Διαδηλώσεις αλληλεγγύης στην Ελλάδα σε Ιταλία και Σκοτία

0

rome1

Στο κάλεσμα της Ελλάδας για κινητοποιήσεις συμπαράστασης από το εξωτερικό στις διεκδικήσεις του λαού και τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ανταποκρίθηκαν το Σάββατο (14/2), η Ιταλία και η Σκοτία.

«Η Αθήνα καλεί και η Ρώμη απαντά» είναι ο τίτλος διαδήλωσης, που ξεκίνησε το μεσημέρι στην πλατεία Ιντιπεντέντσα της ιταλικής πρωτεύουσας. H πορεία είχε κατάληξη στο Κολοσσαίο. Στόχος των διοργανωτών, μεταξύ άλλων, είναι να υπογραμμίσουν ότι μια νέα, αλληλέγγυα Ευρώπη, πρέπει να αφορά τόσο το κοινωνικό και οικονομικό πεδίο, όσο και μια διαφορετική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Οι δρόμοι «κοκκίνισαν» από τις σημαίες της Altra Europa con Tsipras, ενώ δεκάδες ήταν τα πανό που έγραφαν «κατά της λιτότητας».

Στην διαμαρτυρία πήρε μέρος το ιστορικό στέλεχος της ιταλικής Αριστεράς, δημοσιογράφος Λουτσιάνα Καστελλίνα, ο πρώην γραμματέας του συνδικάτου Cgil Σέρτζιο Κοφεράτι (ο οποίος αποφάσισε πριν λίγες μέρες να εγκαταλείψει το Δημοκρατικό Κόμμα) και οι Στέφανο Φασσίνα και Πίππο Τσιβάτι, μέλη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης των Δημοκρατικών. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχαν οι Χάρης Γκολέμης και ο Αργύρης Παναγόπουλος.

Πανό στην πορεία της Ιταλίας
Οι διαδηλωτές «άνοιξαν» δύο μεγάλα πανό, που γράφουν «Όχι στην λιτότητα, με το σωστό μέρος: άλλαξε την Ελλάδα, άλλαξε την Ευρώπη» και «όχι άλλους θανάτους στη Μεσόγειο, φτάνει με την Ευρώπη φρούριο». |

Νωρίτερα το πρωί μαζική κινητοποίηση υπέρ της Ελλάδας έλαβε χώρα και στο Εδιμβούργο, έξω από το Κοινοβούλιο της Σκοτίας. Με τη συμμετοχή πλήθους διαδηλωτών και σύνθημα «Δημοκρατία ενάντια στη λιτότητα: η Σκωτία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας» πραγματοποιήθηκε η πορεία προς την ελληνική πρεσβεία.

Οι διαμαρτυρόμενοι έστειλαν μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα και στη νέα κυβέρνηση που δίνει τη μάχη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για τον τερματισμό των μέτρων λιτότητας που έχουν αποδυναμώσει τη χώρα, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

efsyn.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

fifteen + eight =

Simple Share Buttons