Επίθεση σε πρόσφυγες και «συνθήκες κόλασης» στην Κω καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία

0

πρ

 

Την ανάγκη να υπάρξει άμεσα δράση ώστε «να δοθεί τέλος στα δεινά των χιλιάδων προσφύγων» υπογραμμίζει η Διεθνής Αμνηστία μετά την ερευνητική αποστολή που πραγματοποίησε στην Κω, ενώ παράλληλα καταγγέλλει επίθεση σε βάρος προσφύγων και ακτιβιστών από ομάδα ατόμων.

 

«Η οργάνωση κατέγραψε μια βίαιη επίθεση σε πρόσφυγες χθες το βράδυ καθώς και τις συνολικά τραγικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στο νησί», αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία σε ανακοίνωσή της.

 
Όπως σημειώνει ειδικότερα, ερευνήτριες της οργάνωσης βρήκαν μικρά παιδιά και βρέφη ανάμεσα στο πλήθος που ήταν αναγκασμένο να περιμένει μέσα στη ζέστη, μερικές φορές για ημέρες, ώστε να καταγραφεί από τις αρχές. Εντόπισαν επίσης ασυνόδευτα ανήλικα που κρατούνταν μαζί με ενήλικες σε πολύ κακές συνθήκες.

 

Η οργάνωση καταγγέλλει ότι χθες το βράδυ μέλος του προσωπικού της κατέγραψε μια ομάδα 15-25 ατόμων τα οποία κρατώντας ρόπαλα, επιτέθηκαν σωματικά σε πρόσφυγες στην Κω, ενώ φώναζαν «επιστρέψτε στη χώρα σας». Τα ίδια άτομα, όπως σημειώνει, απείλησαν ακτιβιστές και ακτιβίστριες. Σύμφωνα μάλιστα με τη Διεθνή Αμνηστία, αρχικά η αστυνομία δεν σταμάτησε τα άτομα αυτά και οι μονάδες καταστολής παρενέβησαν με τη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν το πλήθος μόνο αφότου είχαν ξεκινήσει οι σωματικές επιθέσεις.

 

 

 

 

 

 

Πηγή

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

three × four =

Simple Share Buttons