούν καλασνικοφ- εγω στα 20 μου δεν ήξερα ούτε καν στα 35 μου σήμερα! Επίσης το μέρος της ληστείας ειναι τυχαίο;;; Οι λόγοι;;;;
  Σίγουρα ειναι στεναχωρο- τουλάχιστον- να κινδυνεύει η ζωή ενός νέου αλλα ο ίδιος ο νέος πριν ενα χρόνο έκανε τις επιλογές του που σίγουρα αν ειναι τόσο διαβασμένος όσο θελει να πλασάρει τον εαυτό του να ειναι, ήξερε τις συνέπειες!
  Δλδ αφήνουμε κάποιον έτσι να πάρει “εκπαιδευτική άδεια”;;;; Σου εγγυάται κανεις ότι δεν θα δραπετεύσει;;; Με την ίδια λογική ο κάθε καταδικασμένος δολοφόνος, βιαστης, τρομοκράτης δίνει πανελλήνιες κ ολα καλα….
  Μη χάνουμε το δάσος παιδια….

  • Τάκης on

   Λες και δεν διάβασες καν το κείμενο μεγάλε, λες και δεν γράφτηκε ποτέ. Σε ευχαριστούμε που επιβεβαιώνεις την αλήθεια του κείμενου πάντως.

 6. Γιώργης Χολιαστός on

  ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ

  Νίκο, καλά ειν’ ο φίλος σου-στο λέω ’γώ- εκεί πάνω.
  Μη θες ο ίδιος να τον δεις πηγαίνοντας εκεί.
  Ύστερα, εδώ σε χρειάζονται οι άνθρωποι-στη γη.
  Δεν ήταν και των δύο σας-θυμήσου!-αυτό το πλάνο;

  Και σένα δεν σε σκότωσαν. Κι έτσι παιδί που είσαι
  έχουν πολλά από σένανε οι δύστυχοι να δουν.
  Μια θλίψη ακόμα θα ’χανε αν για σε είχαν να πενθούν.
  Όμως με σένα δίπλα τους ελπίδες θα ’χουν. Ζήσε!

  Κι όταν μιλώ έτσι εγώ, ξέρω τι λέω. Δεν παίζω.
  Είσαι από στόφα αγωνιστή. Δεν συνθηκολογείς.
  Και καταλαβαινόμαστε οι δυο: κοντολογίς
  Μιλάω σ’ ένα Ρωμανό κι όχι σε κάποιον Γλέζο.

 7. Ο Ρωμανος ειναι υποπτος φυγης (δεν το κρυβει κιολας) και στους υποπτους φυγεις αδειες ΔΕΝ δινονται. Πως να το κανουμε δηλαδη?

  Ειναι κριμα αυτο που κανει στον εαυτο του, αλλα μερικα ατομα που δεν εχουν τα κοχονας να τα βαλουν με την ζωη, επιλεγουν την αυτοκτονια.

  Δεν λυπαμαι τον Ρωμανο (αν και εχει σιγουρα τα θεματα του το παιδι και με το δικιο του), αλλα πολυ περισσοτερο λυπαμαι τους γονεις του που αποτυχανε σε αυτον τον ρολο οικτρα.

  ΥΓ: Εκπαιδευτικη αδεια πρεπει να λαβει κανονικα. Για απειρους λογους. Ενας απο αυτους ειναι για να μας αποδειξει πως ειναι τοσο καθαρος οσο ισχυριζεται πως ειναι. Μονο αυτο.

 8. Καλά ολα αυτα τα επαναστατικά, αλλα η επανάσταση, πού ακριβώς είναι;
  Ειναι επαναστατική πράξη να ληστεψεις τράπεζα; και να σε συλλάβουν κιόλας;
  Πρώτος “επαναστατικος” νόμος ειναι η οργάνωση και επιτυχία μιας πράξης που εντάσσεται σε σύνολο πράξεων με συγκεκριμένο πολιτικό στόχο.
  Η προσωπικη εξέγερση, σεβαστή, αλλα χαοτική και αναίτια.
  Σε τι ακριβως θα ωφελούνταν η καταπιεσμενη κοινωνία αν πετύχαινε η ληστεια ή σκοτωνόταν η Κατσέλη, ας πούμε;
  Οτι υπάρχουν άνθρωποι με “οπαδικό σύνδρομο” που ψάχνουν “αρχηγους” να ακολουθήσουν (νοερώς), εξηγεί και τον ντόρο για κάτι που θα περναγε απαρατήρητο οπως χιλιαδες άλλα παρόμοια, καθημερινά
  Οτι το Ελληνικο σωφρονιστικο σύστημα ειναι άθλιο, μίζερο, εκδικητικό και ταξικό, τώρα το ανακάλυψαν;
  Φυσικα και να δοθει αδεια να σπουδασει “Διοίκηση Επιχειρήσεων” (sic), επίσης και σε όποιονδήποτε άλλον, επίσης να εκσυγχρονιστεί μιας και εγινε ντόρος, το όλον συστημα
  Βέβαια, προϋπόθεση για όλα αυτα ειναι να εκσυγχρονιστούν και οι εγκέφαλοι των υπηκόων, γιατι είτε το πιστέυετε είτε όχι, η δικαιοσύνη και ολη η νομοθετική υποδομή, ακολουθεί και αντανακλά το “κοινως αποδεκτό” της κοινωνίας και τ’ ανάπαλιν
  Οσο “εμβόλιμα” αναφέρεται πάντως ως γόνος καλής οικογενείας ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ, καμμία ελπίδα, παιδιά
  Γειάσας

Αφήστε Ένα Σχόλιο

19 − 4 =

Simple Share Buttons