Ο γενναίος Μουστακλής και ο αμετανόητος Παττακός

1

moustaklis

Μέρα που είναι ας μην ξεχνάμε ότι σαν σήμερα, το 1986, ο Σπύρος Μουστακλής, αξιωματικός του στρατού, έφυγε από την ζωή. Προηγουμένως τον είχαν αφήσει παράλυτο από τα βασανιστήρια οι χουντικοί…

Κρατήθηκε στα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ για 47 ημέρες όπου βασανίστηκε άγρια. Κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων ένα βίαιο χτύπημα στην καρωτίδα προκάλεσε εγκεφαλικό με αποτέλεσμα να διακομιστεί (με καθυστέρηση πολλών ωρών) στο 401 Γ.Σ.Ν.Α., όπου εισήλθε με το ψευδώνυμο “Μιχαηλίδης” και αιτιολογία εισαγωγής “τρακάρισμα στον Ιππόδρομο”.

moustaklispanagoulis

 

Το εγκεφαλικό τού προκάλεσε ολική παράλυση των δεξιών του άνω και κάτω άκρων. Η αρχική διάγνωση ήταν “αφασία κινητικού τύπου, με μπλοκαρισμένο το κέντρο της κίνησης και της ομιλίας, εξαιτίας του εγκεφαλικού που προκλήθηκε από βίαιο χτύπημα στην καρωτίδα”.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Πολυκλινική Αθηνών και ακολούθως στο ΚΑΤ, όπου παρέμεινε για δυο χρόνια, υποβαλλόμενος σε εντατικές φυσικοθεραπείες. Ύστερα από προσπάθειες πολλών μηνών, ο Μουστακλής κατάφερε να σταθεί όρθιος και να περπατήσει, αλλά δεν μπόρεσε να ξαναμιλήσει.

Μετά από χρόνια ο Στ. Παττακός σχετικά ερωτηθείς δήλωσε κυνικά “Καλά του κάναμε. Να ησυχάσουμε. Η δύναμις επιβάλλεται δια παντός τρόπου. Ό,τι δε λύνεται, κόβεται. Σπαθί.”

Νομικά Ανάλατα

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

1 Comment

  1. Δημήτρης Λεωνίδας on

    Για να ξεχναμε ποτε κ να κατανοουμε το κόστος του να εχουμε πραγματικη δημοκρατία.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

5 × two =

Simple Share Buttons