Νέα εμπλοκή στη διαπραγμάτευση (UPD)

0

tsakalotosvarouf

Νέο πρόβλημα λίγο πριν το Euro Working Group φαίνεται ότι υπάρχει αφού η κυβέρνηση έχει υποχωρήσει στην πρόθεσή της να καταθέσει σήμερα στους δανειστές το σχέδιο της για νομοσχέδιο-σκούπα που θα ερχόταν αύριο και στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Η επίσημη ελληνική απάντηση είναι ότι αυτό γίνεται μετά την απόφαση να μεταφερθούν τα κλιμάκια που εργάζονταν στην Αθήνα στις Βρυξέλλες και να ενοποιηθούν τα Brussels και Athens Group. Ωστόσο οι αναλυτές συμφωνούν ότι υπάρχει εμπλοκή στη λίστα Βαρουφάκη, κάτι που είχε φανεί και στη διάσταση απόψεων μεταξύ Σταθάκη και του υπουργείο Οικονομικών.

Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Βρυξέλλες πιέζουν για να μην υπάρχει προστασία 1ης κατοικίας όπως είχε ήδη αποφασιστεί ενώ τίθενται ακόμα θέματα σχετικά με την εκτίμηση αποτελεσματικότητας των μέτρων που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.

«Δεν έχουμε χρονοδιάγραμμα»

Όπως αναφέρει κυβερνητικός αξιωματούχος που επικαλείται το enikos.gr: «Προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο συγκεκριμένοι γίνεται στις προτάσεις και να υπάρξει μια νομική κωδικοποίηση τους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αν και, όπως είπε, «όλοι έχουμε στο μυαλό μας τον χρόνο».

Διερωτήθηκε δε, «εμείς προσπαθούμε να γίνει συγκεκριμένη συζήτηση, οι άλλοι το θέλουν;». Ερωτηθείς τι θα γίνει σε ενδεχόμενο «κουρέματος» των εγγυήσεων από την ΕΚΤ, απάντησε ότι «έχουμε σχέδιο».

Πιο νωρίς το Euro Working Group

Σύμφωνα με πληροφορίες το EWG θα συνεδριάσει για την Ελλάδα στις 4:30, νωρίτερα δηλαδή από τις 6 το απόγευμα όπως και είχε προγραμματιστεί αρχικά. Για τις 6 το απόγευμα είχε προγραμματιστεί επίσης η συνεδρίαση της νέας ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης στο Υπουργείο Οικονομικών

thepressproject.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

three − 3 =

Simple Share Buttons