Η Ζωή «απασφάλισε» κατά του Σουλτς

0

zoi-konstantopoulou-sunenteuksi-tupou

Σφοδρά πυρά εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς.

Σε δήλωση της η πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι σε επιστολή της προς τον Μάρτιν Σουλτς θα του ζητήσει να «απόσχει από περαιτέρω δηλώσεις, οι οποίες δεν καταδεικνύουν σεβασμό στην δημοκρατική απόφαση και στην ετυμηγορία μέσα από μια διαδικασία λαϊκής κυριαρχίας, όπως το χθεσινό δημοψήφισμα».

«Η αρμοδιότητα του Ευρωκοινοβουλίου», σημείωσε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου, «δεν είναι αυτή που ανελήφθη από τον κ. Σουλτς κατά τις προηγούμενες ημέρες, δεν είναι η αρμοδιότητα της υποστύλωσης μιας πολιτικής που παραβιάζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Η αρμοδιότητα του Ευρωκοινοβουλίου είναι αρμοδιότητα ελέγχου της εφαρμογής από τις εκτελεστικές εξουσίες των διατάξεων που εγγυώνται την ευημερία των λαών και ταυτόχρονα θωράκισης όλων των δικαιωμάτων και ελευθεριών που είναι κατοχυρωμένες στις ευρωπαϊκές συνθήκες».

 

Στη Θεσμών και Διαφάνειας η κάλυψη του δημοψηφίσματος

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Βουλής, σε τοποθέτηση της στην Ολομέλεια, δήλωσε ότι η Βουλή θα εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο τα ΜΜΕ, και ιδιαίτερα οι τηλεοπτικοί σταθμοί, κάλυψαν την διαδικασία του δημοψηφίσματος, αναφέροντας ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να έχει παραβιαστεί η εκλογική νομοθεσία και σημείωσε ότι για το θέμα θα υπάρξει σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

topontiki.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

fifteen − 6 =

Simple Share Buttons