Καθαρίστριες: Η δικαστική αναβολή φέρνει πιο κοντά την πρόσληψη

0
ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Ως δικαστική «υπόσχεση» πως οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών θα επαναπροσληφθούν μπορεί να εκληφθεί το κοινό αίτημα αναβολής εκδίκασης της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο τόσο από το Νομικό Σύμβουλο του Κράτους όσο και τον δικηγόρο των καθαριστριών
Η κίνηση αυτή ουσιαστικά μπορεί να μπλοκάρει η συζήτηση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο εν αναμονή της νομοθετικής λύσης του θέματος και της επαναπρόσληψης των καθαριστριών.
Αυτή είναι η πρώτη ένδειξη πως τόσο το ελληνικό Δημόσιο( το οποίο δια της προηγούμενης κυβέρνησης είχε αρνηθεί να εφαρμόσει την πρωτόδικη δικαστική απόφαση που τις δικαίωνε και την προσέλαβε στον Άρειο Πάγο) όσο και οι απολυμένες καθαρίστριες σταματούν την δικαστική αντιπαράθεση αναμένοντας την διευθέτηση της νομοθετικής εκκρεμότητας και να υλοποιηθεί η κυβερνητική εξαγγελία για επαναπρόσληψής τους στο υπουργείο Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει δεσμευθεί πολλάκις δημοσίως να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών. Είναι δε από τις πρώτες που θα επιστρέψουν σύμφωνα με το σχεδιασμό.

Μάλιστα ο δικηγόρος των καθαριστριών Γιάννης Καρούζος, φέρεται να μετέφερε στο δικαστήριο την προσωπική δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλου και του γραφείου του ΥΠ.ΟΙΚ, Γ. Βαρουφάκη ότι το θέμα θα διευθετηθεί άμεσα, γι’ αυτό και συναίνεσε στην αναβολή.

thepressproject.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

5 + 18 =

Simple Share Buttons