Δυναμίτης ο Σόιμπλε

0

-

Να δυναμιτίσει το κλίμα, μετά την αισιοδοξία για διέξοδο από την κρίση στις σχέσεις της Αθήνας με το Βερολίνο και την ΕΕ, που δημιούργησε η συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ, επιχείρησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο γνωστό ειρωνικό του ύφος, κάλεσε την ελληνική αποστολή να πάει να δει την ωραία Ρίγα, γιατί στο Eurogroup αποτέλεσμα δεν θα δει… Για επείγουσα ανάγκη της Ελλάδας έκανε λόγο ο Ντάισελμπλουμ

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας τόνισε ότι δεν εκτιμά ότι θα σημειωθεί την Παρασκευή αποφασιστική πρόοδος για το ζήτημα της Ελλάδας, αλλά επεσήμανε ότι πρώτα θέλει να δει την αναφορά των θεσμών.

 

Είναι ζήτημα επείγουσας ανάγκης για όλους μας να επιτευχθεί συμφωνία, αλλά περισσότερο για την Ελλάδα, δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, από τη Ρίγα της Λετονίας, προσερχόμενος στο άτυπο Eurogroup.
 

Αποτίμηση διαπραγματεύσεων

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι θα γίνει αποτίμηση της πορείας των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα και αναμένει από τους εκπροσώπους των θεσμών να ακούσει τί έχουν να πουν. «Ελπίζω να έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος», ανέφερε και πρόσθεσε: «Τον τελευταίο καιρό μαθαίνω θετικά νέα, αλλά θέλω σήμερα να ακούσω περισσότερα».

 

Συνεχίζοντας, ο Γ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι είναι ζήτημα επείγουσας ανάγκης για όλους να επιτευχθεί συμφωνία, αλλά απομένουν ακόμα πολλά να γίνουν πριν το Eurogroup λάβει αποφάσεις. Πρόσθεσε ότι έχει συνομιλήσει με εκπροσώπους των θεσμών στην Αθήνα, καθώς και με την ελληνική πλευρά και διαπιστώνει ότι υπάρχει μεγάλη αποφασιστικότητα για επίτευξη συμφωνίας.

 

Δεν έχει λήξει η προθεσμία

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι πλησιάζουμε στην προθεσμία που όρισε το Εurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, για τα τέλη Απριλίου, ο Γ. Ντάισελμπλουμ εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας: «Η προθεσμία για το τέλος του Απριλίου δεν έχει ακόμα λήξει».

Πάντως, πρόσθεσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, είναι πιο σημαντική η τήρηση της προθεσμίας για την ελληνική πλευρά, παρά για το Eurogroup, υπό την έννοια ότι η επίτευξη συμφωνίας επείγει περισσότερο για την ελληνική πλευρά.

thepressproject.gr

 

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

one + 8 =

Simple Share Buttons