Ο αυταρχικός κατήφορος του Πρύτανη

2

newego_LARGE_t_1101_54417029

Ο αυταρχισμός που εκδήλωσε ο Πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης στα πρόσφατα γεγονότα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό. Χθες, σε μια πρωτοφανή κίνηση για την Πανεπιστημιακά πράγματα έδωσε εντολή σε δυνάμεις καταστολής να “περιφρουρούν” τους χώρους της Νομικής Σχολής και του κεντρικού κτιρίου επί της οδού Πανεπιστημίου,  με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου την Κυριακή.

Ο Φορτσάκης δεν θέλει στην πραγματικότητα να περιφρουρήσει τα κτίρια των σχολών του Κέντρου της Αθήνας. Αυτό που πραγματικά επιθυμεί είναι η κατάργηση του εορτασμού της εξέγερσης του πολυτεχνείου. Εκφράζει μια υπαρκτή μερίδα πολιτών που απορρίπτουν την επέτειο ως αφορμή για βανδαλισμούς και ως μια συνέχεια της “μισητής” μεταπολίτευσης του μπάχαλου και της υπερβολικής ελευθερίας. Με την απόφαση αυτή,  γίνεται ακόμα πιο φανερός ο φόβος των ελίτ της χώρας απέναντι σε εστίες αντίστασης, και ιδιαίτερα απέναντι στην νεολαία.

Το αποτέλεσμα αυτής της συνειδητής επιλογής από τον Πρύτανη θα είναι αντίθετο από αυτό που επιδιώκει. Δεν θα καμφθεί το φρόνημα των φοιτητών. Αντίθετα, θα φουντώσει η επιθυμία για συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την ιστορική ημέρα και τότε ο Φορτσάκης και οι όμοιοί του θα μείνουν περιχαρακωμένοι στις ιδεολογικές τους εμμονές.

 

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

2 Comments

  1. Shinigami on

    Ο Φορτσάκης πράττει το αυτονόητο, προστατεύει δημόσια περιουσία από την “κατάληψη” και την φθορά της από μπάχαλους που φοράνει το προσωπείο του αριστερού αγωνιστή φοιτητή. Σε καμιά πολιτισμένη χώρα δεν νοούνται αυτά που γίνονται στην Ελλάδα, μια ολιγαρχία φοιτητών να ανοίγει και να κλείνει τις σχολές κατά βούληση. Επιτέλους, ένας πρύτανης με αρχίδια.

  2. Αλέξης on

    Από πότε η περιφρούρηση ενός δημόσιου χώρου για την αποφυγή της βεβήλωσής του θεωρείται αυταρχισμός?

Αφήστε Ένα Σχόλιο

four × five =

Simple Share Buttons