Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και μεταναστών στην Κω [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]

0

kws

Νέες εικόνες ντροπής έρχονται από το νησί της Κω μία μέρα μετά τη φωτογραφία του αστυνομικού που χαστούκισε μετανάστη. Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι, όταν μετανάστες και πρόσφυγες αρνήθηκαν να μπουν στο στάδιο Ανταγόρας όπου από χθες μεταφέρονται, κάνοντας διαμαρτυρία σε κεντρικό δρόμο του νησιού και ζητώντας να φύγουν άμεσα από εκεί. Γρήγορα η κατάσταση ξέφυγε με τους αστυνομικούς να κυνηγούν και να χτυπούν τους πρόσφυγες με τα γκλόμπ, ενώ έγινε και χρήση πυροσβεστήρων που έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Από χθες βράδυ ξεκίνησε η διαδικασία μετακίνησης των μεταναστών και των προσφύγων που είχαν βρει πρόχειρο κατάλυμα στους δρόμους και τα πάρκα του νησιού προς το στάδιο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία διεκπεραίωσης των εγγράφων τους και να αποχωρήσουν για την Αθήνα.

Εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες έχουν μετακινηθεί στο στάδιο, στο οποίο ήδη επικρατεί το αδιαχώρητο, με πολλές γυναίκες και δεκάδες μικρά παιδιά πολλά από τα οποία είναι μόλις λίγων μηνών να αναμένουν τη σειρά τους κάτω από τον καυτό ήλιο.

Ενδεικτικό της κατάσταση που επικρατεί στο νησί είναι το γεγονός ότι από χθες το πρωί μέχρι σήμερα έχουν φτάσει περίπου 1.500 νέοι μετανάστες από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Βίντεο του kostoday.gr από τη μεταφορά στο στάδιο Ανταγόρας:Η ένταση προκλήθηκε όταν εκατοντάδες μετανάστες που βρίσκονται κατά μήκος της παραλιακής οδού της Βασιλέως Γεωργίου, ξεκίνησαν διαμαρτυρία παρεμποδίζοντας την διέλευση τόσο των οδηγών όσο και των πεζών και ποδηλάτων στην περιοχή, ζητώντας την επίσπευση των διαδικασιών αποχώρησης τους. Η αστυνομία αλλά και πολίτες αντέδρασαν χτυπώντας τους μετανάστες και ψεκάζοντας τους με πυροσβεστήρες.

tvxs.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

five − 5 =

Simple Share Buttons