ΞΕΚΙΝΑΜΕ! ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ & ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

0

kifa

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ & ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΖΩΣΙΜΑΔΩΝ 44, 1ος όροφος
(Πεζόδρομος μεταξύ Τσαμαδού & Καραολή) – Κέντρο Πειραιά
Τηλ. 2104129939
Παραλαβή φαρμάκων Δευτέρα-Παρασκευή 5-8 μ.μ
Δηλώσεις ενδιαφέροντος εθελοντών στο μέιλ kifapirea@gmail.com

 


Στις δύσκολες μέρες που ζούμε είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να ενδυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας και να προχωρήσουμε στη συγκρότηση κοινωνικών δικτύων σε κάθε γειτονιά. Το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Πειραιά, είναι μια νέα δομή αλληλεγγύης που έχει στόχο να παρέχει ΔΩΡΕΑΝ πρωτοβάθμια ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανασφάλιστους, μετανάστες και Έλληνες που λόγω κρίσης, ανεργίας και αποκλεισμών έχουν χάσει την πρόσβασή τους στη δημόσια φροντίδα υγείας.

 


Έχουμε στόχο να αποτελέσουμε ένα χώρο επαφής και ενημέρωσης για τα δικαιώματα των ασθενών και τις δυνατότητες πρόσβασής τους στις δημόσιες δομές φροντίδας. Εμπνεόμαστε από τα χαρακτηριστικά διαμόρφωσης και οργάνωσης των αντίστοιχων δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, που τα τελευταία χρόνια έχουν αποτελέσει χώρους χειραφέτησης, συλλογικών διαδικασιών και διεκδίκησης.

 

 

Επιδιώκουμε να συνδεθούμε με εργαζόμενους από άλλους υγειονομικούς χώρους της περιοχής μας σε κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας.

 


Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Πειραιά βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά (Ζωσιμαδών 44, 1ος όροφος), σε χώρο που μας διέθεσε η Αντιπεριφέρεια Πειραιά. Είναι εγχείρημα συλλογικό, αυτόνομο, αυτοοργανωμένο και στηρίζεται στην αλληλεγγύη όλων χωρίς καμιά οικονομική εξάρτηση από χορηγούς.

 


Σας καλούμε να στηρίξετε αυτή τη πρωτοβουλία με όποιο τρόπο μπορείτε.
Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Πειραιά έχει ανάγκη από:
-αλληλέγγυους γιατρούς και νοσηλευτές .
-ένα κουτί φάρμακα το οποίο δεν χρησιμοποιείτε.
-αλληλέγγυους ανθρώπους.

 


Το Κ.Ι.ΦΑ. Πειραιά ανοίγει τις πόρτες του την Τρίτη 14 Ιουλίου, και θα λειτουργήσει πιλοτικά όλο τον Ιούλιο. Από Τρίτη 14/7 ως Παρασκευή 17/7 θα λειτουργήσει καθημερινά 17:00-20:00 μόνο η γραμματεία του ιατρείου, με την οποία μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 210.4129939, ώστε να ενημερώνεστε για τις ημέρες λειτουργίας του φαρμακείου, καθώς και τα διαθέσιμα ραντεβού των γιατρών για τον μήνα Ιούλιο.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

1 × 4 =

Simple Share Buttons