Η κακομαθημένη κ. Μηλιού, και η υποκρισία της ελληνικής δεξιάς – Του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου

14

ImageHandler (1)

Τα δεξιά τρολίδια την μέμφονται όχι φυσικά επειδή είναι σκυλί του κεφαλαίου, αλλά ως γνήσιοι πατριαρχικοί φασίστες επειδή θεωρούν ότι η στάση της εκθέτει τον πατέρα της

Διαβάζω περί της κόρης του οικονομικού τομεάρχη του Σύριζα Μήλιου (Μηλιού?), η οποία τρολάρει από το γιορτινό Gstaad (η Μύκονος των Άλπεων) περί της βλαχιάς των Ελληνούτσικων πλουτοκρατών οι οποίοι διασκεδάζουν με τσιφτετέλια και μπαγλαμαδοκομπανίες ενώ μασαμπουκώνουν διπλόπιττα των 50 ευρώ με θέα τις Άλπεις.

Ταυτόχρονα, η Μείλυου (Μιλλειού?), κακομαθημένο κωλόπαιδο καθώς είναι, παραπονιέται δημοσίως, επειδή το όνομα της δεν είναι ορθογραφημένο στην κάρτα που ορίζει την θέση της στο δείπνο του ξενοδοχείου που μένει, αυτό των 2000 ευρώ την ημέρα, ποσό που ξεπερνάει το ετήσιο εισόδημα μιας τεράστιας μερίδας του Ελληνικού πληθυσμού και ψηφοφόρων του πατέρα της.

Ως γνήσια κακομαθημένη βλάχα η Μυλυού (Μίλειου?) αναμεταδίδει το παράπονο της μέσω Instagram για να ξιπαστούν οι εξίσου τελευταίες λεβεντοκατίνες φίλες της με το art de la table που φιλοξενεί την ιδιόχειρη, πλην, φευ, ανορθόγραφη κάρτα.

Μέσα σε όλα αυτά μαθαίνουμε ότι η Μύληου (Μοιλλυού?) δουλεύει σε μια διεθνή δικηγορική εταιρία αξιώσεων (μια ακόμα εφιαλτική συμμορία κεφαλαιοκρατικού σκότους) ενώ ταυτόχρονα ειρωνεύεται την πλουτοκρατία στην οποία ανήκει/υπηρετεί.

Τα δεξιά τρολίδια την μέμφονται όχι φυσικά επειδή είναι σκυλί του κεφαλαίου, αλλά ως γνήσιοι πατριαρχικοί φασίστες επειδή θεωρούν ότι η στάση της εκθέτει τον πατέρα της, που “είναι αριστερός υπεράνω πάσης υποψίας”, όπως λένε αυτοί που “τον ξέρουν” (τα κολλητάρια του που περιμένουν θεσουλίτσα/επιδοτησούλα/μισθουλίδιο).

Εγώ πάλι ξέρω ότι ο πατέρας της Μύλυου (Μίληου?) δουλεύει για ένα κόμμα απόλυτα αστικό και καθ’ όλα καπιταλιστικό, ένα κόμμα που μπορεί να θεωρείται αριστερό μόνο από τηλεζόμπι του Μπομπολαφούζου και από κανέναν άλλον.

Παραβλέποντας την σαπίλα της Ελληνούτσικης πλουτοκρατίας επειδή τους είναι και προσφιλής και ποθητή, οι υστερικές δεξιούλες του Ελληνούτσικου τρολεταριάτου έχουν αφρίσει κατηγορώντας την Μοιλειού (Μείλυου?) ενθυμούμενες την φασιστική αρχή της οικογενειακής ευθύνης. Την ίδια αρχή που ουδόλως θα ήθελαν να επιβληθεί στην δική τους παράταξη επειδή δεν θα έφτανε όλο το σκοινί του πλανήτη για τις κρεμάλες που θα έπρεπε να στηθούν αν αποδίδονταν δικαιοσύνη για τα εγκλήματα του Ελληνούτσικου δεξιού νεποτισμού.

Το ότι ενοχλούνται οι δεξιοί περί της ειρωνικής συμπεριφοράς της καθ’ όλα δεξιάς περσόνας της Μείλυου (Μειλλυού?) είναι αφ’ εαυτού το άκρον άωτον της αποθρασυμένης υποκρισίας, αφού η κοινωνικά προκλητική, αφόρητα αντιπαθητική και εμετικά υποκριτική πλουτοκρατία είναι απλά ταυτόσημη με την έννοια της Ελληνούτσικης δεξιάς.

Υ.Γ.

Όλα αυτά τα εντελώς basse classe καφριλίκια, από τους μπαγλαμάδες στα chalet μέχρι τα υστερικά σκηνικά για το απρόσεχτο προσωπικό που δεν ξέρει να ορθογραφεί το επώνυμο της μαντάμ Μυλειού (Μειλιού?) είναι διαχρονικά φαινόμενα μιας εξαπανέκαθεν σάπιας τριτοκοσμικής άρχουσας τάξης η οποία δεν πρόκειται ποτέ να είναι αριστοκρατική όσα δις και αν έχει στις καταθέσεις της / τζουρνέψει από τα ταμεία του κράτους.

Και δεν πρόκειται να είναι αριστοκρατική η Ελληνούτσικη πλουτοκρατία πολύ απλά επειδή δεν της χρειάζεται να είναι, αφού οι κολίγοι-γίδια που έχει για εθελόδουλους υποτελείς δεν γουστάρουν αληθινή αριστοκρατία, γουστάρουν μόνο ανεκδιήγητη χυδαιότητα επειδή αυτή ακριβώς τους εκπροσωπεί επάξια.

Στον Βλακάνιο απόπατο η κοινωνική συνείδηση, η διακριτικότητα, η λεπτότητα, η σεμνότητα και άλλα δείγματα αληθινής αριστοκρατίας εκλαμβάνονται ως ξενέρωτα φραγκολεβαντίνικα. Μόνο κάφροι αναγνωρίζονται ως σεβαστές προσωπικότητες. Ούτε καν βασικοί κανόνες καλής συμπεριφοράς δεν τηρούνται, όπως το να μην κάνεις δημοσίως παρατηρήσεις σε γκαρσόνια και προσωπικό.

Με τούτα και με τ’ άλλα, η Ελλάδα συνεχίζει να έχει ως άρχουσα τάξη κάτι πρόστυχες καρικατούρες, όπως και αρμόζει σε τριτοκοσμικές δικτατορίες/αποικίες διοικούμενες από κανίβαλους με διαμαντένιες κορώνες παραγγελία απ’ του Cartier και στόλο από κωλοφτιαγμένες Rolls Royce.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Παναγιώτης Χατζηστεφάνου

Ο Παναγιώτης Χατζηστεφάνου είναι Ελληνο-Ουρουγουανός καλλιτέχνης και συγγραφέας. Ζει στο Βερολίνο όπου εργάζεται ως διευθυντής σύνταξης του www.theberlinagenda.com και του www.nakedbutsafe.com

14 Comments

 1. Αλέξανδρος Raskolnick on

  Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ή η κόρη είναι ηλιθιότερη του κατά τα φαινόμενα ηλίθιου πατρός ή εγώ είμαι ο ηλίθιος που δεν καταλαβαίνω ότι ο Μυλειός (Μειλιός?) πατήρ, κάνει ό,τι περνάει κι από αυτουνού το χέρι για να μείνει ο ίδιος και η παρέα του στη βολική θέση της αντιπολίτευσης. Εξάλλου, αν μια θυγατέρα δεν βοηθήσει τον μπαμπά της ποιόν να βοηθήσει? N’est-ce pas?

  • αυτό που λες “κάνει ότι μπορεί για να μείνει στη βολική θέση της αντιπολίτευσης” μπορείς να το εξηγήσεις λίγο;

 2. Κάπου κάπως on

  Ρε φασιστες σας πείραξε που η κοπέλα πήγε στις Άλπεις? σιγά το χαιλικη, εγώ έχω πάει 10. φορές πυ είμαι και στο μεροκάματο, τι να λέει. όχι θα έχανε το χρόνο της να κλαψομ…ζει όπως εσείς

 3. Ε, μετα απ αυτό..ονοων νοητω…σκεφτείτε καλα από δω και μπρος, που βαζετε την ψηφο σας, την υπογραφη σας και…..

 4. Pingback: Η κακομαθημένη κ. Μηλιού, και η υποκρισία της ελληνικής δεξιάς | Condensation Cube

 5. νικοσ on

  Ρε ζώα τι σας ενοχλεί που πήγε και τι έκανε το κορίτσι? Με ποιόν τα έχετε? Ξαναψηφίστε ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ και μετά ελάτε να μιλήσουμε για το ποιός είναι ο ηλίθιος και ο κακομοίρης.

 6. Pingback: Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. | My Blog

 7. Εσύ που έκανες ρεβεγιόν, ταλαίπωρε σύντροφε? on

  Μπαμπάς και κόρη θα μας ζουρλάνουν εντελώς!

  Μόλις μια βδομάδα πριν, ο κ. Καθηγητής (λαλίστατος τότε) δήλωσε περίτρανα πως: “ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ!”
  https://www.youtube.com/watch?v=lRFM_MxRFDM

  Έχουμε και λέμε:
  Ο μπαμπάς, εδώ, παλεύει να μας βάλει σε ρούβλια και τσιπριακές λίρες. Κι ενώ εμείς, σύντροφοι, θα τσακωνόμαστε πάνω από τα σκουπίδια για λίγα αποφάγια … (Βλέπε Αργεντινή, Βενεζουέλα)
  Η κόρη θα βγάζει άπειρα φράγκα (σε ευρουδάκια, ΠΑΝΤΑ) στο εξωτερικό.

  Μπορείτε να μαντέψετε την συνέχεια?

  • Κάπου κάπως on

   Αν είσαι μάγκας βγάλε κι εσυ αν μπορείς λεφτά στο εξωτερικό αλλά με αυτή την νοοτροπία ούτε στα McDonald’s δε θα φτουραγες. Κοιτά να αλλάξεις μεγάλε απο το γιατί αυτός και όχι αν θες να επιβιώσεις. Φιλική συμβουλή καλή σου ημέρα!!

 8. macdonalds on

  Πριν πατησουμε το κουμπι “post” ξαναδιαβαζουμε αυτα που γραψαμε για να βεβαιωθουμε οτι δεν καναμε μαλακεια και αυτα που γραψαμε ειναι κατανοητα. Φιλικη συμβουλη.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

seventeen − one =

Simple Share Buttons