Ντάισελμπλουμ: «Πιθανό το σενάριο της Κύπρου για την Ελλάδα»

0

dijselbloem

Αν και η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και η ενδυνάμωση της νομισματικής ένωσης παραμένουν ο κύριος στόχος του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη  στη χώρα του, ότι υπάρχουν σενάρια έτοιμα,  στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις απαιτήσεις της ΕΕ τον Ιούλιο.

Ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι η εξερεύνηση των πιθανών σεναρίων για προβληματικά κράτη έχει λίγο-πολύ τελειώσει. “Σκεφτείτε την Κύπρο», είπε . «Οι τράπεζες εκεί περιόρισαν για ένα διάστημα τις αναλήψεις, οι εισροές και εκροές κεφαλαίων εντάχθηκαν σε συγκεκριμένες συνθήκες, και έτσι όλα τα είδη των σεναρίων είναι ακόμη δυνατά» πρόσθεσε.

“Είναι επίσης σημαντικό να παραμείνει η Ελλάδα σε τροχιά ” σημείωσε ο Ντάισελμπλουμ.

«Η ανάκαμψη στην Ελλάδα πήγε εξαιρετικά καλά, αλλά λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας, θα υπάρξουν οπισθοδρομήσεις . Πολιτική δέσμευση μου είναι να διατηρηθεί η Ευρωζώνη ανέπαφη και να ενισχυθεί και εκεί θα επικεντρωθώ “, ανέφερε ακόμη.

Οι πιο σοβαρές περικοπές στην ελληνική οικονομία είναι ήδη παρελθόν, είπε επίσης ο Ντάισελμπλουμ . ” Έχουν ένα πρωτογενές πλεόνασμα, ώστε να μπορούν να αρχίσουν την αποπληρωμή των κυβερνητικών χρεών τους. Το σημαντικό είναι να διατηρηθεί ο προϋπολογισμός εντός γραμμής και να μην χειροτερέψει “, ανέφερε, προσθέτοντας ότι η άμεση προσέλκυση ξένων επενδύσεων και τα φορολογικά παραμένουν ατομική ευθύνη της Ελλάδας.

topontiki.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

five × four =

Simple Share Buttons