Ιούλιος 2015: Χαμογέλα πανάθεμά σε – από τον Αρη Χατζηστεφάνου

10

οχι

 

Βλέπω μια κατήφεια γύρω μου και δεν καταλαβαίνω γιατί. Ωραία, η κυβέρνηση Τσίπρα προωθεί ένα τρίτο μνημόνιο, η σκληρότητα του οποίου έχει δοκιμαστεί μόνο σε χώρες υπό στρατιωτική κατοχή. Και αυτό ενώ η ίδια κυβέρνηση έχει μόλις προδώσει τη δημοκρατική βούληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

 

Γιατί, τι ακριβώς περιμένατε; Ότι ένας πρωθυπουργός που συγχέει στο μυαλό του το διεθνισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση των τραπεζών θα μπορούσε να διαπραγματευτεί κάτι καλύτερο – εάν δηλαδή το Βερολίνο δεν ήθελε να του πετάξει ένα ξεροκόμματο;

 

Γιατι να τα καταφέρει; Επειδή στα νεανικά του χρόνια φορούσε μπλούζες με τον Τσε Γκεβάρα και έβγαλε το γιο του Ερνέστο; Ας σοβαρευτούμε.

 

Αυτή η μάχη ήταν εκ προοιμίου χαμένη – είτε δεχθούμε το καλό σενάριο, ότι η κυβέρνηση πήγε απροετοίμαστη είτε το κακό, ότι εξυπηρετεί συμφέροντα οικονομικών κύκλων που έχουν συνδέσει την επιβίωσή τους με την ευρωζώνη.

 

Αυτή η πρώτη μεγάλη μάχη όμως δεν δόθηκε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους ηγέτες αλλά ανάμεσα στον ελληνικό λαό και τους γύπες των αγορών. Και κατά μια έννοια ήταν νικηφόρα.

 

Κανένας λαός δεν έχει ψηφίσει με το όπλο των κλειστών τραπεζών στον κρόταφο και τελικά να αμφισβητήσει με 62% τους επίδοξους δολοφόνους του.

 

Κανένας λαός δεν απειλήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες με ολοκληρωτική καταστροφή, από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Ε.Ε, και να προτιμήσει τη αξιοπρέπεια απέναντι στην υποταγή.

 

Ο Ιούλιος του 2015 ήταν ο καλύτερος μήνας της ζωής μας. Ήταν ένα μεγάλο πανηγύρι δημοκρατίας που θα ζήλευε και η Αρχαία Αθήνα.

 

Το γεγονός ότι αυτή η δημοκρατία είναι οριστικά ασύμβατη με την Ευρωπαϊκή Ένωση (αλλά όπως φαίνεται και με την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ) δεν μειώνει σε τίποτα την επιτυχία της.

 

Γνωρίζουμε πλέον από έγκυρες διπλωματικές πηγές ότι το δημοψήφισμα προκάλεσε οργή αλλά κυρίως πανικό στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες. Όλοι τους καταλαβαίνουν ότι το τρίτο μνημόνιο είναι πρακτικά ανεφάρμοστο και θα καταρρεύσει σε διάστημα λίγων μηνών. Η κοινωνία βράζει και αναζητά νέες διεξόδους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ευρύτατες προοδευτικές συμμαχίες.

 

Ο κίνδυνος επιστροφής νεοφασιστικών μορφωμάτων με ανισυστημικό προσωπείο είναι βέβαια υπαρκτός αλλά τον έχουμε αντιμετωπίσει και στο παρελθόν και θα τον τσακίσουμε και στο μέλλον.

 

Αρκεί να σταθούμε για λίγο στον διπλανό μας – που θα χάνει το σπίτι του από την πρώτη κυβέρνηση της “Αριστεράς” ή στον πρόσφυγα που φτάνει χωρίς οικογένεια με ένα φουσκωτό σε κάποιο νησί. Αρκεί να ξαναβρεθούμε στις πλατείες και να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Οι συνθήκες δεν ήταν ποτέ καλύτερες γι’ αυτό.

 

Το δημοψήφισμα συνέτριψε το μύθο που λέει ότι κάθε λαός έχει την ηγεσία που του αξίζει. Το 62% των πολιτών απέδειξε ότι βρίσκεται πολύ πιο μπροστά από το πρωθυπουργικό περιβάλλον και είναι έτοιμο για πολύ σκληρότερες μάχες από αυτές στις οποίος παραδόθηκε αμαχητί η κυβέρνηση.

 

Ηγέτες να κυβερνήσουν βρίσκουμε εύκολα. Λαό να μην υποτάσσεται ψάχναμε. Και τον βρήκαμε.

 

 

 

Πηγή:info-war.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

10 Comments

 1. zois sakkas on

  Στο τέλος απο όλα αυτά τα > να υπογράφετε ΚΚΕ για να καταλαβαινόμαστε που το πάτε

 2. Αλεξανδρα Κηπουργου on

  Γράφετε απο πολλους από τις 6 Ιουλίου και μετά ότι, «Το 62% των πολιτών απέδειξε ότι βρίσκεται πολύ πιο μπροστά από το πρωθυπουργικό περιβάλλον και είναι έτοιμο για πολύ σκληρότερες μάχες από αυτές στις οποίος παραδόθηκε αμαχητί η κυβέρνηση».
  ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
  9.858.508 εγγεγραμμένοι
  Ψήφισαν 62,50%
  Άκυρα/Λευκά 5,8%
  OXI 61,31%
  NAI 38,69%
  Άρα ( 62.5%-5.8 %)= 56.7% = 9.858.508 X 56.7%= 5.589.774 (σύνολο ψηφοφόρων)
  5.589.774 x 61.31% = 3.427.090 ψήφισαν ΟΧΙ 5.589.774 x 38.69% = 2.162.604 ψήφισαν ΝΑΙ
  ΑΡΑ 3.427.090 (ΟΧΙ) / 9.858.508 (σύνολο εγγεγραμμένων) = 0.3476279 (το στρογγυλοποιούμε σε 35%)

  ΑΡΑ ΤΟ 35% των ψηφοφόρων είναι αυτοί που ψήφισαν το ΟΧΙ και είναι κρίμα να διαιωνίζετε αυτό το ψέμα για το «62% των Ελλήνων)

  • Sorry Alexandra but my grandparents who are dead are still in the voting lists, as well as, my living grandmother who is 93 years old and of course couldn’t go to vote…All the people that voted are the majority of ”energoi polites”.

   Anyway, do you know what we can do with 3.5 million people?! papades! :P

 3. Γιάννης Μ on

  Ξεχνάς κάτι, μάλλον όχι γιατί δεν το κατάλαβες.. για να ψηφίσει το 62% ΟΧΙ, έγινε μία ολόκληρη εκστρατεία καθησύχασης του λαού ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εξόδου από το ευρώ και δεν κρίνεται αυτό στο δημοψήφισμα.Αυτή την εκστρατεία την έκανε ο Τσίπρας και τα άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ… βγάλε όλα αυτά να δεις πότε το 60 γίνεται 10…

 4. Ναταλια on

  Όλη η Ευρώπη θαυμάζει έναν λαό που αντιστάθηκε στην τρομοκρατία της πλήρους κατάρρευσης έκτος απο μερικούς σχολιαστές παραπάνω

 5. To 62% τάχθηκε αποφασισμένο να πολεμήσει ενάντια στον κατακτητη του με μιά κυβέρνηση που θα εμπιστευόταν. Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν εμπιστευτηκε το λάο αντίθετα τον έφερε με το πιστόλι στο κρόταφο στις κάλπες για να του αποσπάσει το ΝΑΙ. Ετσι θα έβγαζε από πάνω της τις ευθύνες και θα πέρναγε το μνημόνιο ”συμφωνα,, με τη λαική θέληση. Συνεπώς αν δεν είχε αυτοαφοπλιστεί, είχε δημιουργήσει σχέδιο εξόδου, πολύ μεγαλύτερο ποσοστό θα είχε συνταχθεί με το ΟΧΙ. Είτε αυτό θα σήμαινε παραμονή με καλύτερους όρους (γιατί κι αυτό επαιζε αν η κυβέρνηση δεν ήταν εξαρχής ξεπουλημένη) είτε με έξοδο που θα γκρέμιζε τις αγορές αλλά που θα μας έδινε μια καλύτερη προοπτικη αυτοδιαχείρησης όπως στην Αργεντινή ή τον Ισημερινό.

 6. Πραγματικά το δημοψήφισμα είχε προσχεδιαστεί ώστε το ΝΑΙ να σημαίνει ΝΑΙ σε ΟΛΑ και το ΟΧΙ να το παρερμηνευσουν σε στύλ ΟΧΙ στη πρόταση Γιούνκερ. Και από τη στιγμή που εφαρμόζουν μιά πολύ χειρότερη απο αυτή που απορρίψαμε έχουν παραβιάσει και το πολίτευμα. Οι ερχόμενες εκλογές αυτό το σκοπό έχουν , να συγκαλύψουν την απάτη και να νομιμοποιήσουν την εκτροπή, μην έχοντας το ΟΧΙ κομματική εκπορσώπηση μια και όλα τα κόμματα ειναι ταγμένα στην γραμμή του Ευρώ δηλαδή των δανειστών.

 7. Στην ουσία το δημοψήφισμα είχε στηθεί ακολουθόντας τον κανόνα γράμματα κερδίζω, κορώνα χάνεις..

Αφήστε Ένα Σχόλιο

4 × three =

Simple Share Buttons