Ξημερώματα απομάκρυνε η αστυνομία τους Σύρους πρόσφυγες από το Σύνταγμα

0

10859495_10204189767761746_1549071274_n1418623402

Φωτογραφία: ΕφΣυν

Ελλάδα Αστυνομική επιχείρηση στο Σύνταγμα, την ώρα που οι πρόσφυγες κοιμόνταν. Αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν στις 3 ξημερώματα της Δευτέρας τους Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι παρέμεναν στην πλατεία Συντάγματος ζητώντας ταξιδιωτικά έγγραφα από την ελληνική πολιτεία.

Η αστυνομία έβαλε τους 51 πρόσφυγες, μεταξύ τους δυο παιδιά και 6 γυναίκες, σε κλούβες, εκκενώνοντας έτσι το χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν μεταφερθεί στο Τμήμα Αλλοδαπών, στην Π. Ράλλη.

Αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα στο Σύνταγμα, κοντά στο σημείο με τα λιγοστά υπάρχοντα των προσφύγων, τα οποία δεν πρόλαβαν να πάρουν μαζί τους, μετά την αιφνίδια προσαγωγή τους από την αστυνομία.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή το μεσημέρι, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τους Σύρους πρόσφυγες στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή το μεσημέρι, αλλά αποχώρησαν μετά από λίγες ώρες.

Για  διακινητές που  προσπαθούν να μπλοκάρουν με κάθε τρόπο τη διαδικασία πολιτικού ασύλου στους Σύρους πρόσφυγες έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών Αγγελος Συρίγος. Για κοροϊδία και συκοφαντική εκστρατεία σε βάρος των Σύρων Προσφύγων» κατηγορεί τη κυβέρνηση η συνέλευση αλληλεγγύης και καλεί στις 8 το βράδυ στο στέκι μεταναστών επι της Τσαμαδού για την εκτίμηση της κατάστασης.

Πηγή

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

three × four =

Simple Share Buttons