Κατηγορίες για βιασμούς παιδιών από κυανόκρανους στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

0

 

 

 

MORA-864x400_c

 

Τον αποτροπιασμό τους εξέφρασαν οι ΗΠΑ όσον αφορά τις κατηγορίες για τον βιασμό παιδιών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία από κυανόκρανους, αξιώνοντας οι ένοχοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Η MINUSCA αντιμετωπίζει 57 κατηγορίες, εκ των οποίων 11 αφορούν ενδεχόμενες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Μετά τις πιο πρόσφατες κατηγορίες που διατυπώθηκαν, ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη έρευνα για τον βιασμό μιας 12χρονης για τον οποίο κατηγορείται ένας κυανόκρανος.

Μια άλλη καταγγελία κατά των κυανόκρανων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία αφορά τον θάνατο ενός εφήβου και του πατέρα του από τα πυρά τους.

Ο Γ.Γ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν διόρισε την Πέμπτη τον Παρφέ Ονάνγκα-Ανιάνγκα από την Γκαμπόν επικεφαλής της αποστολής στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία μετά την υποβολή την προηγούμενη ημέρα της παραίτησης του προηγούμενου επικεφαλής, του Σενεγαλέζου Μπαμπακάρ Γκάγιε, λόγω του σκανδάλου.

Η Ουάσινγκτον χαιρέτισε τις προσπάθειες του Μπαν και διαβεβαίωσε ότι είναι πεπεισμένη για την «σημασία» που έχει η MINUSCA και γενικότερα οι ειρηνευτικές επιχειρήσεις του ΟΗΕ «για να προωθείται η ειρήνη και η συμφιλίωση στις περιοχές που πλήττονται από την βία».

 

 

 

Πηγή

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

12 + two =

Simple Share Buttons