Διεκόπη για τις 15 Μαΐου η δίκη της Χρυσής Αυγής

0

golden

Η πρόεδρος δήλωσε για το θέμα της αίθουσας ότι μόλις το υπουργείο έχει έτοιμη αίθουσα, το δικαστήριο θα μεταφερθεί αμέσως – Σωρεία αιτημάτων από την πλευρά των κατηγορουμένων για ανάκληση των περιοριστικών όρων.

 

Στην ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα των φυλακών του Κορυδαλλού συνεδρίασε για τρίτη φορά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Ενημέρωση: 12:10 Διεκόπη για τις 15 Μαΐου η δίκη της ΧΑ. Σχετικά με το ζήτημα της αίθουσας, η πρόεδρος είπε ότι μολις το υπουργείο έχει έτοιμη αίθουσα το δικαστήριο θα μεταφερθει αμέσως, αλλά, συμπλήρωσε, δεν είναι διοικητικοί υπάλληλοι οι δικαστές για να καταθέτουν αιτήματα.

 

Σωρεία αιτημάτων από την πλευρά των κατηγορουμένων για ανάκληση των περιοριστικών όρων: Συνήγορος Ζαρούλια: Ζητά αντικατάσταση του κατ” οίκον περιορισμού της γιατί παρακωλύεται το έργο του ως συνηγόρου να έρχεται τακτικά σε επαφή μαζί της επειδή μένει στην Πεύκη! Παρόμοιο αίτημα και από το Ν. Μιχαλολιάκο. Ο συνήγορος του Κουκούτση ζητά άρση των περιοριστικών όρων επειδή δεν μπορεί να βγει ή να εργαστεί. Ο Μ. Αρβανίτης ζητάει να αρθεί ο περιοριστικός όρος που του απαγορεύει να ομιλεί και να συμμετέχει σε εκδηλώσεις της ΧΑ εκτός Βουλής Ο συνήγορος του βουλευτή/κατηγορούμενου Γρέγου ζητά την άρση του περιοριστικού όρου απαγόρευσης εξόδου απ’τη χώρα, διότι είναι σε επιτροπή της βουλής και πρέπει να ταξιδεύει στο εξωτερικό.

 

Παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ από τους γονείς Φύσσα. Οι γονείς του Παύλου Φύσσα, τα μέλη του ΠΑΜΕ που δέχθηκαν επίθεση στο Πέραμα από μέλη της ΧΑ και δεκάδες θύματα επιθέσεων που περιγράφονται στο βαρύ κατηγορητήριο, δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής στη δικη της ΧΑ διεκδικώντας, πέραν της τιμωρίας των κατηγορουμένων και αποζημίωση για ψυχική οδύνη και ηθική βλάβη.

 

Το ενδιαφέρον της παράστασης πολιτικής αγωγής εστίαστηκε στο γεγονός, ότι πρωτίστως, οι γονείς του Παυλου Φύσσα, μέσω των συνηγόρων τους, δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής όχι μονον κατά των 18 κατηγορουμένων που εμλέκονται στη στυγερή δολοφονία του παιδιού τους, αλλά και κατά του συνόλου της δικαζόμενης κοινοβουλευτικής ομάδας της ΧΑ. Το σκεπτικό τους ηταν οτι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΧΑ με επικεφαλής τον Νίκο Μιχαλολιάκο συντηρούσε εγκληματική οργάνωση που είχε την ευθύνη αλλά και την πλήρη γνώση για ολα τα εγκλήματα της ΧΑ. Το ίδιο έπραξαν και τα λοιπά θύματα των επιθέσεων της ΧΑ.

 

Το δικαστήριο μέσω ανοικτής ακρόασης ζήτησε απο τους προστατευόμενους μάρτυρες, πέντε τον αριθμό, να δηλώσουν παρών, όπως και έγινε. Από την πλευρά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων οι συνήγοροι τους αντιτάχθηκαν στην εξέταση μέσω τηλεδιάσκεψης των προστατεύομενων μαρτύρων και επιφυλάχθηκαν να αντικρούσουν την παράσταση της πολιτικής αγωγής σε οτι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα. 12:05 Αντιρρήσεις για τις δηλώσεις παράστασης πολιτικής αγωγής αναμένεται να προβάλουν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, κυρίως ως προς το σκέλος που αφορά στο αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας ζήτησε από το δικαστήριο τα έγγραφα των δηλώσεων παράστασης πολιτικής αγωγής προκειμένου στη συνέχεια να τοποθετηθούν οι συνήγοροι υπεράσπισης. Αντιρρήσεις θα προβάλουν και ως προς την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων και ήδη η συνήγορος του Στάθη Μπούκουρα, Βάσω Πανταζή δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο εντολέας της θα υποβάλει ένσταση κατά της εξέτασης του προστατευόμενου μάρτυρα Δ.

 

Το θέμα αλλαγής της αίθουσας όπου διεξάγεται η δίκη τέθηκε εκ νέου από τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής, ωστόσο η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη είπε πως για το θέμα έχει αποφανθεί το δικαστήριο και ότι η εναλλακτική αίθουσα στο Εφετείο της Αθήνας θα είναι έτοιμη το Σεπτέμβριο.

 

Ο Τάκης Μιχαλόλιας άφησε αιχμές κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας ότι αγνοήθηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων και δεν εκκλήθηκαν στις συναντήσεις με θέμα την αλλαγή της αίθουσας, με τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής να απαντούν ότι δεν εκκλήθηκαν από τον υπουργό, αλλά οι ίδιοι ζήτησαν συνάντηση μαζί του. Το θέμα θα τεθεί εκ νέου, καθώς στο δικαστήριο βρίσκεται ο Δήμαρχος Κορυδαλλού για να παραδώσει τον κατάλογο με τις ημερομηνίες των μαθητικών εξετάσεων. Αυτήν την ώρα το δικαστήριο έχει διακόψει για να δοθούν τα έγγραφα που ζήτησε η υπεράσπιση, ενώ υπάρχει αίτημα για διακοπή μερικών ημερών, ώστε οι νέοι συνήγοροι κατηγορουμένων που ανέλαβαν καθήκοντα μόλις την προηγούμενη Πέμπτη να ενημερωθούν για τη δικογραφία. 11:00 Με τη Νομιμοποίηση της Πολιτικής Αγωγής συνεχίζεται η τρίτη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

 

Πρώτος δήλωσε παράσταση ως πολιτικός ενάγων διά των συνηγόρων του, ο πατέρας του Παύλου Φύσσα. Όπως είπαν οι συνήγοροι του κ. Παναγιώτη Φυσσα, ο πατέρας του μουσικού παρίσταται κατά όσων εμπλέκονται στη δολοφονία του γιου του, αλλά και κατά όλων των υπολοίπων κατηγορουμένων στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, συμπεριλαμβανομένων και των βουλευτών που κατηγορούνται για τη διεύθυνσή της. Ο κ. Φύσσας διεκδικεί, με επιφύλαξη, το ποσό των 44 ευρώ από κάθε κατηγορούμενο.Επίσης, οι συνήγοροι ανέφεραν ότι αντίστοιχη παράσταση θα δηλώσουν η μητέρα και η αδελφή του Παύλου Φύσσα.

 

Ακολούθως, παράσταση Πολιτικής Αγωγής δηλώθηκε από τους συνηγόρους Αιγυπτίων ψαράδων για την επίθεση που είχαν δεχθεί στο Πέραμα, καθώς και από θύματα της επίθεσης κατά μελών του ΠΑΜΕ στην ίδια περιοχή. Οι πολιτικώς ενάγοντες στρέφονται κατά όλων των κατηγορουμένων και διεκδικούν από τον καθένα, με επιφύλαξη, ποσό 40 ευρώ. 9:30 H διαδικασία ξεκίνησε στις 9:08. Παρόντες μόνο 28 κατηγορούμενοι από τους 69. Αρβανίτης, Κουκούτσης, Ζησιμοπουλος, Μπούκουρας, μεταξύ των παριστάμενων. Στο εδώλιο βρίσκεται και ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος έχει ομολογήσει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

 

Πηγή:GoldenDawnWatch

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

2 × 2 =

Simple Share Buttons