Ιερή τρομοπορνογραφία

1

paisios

 

Tου Δημήτρη Παπανικολάου

Κοιτάζω το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Star Press. Πρώτο θέμα τεράστια φωτογραφία του Παΐσιου και τίτλος «Άγιος ο γέροντας Παΐσιος». Από κάτω απ’ τον Παΐσιο, μεγάλη φωτογραφία με την Κιμ Καρντάσιαν πλάτη. Το θέμα: «Πώς μεγαλώνει τα οπίσθιά της». Από πάνω απ’ τον Παΐσιο φωτογραφία οπλισμένων μασκοφόρων. «Εφτά τζιχαντιστές απειλούν Ευρώπη και Ελλάδα. Μέχρι 17 Ιανουαρίου το χτύπημα».

 

 

star

Στην Espresso, η ανακοίνωση για την επίσημη αγιοποίηση του Παΐσιου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι επίσης πρωτοσέλιδη («Ο Παΐσιος Άγιος και επισήμως), αν και μικρότερης κάλυψης. Εκεί, το πρώτο θέμα παίρνει η φωτογραφία ανώνυμων οπισθίων, που συνοδεύουν ρεπορτάζ σεξουαλικού εγκλήματος: «Αμόκ στο ροζ ραντεβού: Ο 27χρονος, η 34χρονη ιερόδουλη, η επίθεση των Ρομά εμπόρων ναρκωτικών και το «πτώμα» σε αρδευτικό κανάλι». Επίσης στην πρώτη σελίδα, τα οπίσθια της Κατερίνας Στικούδη, αλλά και ρεπορτάζ για ληστείες. «Τρόμος: Άγριες νύχτες στην Αττική». Μικρή διαφορά ιεράρχησης, αλλά η θεματολογία (και η προσπάθεια συμπλοκής της) η ίδια. Τρόμος, οπίσθια, και άγιοι.

esspr

Όσοι ενοχλήθηκαν με τη φάρσα του Παστίτσιου, και φρόντισαν να τιμωρηθεί ο δημιουργός της, δεν πρόκειται φαντάζομαι να αντιδράσουν με τη χρήση του Παΐσιου από τις συγκεκριμένες εφημερίδες. Γιατί, βλέπεις, η συμπλοκή αυτή –τρόμος, πορνό, Παΐσιος– απευθύνεται όχι στο χριστεπώνυμο πλήθος γενικώς, αλλά στο μέρος αυτού του πλήθους που φανατίζεται εύκολα, και ως εκ τούτου χειραγωγείται με στόχο να χρησιμοποιηθεί ως δύναμη κρούσης όταν έρθουν τα δύσκολα.

Θα μπορούσε κανείς να το ονομάσει Ιερή Τρομοπορνογραφία. Και δεν θα είχε άδικο.

unfollow.com

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

1 Comment

  1. maria tsara on

    Ναι, η Interpol και γενικά οι υψηλόβαθμοι Βρετανοί αξιωματούχοι (sic!) κάθε μέρα αν δεν δώσουν αναφορά στον τύπο για ότι στοιχεία έχουν δεν κοιμούνται ήσυχοι. Και όχι στον οποιοδήποτε τύπο, τον πολύ σοβαρό ελληνικό τύπο, γενικά. Ξεπουλάνε δηλαδή τις πληροφορίες τους στην Γελλάδα γιατί οι κακοί τζιχαντιστές δεν ξέρουν Γελληνικά, οπότε σου λέει, δεν μπορούν να το διαβάσουν για να φυλαχτούν μην τους πιάσουν, κατάλαβες; Αμ πως!

    Η μοναδική περίπτωση να κάνει τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα τζιχαντιστής είναι να δεί κατά λάθος ελληνικό κανάλι και να πάθει πολιτισμικό σοκ, τόσο μεγάλο που να αποτρελαθεί. Ή, και το λογικότερο σενάριο είναι αυτό, να το κάνει ο Σαμαράς από μόνος του μπας και γλυτώσει την ψειρού.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

two × 1 =

Simple Share Buttons