Ενοχή της «Εφ.Συν.» προτείνει ο εισαγγελέας- Υιοθετεί την άποψη της Χ.Α

0

evelpidwn-evelpidon-dikastiria

Εκδικάζεται στο Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο η μήνυση που έχει υποβάλει ο Ηλίας Κασιδιάρης εναντίον του διευθυντή της «Εφ.Συν.» Νικόλα Βουλέλη και του δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά, μέλους της ερευνητικής δημοσιογραφικής ομάδας «Ιός». Πρόκειται για μία από τις πολλές εγκλήσεις χρυσαυγιτών εναντίον μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων.

Την ενοχή των κατηγορουμένων δημοσιογράφων Νικόλα Βουλέλη (διευθυντής) και Δημήτρη Ψαρρά (συντάκτης) της Εφημερίδας των Συντακτών για τα αδικήματα της εξύβρισης και παραβίασης προσωπικών δεδομένων του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, πρότεινε ο εισαγγελέας, σχετικά με τη δημοσιοποίηση βίντεο του κατηγορούμενου. Ο εισαγγελέας είπε πως «είναι μεν απολύτως σεβαστό και κατοχυρωμένο το δικαίωμα της ελευθερίας του Τύπου αλλά ο δημοσιογράφος δεν πρέπει να προσβάλλει την τιμή και την υπόληψη».

«Οι δημοσιογράφοι έκαναν τη δουλειά τους»

Ως μάρτυρας κατέθεσε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος είπε ότι δεν ευσταθεί η κατηγορία που έχει αποδοθεί στους δύο δημοσιογράφους, καθώς «όσα έγραψαν ήταν κάτω από το όριο της θεμιτής κριτικής». Ο καθηγητής τόνισε στους δικαστές πως η νομολογία των δικαστηρίων «ανέχεται» πολύ εντονότερη κριτική για τα δημόσια πρόσωπα απ’ ό,τι για τον κοινό πολίτη: «Αν γίνει δεκτή η κατηγορία, τότε θα τιναχθεί στον αέρα η ελευθερία του Τύπου. Ειδικά στις μέρες που ζούμε, υπό το κράτους του συγκινητικού πεδίου με τη δολοφονία στο Charlie Hebdo».

Με την ιδιότητα του καθηγητή του Συνταγματικού δικαίου κατέθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης που τόνισε πως το βίντεο δεν αφορά ιδιωτικό βίο αλλά δημόσιο. «Πρέπει να ξεκινάμε με διαφορετικά τεκμήρια όταν μιλάμε για δημοσία πρόσωπα» τόνισε.

efsyn.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

20 + seven =

Simple Share Buttons