Ιερώνυμος κατά Αναγνωστοπούλου για την απαλλαγή από τα θρησκευτικά: «Να μην ακούμε ανοησίες»

0

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος (Κ) φωτογραφίζεται με τον νέο μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γεράσιμο (Α) και τον νέο μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνο (Δ) μετά την συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για την εκλογή νέων μητροπολιτών της Κεφαλληνίας και της Νέας Κρήνης , Τρίτη 26 Μαΐου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιώργος Φερδής

Την αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προκάλεσε η προαναγγελία από την αναπληρώτρια υπ. Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου για απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών όσων μαθητών το επιθυμούν.

Σε δηλώσεις του από τις Σέρρες, όπως μετέδωσε το Mega, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε: «Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα, πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και του άλλου. Το Σύνταγμα λοιπόν κανονίζει ποια είναι η πορεία αυτού του κράτους και λέει το Σύνταγμα ότι η παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική παιδεία, ελληνοχριστιανική. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει».

«Δεν είναι του υπουργείου. Κάποια κυρία που έχει ορισμένες ιδέες της ήρθε στο μυαλό…» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος. «Δεν μπορεί να λέει ο καθένας ό,τι θέλει. Αν θέλουμε να τα αλλάξουμε αυτά, θα τα αλλάξει το Σύνταγμα. Αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν παπάδες, αρχιερείς, θρησκευτικά, όλο αυτό τον πολιτισμό, τότε το κουβεντιάζουμε πάλι» συμπλήρωσε.

Η πρόταση της αναπληρώτριας υπουργού αφορά στην απλοποίηση της διαδικασίας απαλλαγής από τη διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία και προβλέπει ότι οι γονείς θα μπορούν να ζητούν την απαλλαγή χωρίς καμία αναφορά στο θρήσκευμά τους.

tvxs.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

four × 3 =

Simple Share Buttons