Μετρώντας -από το Πρόβατο όχι Αρνί

0

metrontas

-5, 10, 15, 20, 25, 30, 35…

-Τι μετράς εκεί; Δες τη ζωή μας πόσο όμορφη είναι! Δες το σπίτι που ‘χουμε φτιάξει. Μονοκατοικία, με κηπάκο, με όμορφα κάγκελα στην περίφραξη, με χρώματα μοντέρνα, με κρυφούς φωτισμούς. Και γκαράζ όμως με τηλεκοντρόλ. Κλικ και ανεβαίνει. Κλικ και κατεβαίνει. Τα περίμενες αυτά τριάντα χρόνια πριν όταν ακόμη μέναμε στο δυαράκι στην Κυψέλη; Έχεις περάσει τελευταία απ’ την Κυψέλη; Παναγία μου, πώς μένει ακόμη εκεί κόσμος; Ακόμη εκεί πολιτισμένος κόσμος εννοώ. Περνάω με το αυτοκίνητο κι έχω τις ασφάλειες κατεβασμένες και στα φανάρια τα μάτια μου δεκατέσσερα. Ευτυχώς έχουμε φιμέ τζάμια και δε βλέπουν μέσα ότι είμαι μια γυναίκα μόνη. Πολύ τρομάζω. Μόνο ξένους έχει πια.

 

 

-5895, 5900, 5905,5910, 5915, 5920, 5925…

-Τι μετράς; Έλα να μετρήσεις μαζί μου καλύτερα τα ψιλά που δε μας φτάνουν ούτε για ψωμί. Νερό απ’ τη βρύση πια, ξέχνα τις εξάδες. Η μάνα μου δεν πρόκειται να μας ξαναδώσει αυτή τη βδομάδα. Και να μας έδινε ντρέπομαι να της ζητήσω. Κοντεύει χρόνος που μας τρέφει και τους δύο. Μια σύνταξη πετσοκομμένη έχει. Πού θα βρούμε δουλειά, μου λες; Τέταρτο νοίκι ετούτο που τρέχει απλήρωτο. Καταλαβαίνει η σπιτονοικοκυρά, τόσα χρόνια είμαστε εδώ αλλά κι αυτή έχει πολλά έσοδα τάχα μου; Πόσο καιρό ακόμη θα στηριζόμαστε στην καλοσύνη των άλλων; Βλέπεις κανένα φως πουθενά; Γιατί εγώ έχω απελπιστεί. Στο λέω, είμαι σχεδόν στα όριά μου. Θα μου στρίψει σε λίγο. Το μόνο που βλέπω είναι σκοτάδι. Αν δεν μας παίρνανε αυτοί τις δουλειές, τώρα μπορεί να δουλεύαμε κι οι δύο.

 

 

-97785, 97890, 97895, 97900, 97905, 97910…

-Τι μετράς πάλι; Στα όπλα. Μόνο αυτό μας μένει αν ακόμη θέλουμε να υπερασπιστούμε ετούτα τα χώματα. Στα όπλα. Η απόβαση έχει ξεκινήσει, οι Οθωμανοί ξανάρχονται. Ποιων είμαστε απόγονοι, θυμόμαστε; Του Λεωνίδα και του Μέγα Αλέξανδρου. Θα πάρουν τα σπίτια μας, θα βιάσουν τις κόρες και τις γυναίκες μας, θα κάψουν τις εκκλησίες μας, θα μαγαρίσουν τους τάφους μας. Δεν τους βλέπεις τι κάνουν στον τόπο τους; Κόβουν τα κεφάλια απ’ τους αντιπάλους τους και πετάνε από ψηλά τους πούστηδες, αν κι εδώ που τα λέμε αυτό είναι το μόνο καλό που κάνουνε. Αυτοί είναι κανίβαλοι. Αν περάσουν από εμάς πάει ο κόσμος, πάει η Ευρώπη. Ετούτη η γη είναι τιμημένη, είναι ματωμένη με αίμα ιερό. Στην οργάνωση το αποφασίσαμε. Να περάσουν οι εκλογές, να αθωωθεί ο αρχηγός και βγαίνουμε στους δρόμους. Κανένας δε θα μείνει. Κανένας!

 

 

-188225, 188230, 188235, 188240, 188245, 188250…

-Θα σταματήσεις κυρία μου; Τι μετράς; Άντε, ετοιμάσου να φύγουμε για το μαγαζί. Έχουμε να το ξεβρωμίσουμε πριν το ανοίξουμε. Ποιος ξέρει πόσοι κοιμούνται πάλι στην πόρτα, στο υπόστεγο. Πάει το καλοκαίρι, το χάσαμε φέτος. Πόσοι τουρίστες μπαίνουν πια; Πώς να μπουν; Πού να μας δουν πίσω από σκηνές και κουρελαρίες λαθραίων; Τι λες τώρα; Τι μας συμφέρει; Σιγά τα ψώνια που κάνουν. Θυμάσαι πόσα αφήνανε οι Άγγλοι πέρυσι; Κι αν αφήνουν κι αυτοί δε με νοιάζει. Να πάνε αλλού να τ’ αφήσουν. Εγώ θέλω πολιτισμένους ανθρώπους, καθαρούς, Ευρωπαίους. Να μπορώ να πω δυο κουβέντες μαζί τους. Λοιπόν, τελευταία μέρα. Θα πάρω τηλέφωνο στο δήμαρχο σήμερα κι αν δεν κάνει τίποτα θα βγω με τη μάνικα και θα τους διώξω με το νερό όλους. Όχι μπροστά απ’ το μαγαζί μου. Κανένας! Το ακούς; Και σταμάτα να τους δικαιολογείς. Δε με νοιάζει τι γίνεται στη χώρα τους. Αυτή είναι η δικιά μου, αυτό είναι το νησί μου και να το καταλάβουν καλά.

 

 

-246220, 246225, 246230, 246235, 246240…

-Α, ξεμωράθηκες εντελώς εσύ. Τι μετράς εκεί πάλι; Προχώρησε η άνοια, ε; Στάσου να βρω να σου δώσω το χάπι σου. Το πήρες σήμερα; Δεν το πήρες. Πού να θυμάσαι; Να, πάρτο τώρα και σταμάτα αυτό το μέτρημα που ξεκίνησες απ’ το πρωί. Θα βγω εγώ να πάω ως τη λαϊκή. Δεν έχουμε φρούτα. Πρέπει να πίνουμε χυμό είπε ο γιατρός. Κι άλλα χρειαζόμαστε αλλά ούτε να τα κουβαλήσω μόνη μου μπορώ, ούτε λεφτά μας μείνανε. Κάτι ευρώ έχω ίσα για να βγει ο μήνας. Κι αν έρθει κάνα απ’ τα εγγόνια μόνο φιλί θα ‘χουμε να του δώσουμε. Έτσι μας καταντήσανε, τόση σύνταξη μας αφήσανε οι άχρηστοι κακό χρόνο να ‘χουνε. Φεύγω. Δε θ’ αργήσω, μην κάνεις καμιά τρέλα πάλι, κάθισε εκεί στην τηλεόραση, δες τι λέει για τον κοσμάκη. Κλειδώνω μην μπει κανένας ξένος και μας ρημάξει, άλλο δε μας έλειπε τώρα.

 

 

 

-379560, 379565, 379570, 379575, 379580, 379581.

-Τι μετράς;

-Φασίστες. Συνειδητοποιημένους φασίστες

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Πρόβατο όχι αρνί & Ma[t]ita Colorata

Το Πρόβατο όχι Αρνί γεννήθηκε στη Λευκάδα. Έχει ένα σκυλάκι (τη Μάρκα) και μια χελώνα (την Κούλα). Η Ma[t]ita Colorata ζει στη Θεσσαλονίκη. Σχεδιάζει το χώρο κι αποδίδει ιστορίες με μορφές και χρώματα. Ο Ποντικός Μάρτιν γράφει την ιστορία τους και σχεδιάζει τη ζωή τους.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

nine + 17 =

Simple Share Buttons